Črna kronika

Huda nesreča pri Litiji: 41-letnica umrla, tri osebe poškodovane

Litija, 22. 05. 2024 06.10 | Posodobljeno pred 25 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

41-letnica je vozila po glavni cesti iz smeri Spodnjega Loga proti Bregu pri Litiji. V desnem nepreglednem ovinku je zapeljala v desno na bankino, trčila v varnostno ograjo, nato pa zavila levo na nasprotni pas, kjer je trčila v avtomobil, ki ga je vozil 50-letnik. Na kraju nesreče je umrla, dva mladoletna otroka v vozilu pa sta bila poškodovana, eden huje. 50-letnik v drugem avtomobilu je bil lažje poškodovan.

V torek ob 15.12 se je na glavni cesti med Spodnjim Logom in Bregom pri Litiji zgodila prometna nesreča, v kateri je ena oseba umrla.

Kot pojasnjujejo na Policiji, je 41-letna voznica osebnega avtomobila vozila po glavni cesti iz smeri Spodnjega Loga proti Bregu pri Litiji. V desnem nepreglednem ovinku je iz neznanega razloga z vozilom zapeljala v desno na bankino, trčila v varnostno ograjo, nato pa zavila levo na nasprotno smerno vozišče, kjer je trčila v osebni avtomobil, ki ga je vozil 50-letni voznik. 

41-letna voznica je na kraju nesreče umrla, 11-letna potnica v njenem vozilu je bila hudo telesno poškodovana, devetletna potnica pa lažje. 50-letni voznik osebnega avtomobila je bil lahko telesno poškodovan. 

S PU Ljubljana so sporočili, da sta bila otroka prepeljana v UKC Ljubljana, življenje huje poškodovanega otroka pa po zadnjih podatkih ni več ogroženo. "Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah dogodka. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo," so še dodali.