Črna kronika

Vzrok za tragično nesrečo je bila neprilagojena hitrost

Kidričevo, 08. 08. 2018 06.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Znane so podrobnosti hude nesreče pri Ptuju. 43-letnica je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo zapeljala na nasprotno stran ceste, ko ji je nasproti pravilno pripeljal 65-letnik in čelno trčil v njeno desno, bočno stran. Ona je zaradi hudih poškodb umrla, prav tako 82-letni moški in 62-letna ženska v drugem avtomobilu. Dve osebi sta poškodovani.

Več videovsebin
  • Iz SVETA: Tragična nesreča
    02:23
    Iz SVETA: Tragična nesreča
  • Iz 24UR: Čelno trčenje
    02:33
    Iz 24UR: Čelno trčenje
V letošnjem letu je na cestah na območju PU Maribor v 11 prometnih nesrečah umrlo 13 ljudi. V primerljivem obdobju lanskega leta smo obravnavali 12 prometnih nesreč s smrtnim izidom, v njih pa je prav tako umrlo 13 ljudi.

Policija je sporočila podrobnosti hude nesreče, ki se je zgodila v torek malo po 19. uri na glavni cesti Slovenska Bistrica–Ptuj, izven naselja Šikole, in v kateri so umrle tri osebe.

43-letna Ptujčanka vozila osebni avtomobil iz smeri Slovenske Bistrice proti Ptuju. Ko je na delu vozišča pripeljala iz daljše ravnine v blagi levi ovinek, je njeno vozilo zaradi neprilagojene hitrosti pričelo bočno drseti po bankini ob desni strani. Od tam je vozilo bočno drselo preko desnega smernega vozišča na nasprotno, levo smerno vozišče. V tistem trenutku ji je nasproti, iz smeri Ptuja, pravilno pripeljal 65-letni voznik osebnega avtomobila in čelno trčil v desno, bočno stran osebnega avtomobila povzročiteljice, so pojasnili na Policijski upravi (PU) Maribor.

Vzrok za nesrečo je bila očitno neprilagojena hitrost.
Vzrok za nesrečo je bila očitno neprilagojena hitrost. FOTO: PGD Slovenska Bistrica

V trčenju so se povzročiteljica prometne nesreče in oba sopotnika na zadnjih sedežih v drugem vozilu, 82-letni moški in 62-letna ženska, tako hudo poškodovali, da so na kraju nesreče umrli. 65-letni voznik in njegova 64-letna sopotnica na prednjem sedežu pa sta se lažje telesno poškodovala. Oba so z reševalnim vozilom prepeljali v Splošno bolnišnico Ptuj. Vseh pet udeleženih oseb je med vožnjo uporabljalo varnostne pasove.

Vse štiri osebe, ki so bile v drugem avtomobilu, so doma z območja upravne enote Ajdovščina.

V hudi nesreči so umrli trije ljudje.
V hudi nesreči so umrli trije ljudje. FOTO: Bralec

V intervenciji so sodelovali gasilci treh prostovoljnih društev: PGD Ptuj, Talum in Slovenska Bistrica.

Ogleda kraja prometne nesreče so pod vodstvom dežurne preiskovalne sodnice Okrožnega sodišča na Ptuju in ob navzočnosti dežurnega državnega tožilca iz ODT na Ptuju, opravili policisti Postaje prometne policije Maribor. Policisti bodo o prometni nesreči podali poročilo pristojnemu tožilstvu.

Cesta Slovenska Bistrica–Ptuj je bila več ur zaprta.

Dve osebi sta poškodovani.
Dve osebi sta poškodovani. FOTO: PGD Slovenska Bistrica
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3