Črna kronika

Hitrost vzela sedem življenj

Kranj, 10. 12. 2006 08.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Konec tedna je bil na cestah eden najbolj krvavih doslej. Zaradi neprevidnosti in prevelike hitrosti je umrlo sedem oseb.

Na avtocesti Celje - Maribor, tik pred izvozom za Slovensko Bistrico, so v prometni nesreči umrli štirje mladi Mariborčani
Na avtocesti Celje - Maribor, tik pred izvozom za Slovensko Bistrico, so v prometni nesreči umrli štirje mladi Mariborčani FOTO: Jani Dolinšek

V soboto nekaj pred 22. uro se je na avtocestnem odseku Tepanje - Maribor zgodila huda prometna nesreča, v kateri so umrle štiri osebe, so za 24ur.com povedali v OKC Slovenija.

Prometna nesreča pri Cigonci pri Mariboru
Prometna nesreča pri Cigonci pri Mariboru FOTO: Jani Dolinšek

Nesreča se je zgodila pri kraju Cigonca, po prvih informacijah je vzrok nesreče, v kateri je bilo udeleženo eno vozilo, neprilagojena hitrost.

Po prehitevanju je voznik rdečega renault megana zavil z levega na desni vozni pas, pri tem pa zaradi prevelike hitrosti izgubil kontrolo nad vozilom in zapeljal na začetek zaščitne ograje. Vozilo je zapeljalo nad ograjo, se dvignilo ter poletelo čez potok na njivo. V vozilu so bili štirje fantje, stari od 21 do 27 let.

Zaradi povečanega števila prometnih nesreč na tem delu avtoceste v zadnjem času bodo policisti dodatno poostrili kontrolo.

Prometna nesreča pri Cigonci pri Mariboru
Prometna nesreča pri Cigonci pri Mariboru FOTO: Jani Dolinšek

Na regionalni cesti Kranj - Jeprca umrle tri osebe

Na cestni relaciji Kranj - Jeprca izven naselja Meja pa se je okrog 7.30 zgodila huda prometna nesreča, so za 24ur.com povedali v operativno komunikacijskem centru Policijske uprave Kranj. Posledice nesreče so tragične, saj so na mestu umrle tri osebe. Nesreča se je zgodila zaradi neprilagojene hitrosti voznika osebnega vozila.

Posledice nesreče so tragične, saj so na mestu umrle tri osebe
Posledice nesreče so tragične, saj so na mestu umrle tri osebe FOTO: POP TV

Kot so sporočili kranjski policisti, je 22-letni Kranjčan vozil osebni avtomobil znamke BMW iz smeri Jeprce proti Kranju. V blagem desnem preglednem ovinku pred naseljem Meja je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubil oblast nad vozilom. Začelo ga je zanašati po vozišču in ga obrnilo, tako da je bočno drselo v smeri Kranja. V tem času je iz kranjske smeri pravilno po svojem smernem vozišču pripeljal 42-letni Kranjčan z vozilom znamke Hyundai Lantra.

Trčenje je bilo tako silovito, da je vozilo BMW prepolovilo in ga odbilo z vozišča na travnik
Trčenje je bilo tako silovito, da je vozilo BMW prepolovilo in ga odbilo z vozišča na travnik FOTO: POP TV

Trčenje je bilo tako silovito, da je vozilo BMW prepolovilo in ga odbilo z vozišča na travnik. Pri tem je 22-letnega voznika vrglo iz vozila, v njem pa je ostal ukleščen 18-letni sopotnik iz Kranja. Drugi avto je po trčenju odbilo približno deset metrov nazaj in ga prečno zasukalo. Voznikoma ni bilo pomoči, 18-letnega sopotnika so sicer oživljali, vendar je prav tako umrl na kraju nesreče.

Zaradi nesreče je bila cesta zaprta do 11. ure, preusmeritev pa so izvajali policisti na Laborah in na Jeprci. Policisti bodo o nesreči napisali poročilo na Okrožno državno tožilstvo Kranj.

