Črna kronika

V prometni nesreči pri Poljanah pri Mirni Peči umrle štiri osebe, tudi otroka

Novo mesto , 21. 08. 2020 16.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na cesti Poljane pri Mirni Peči–Novo mesto se je popoldne, nekaj po tretji uri, zgodila huda prometna nesreča. Po prvih ugotovitvah policije sta čelno trčili dve osebni vozili, v nesreči pa so umrle štiri udeležene osebe, tudi otroka.

Več videovsebin
 • Iz 24UR ZVEČER: Tragična nesreča
  02:53
  Iz 24UR ZVEČER: Tragična nesreča
 • Odstranjevanje posledic nesreče
  00:56
  Odstranjevanje posledic nesreče
 • Iz 24UR: Huda prometna nesreča
  01:42
  Iz 24UR: Huda prometna nesreča

 

Kot so sporočili s PU Novo mesto, so bili nekaj po tretji uri popoldne obveščeni o prometni nesreči na cesti Poljane pri Mirni Peči–Novo mesto (stara hitra cesta H1). 

Po prvih ugotovitvah ogleda je 38-letni voznik, doma iz okolice Novega mesta, peljal proti Novemu mestu, nasproti mu je pripeljala 56-letna voznica osebnega avtomobila, doma iz okolice Trebnjega. Zgodilo se je čelno trčenje, pri čemer je osebni avtomobil 38-letnika, v katerem je imel še dva otroka, zaradi silovitosti trka zgorel. Vsi štirje udeleženci prometne nesreče so umrli na kraju. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na kraju so posredovali gasilci, reševalci in policisti.  O dogodku sta bili obveščeni dežurna preiskovalna sodnica in državna tožilka. Preiskava okoliščin nesreče z ogledom kraja še ne bo končana, saj bo treba podrobneje preučiti še sledove na obeh vozilih, ki jih je policija zasegla.

Tone Kos, policijski inšpektor na PU Novo mesto,  je pojasnil, da je bila, ko je bila frekvenca prometa na tej cesti resnično velika, ob petkih, nedeljah in praznikih, cesta pogosto prizorišče nesreč. Odkar pa tukaj vzporedno poteka avtocesta ne beležijo posebnosti, tudi cesta sama je opremljena s takšno prometno signalizacijo, ki jasno zapoveduje prepoved prehitevanja, je povedal. 

Zaenkrat še ugotavljajo, kaj se je dogajalo v tragičnih trenutkih. Ko gre za takšno vreme, kot je zdaj, ko so idealni pogoji za vožnjo,  se lahko zgodi, da ljudje po opravljenih službah niso več tako zbrani, kot bi morali biti, poudarja: "Temu lahko botruje vroč zrak v avtomobilu, pomanjkanje vode in oseba je manj zbrana. Preveč se uporablja tudi mobilne naprave, nemalokrat je to vzrok za manjšo zbranost in posledično nastanek prometne nesreče." Ali se je to zgodilo  tudi danes, je težko ugibati, policijska preiskava še poteka, je zaključil. 

Nesreča se je sicer zgodila na istem mestu kot tragična nesreča, v kateri je pred 15 leti umrlo osem ljudi. Kombi je 21. aprila 2005 trčil v nasproti vozeči priklopnik, naložen z osebnimi avtomobili, ki je zato zapeljal na nasprotni pas, se prevrnil in pod seboj pokopal tri osebna vozila. Ta so zagorela, v njih pa so ostali ukleščeni ljudje. Med smrtnimi žrtvami so bile štiri delavke takratnega Laboda in družina iz Gorenjske, tudi petletna deklica.