  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (141)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zoro@siol.net
03. 01. 2007 22.18
a.j.eto@hotmail.com
19. 12. 2006 08.40
Jaz se ti zahvaljujem in te prosim če email pošlješ na: a.j.eto@hotmail.com
zoro@siol.net
18. 12. 2006 22.00
ni mi vseeno, vendar ti pošljem email, ravnaj skrbno z njim, napiši kam pošljem lp
a.j.eto@hotmail.com
18. 12. 2006 11.04
Zoro prebrala sem da si bil očividec nesreče ki se je zgodila na ac.Sem sorodnica umrlega fanta in bi te vprašala če bi mi lahko poslal tvoj email lp
GEP-17
17. 12. 2006 22.39
Skoraj zmeraj upoštevam predpise in omejitve hitrosti le takrat ne ko se peljem na intervencijo. Glede nesreče pa je lahko kriv samo šofer in nihče drug.Tudi jaz sem pozna dva fanta in res sta bila dobra prijatelja .Počivajta v miru LP!
zoro@siol.net
17. 12. 2006 20.39
kaj se je zgodilo, da
janja_cerjak@volja.net
17. 12. 2006 19.33
povejte mi vsi a boste upoštevali moj nasvet: da se boste vozili počasi in boste pazili na sebe in na druge? zoro asi videl ti to kaj se je dogajalo?
zoro@siol.net
17. 12. 2006 19.22
Vsem prizadetim iskreno sožalje, vi pa pojdite v miru.
zoro@siol.net
17. 12. 2006 19.19
Takole napišem, da ne mislite, da ne vem kaj skrivam, saj ni kaj skriti. Kot sem zapisal prejšnjič peljem tudi jaz po klancu navzdol krepko čez omejitev, naenkram me izredno hitro prehiti ........., prehiti tudi vozilo ki vozi, 300 m pred mano, potem pa kod da ni res, vidim, da se prehitro vrača na vozni pas, potem pa vozilo dvigne, ... . Eh si mislim, to ni mogoče, pozabim 2 sekundi kaj sem videl, ko pridem do mesta nesreče, pa vse razmetano po cesti .... . To je to.
lilmee@email.com
17. 12. 2006 15.25
hm, jaz se vsem svojcem in prijateljem Dejana opravicujem zaradi nepravilnosti informacij v teh komentarjih, kajti do mene so prisle informacije da naj bi bil voznik alkoholiziran, kar res se noben ne ve ce je bil ali ne. zato se opravicujem da sem pisala nekatere stvari ki sploh niso dokazane. Lp
janja_cerjak@volja.net
17. 12. 2006 11.30
Vsem,ki pištete sem gor.Enkrat sem že napisala pa bom povedala vam nekaj še enkrat.Nehajmo ugibat kdo je kriv, zakaj so se tako peljali... vse so tile fantje odnesli s seboj.Zgodila se jim je prehitra smrt komaj so začeli živeti.A ste vidli na trenjih starše, pokopališče kjer so pokopali dva bratranca-omenjali so babico, ki je naenkrat izgubila dva unuka, ste vi vidli kakšno je to trpljenje.Trpeljenje očetov, mam, dedkov, bacic, prijateljev in svojcev.Na lastni koži sem doživela kako je ko ti umre prijatelj.Meni osebno je prijateljica.Nikoli v življenju si ne moreš mislit, da boš trpel.Na meni je ta smrt pustila globoke udarce.Šla je z avtom pod vlak na soboto.Klicala me je v petek jaz se ji nisem javila.Vse mi je zaupala in se obtožujem, da kaj se nisem ji oglasila na gsm mogoče bi mi zaupala kaj je bilo narobe, kaj jo je tiščalo.Boli preveč.Lepo vas prosim nehajte razglabljati o teh fantih.Ne jaz in ne vi jih nikoli, nikoli, nikooli ne boste oživeli nazaj.Tisti, ki ste jih poznali pa samo nekaj: čas celi rane.Imejte jih v najlepšem spominu. Naj počivajo v miru.Lep pozdrav vsem.
Biofrutekk
16. 12. 2006 14.34
Eh...tale mihec...ne splača se s takimi primitivci ukvarjat k ti grozijo prek foruma(ornk sm se nasmeju)...za take mamine sinkote je še dost prostora v Lj polju...hitra psihična pomoč pa se boš lah 200 pelu...a ni to zakon mihec...
tina.kukovec@gmail.com
16. 12. 2006 14.01
Nažalost sem v tej nesreči na AC izgubila dva sorodnika...ja, in onadva nista bila kriva nič...sta bila sopotnika...stara 17 in 21 let... Naj vsi počivajo v miru! Denis in Nino - ADIJO!
lilmee@email.com
15. 12. 2006 22.07
seba.the.king tukaj pri tem ni vprasanje ce je bla nuja do mb al alkohol.. tukaj mas ze odgovor.. alkohol ! nekateri so jih se vidli preen so se odpeljali tak da.. mah mars vsi ste nekaj pametni pa se prepirate za brezveze.. get a life !
zoro@siol.net
14. 12. 2006 22.58
uf, težko mi je, ni etično tukaj razpredati, dež se umiri, pride klanec navzdol jap ne bo šlo, imejte razumevanje,
zoro@siol.net
14. 12. 2006 20.32
močno je deževalo vse do cestninske postaje tepanje
zoro@siol.net
14. 12. 2006 19.57
seba.the.king, eh boljše, da se tiste noči ne bi vračal iz Lj...
GEP-17
13. 12. 2006 22.38
seba.the.king saj vidiš da je tako hudo pametni bomo pač razpravljali malo o tem. Evo pravkar sem prebral: ti ktrije ko so se ubili v Kranju in ta ki je bil krivec je bil prav toliko star kot mihec in imel komajda 4 dni izpit, ti pa če ga že imaš 4 lete verjamem in mislim da še kar nekaj pisateljev teh komentarjev da si popolnoma enak heroj ali pa še slabši. LP!
seba.the.king@gmail.com
13. 12. 2006 22.03
zakajs e nekaj prepirate za brezveze...nima smisla poslusat pametovanja nekoga ki teh 4 fantov ni poznav.. ni vedel nic o njih.. nic o tem avtu.. sploh pa nihce ne ve kajs e je zgodilo.. ali je bil ahlkohol ali zgolj nuja se hitro vrnit v mb..in zal mokra cesta....nekateri smo se danes ze poslovili od 3 prijatlov.. ju3 bomos e se od enga..vi pa se tukaj kregate... brezveze.. pustite jim pocivat v miru... Nino, Stampar, Dejan, Denis ... R.I.P
Gabby
13. 12. 2006 21.33
Mihec pa kaj je s tao neke hudo narobe???? Ka maš ti v glavi? Pa daj no nena se obnašaj ko en butast froc 6 let star. GEP-17 še 15-letni otroci se znajo vest bolj normalno pa bol odraslo ko pa mihec...