Črna kronika

Vsi udeleženi v hudi prometni nesreči na gorenjski avtocesti so tujci

Brnik, 21. 01. 2020 04.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Na gorenjski avtocesti se je zgodila huda prometna nesreča, v kateri so bila udeležena tri vozila. Posledice so po več urah odstranili in promet je sproščen v obe smeri. Vsi udeleženi v prometni nesreči so bili tujci. Gre za državljane Hrvaške in BiH. Voznik tovornega vozila je lažje poškodovan.

Več videovsebin
  • Prometna nesreča na gorenjski avtocesti
    00:24
    Prometna nesreča na gorenjski avtocesti
  • Izjava o prometni nesreči na gorenjski avtocesti
    04:20
    Izjava o prometni nesreči na gorenjski avtocesti
  • Iz 24UR: Huda nesreča pri Brniku
    04:21
    Iz 24UR: Huda nesreča pri Brniku
  • Iz SVETA: Huda nesreča na gorenjski avtocesti
    04:14
    Iz SVETA: Huda nesreča na gorenjski avtocesti

Na gorenjski avtocesti pri priključku za Brnik so v smeri proti Jesenicam trčila tri vozila, dve tovorni vozili s priklopniki in avtobus s potniki. Vsi udeleženi v prometni nesreči so tujci.

Voznik tovornega vozila lažje poškodovan

Gre za dve prometni nesreči. Na ogledu so policisti ugotovili, da je prvo nesrečo s tovornim vozilom in pripetim polpriklopnikom povzročil državljan  BiH, ki je zaradi neprilagojene hitrosti po trčenju v odbojno ograjo prečno obstal na avtocesti. 

Za njim sta na mestu nesreče po krajšem času trčila še drugo tovorno vozilo in  avtobus. Hrvaški voznik tovornega vozila je trčil v polpriklopnik prvega tovornega  vozila,  voznik avtobusa, tudi  hrvaški državljan, pa vanj. Oba sta prebila varovalno ograjo in z delom vozila obstala na prehitevalnem pasu nasprotnega smernega vozišča proti Ljubljani.

Oba voznika sta bila v tovornih vozilih sama, voznik drugega tovornega vozila je bil lažje poškodovan, je pojasnil komandir Prometne policije Kranj Zoran Kužet. Prepeljan je bil v UKC Ljubljana.

Prometno nesrečo obravnavajo kot prekršek, oba voznika tovornih vozil bodo obravnavali, je še povedal. Preizkus alkoholiziranosti pri vseh treh voznikih je bil negativen (0,00 mg/l).

Kot so sporočili v izjavi za javnost, so se sicer sprva bali, da bo v nesreči veliko poškodovanih, a se je po prihodu na kraj k sreči izkazalo, da temu ni tako.

Nesreča na gorenjski avtocesti
Nesreča na gorenjski avtocesti FOTO: PU Kranj

Gasilci GARS Kranj in GB Ljubljana so prometno in požarno zavarovali kraj nesreče, s tehničnim posegom iz avtobusa rešili 28 potnikov in dva voznika, nudili razsvetljavo nesreče, sanirali razlitje večje količine goriva po cestišču in nudili pomoč reševalcem NMP Kranj in Ljubljana ter policiji.

Zaradi obsežnosti nesreče in številčnosti udeležencev je bila izvedena triaža,  preverjeno je bilo stanje udeležencev in zagotovljena oskrba enega ponesrečenca.  Potniki so bili z avtobusa evakuirani s tehničnim posegom. Kot so pojasnili, je bil avtobus blizu drugega tovornega vozila, zato niso mogli odpreti vrat in so morali razbiti steklo.

Posledice nočne prometne nesreče na gorenjski avtocesti so odstranjene.
Posledice nočne prometne nesreče na gorenjski avtocesti so odstranjene. FOTO: Miro Majcen

Civilna zaščita občine Šenčur je za vseh 30 potnikov zagotovila topel prostor, v katerem so počakali na nadomestni avtobus.

Posledice nesreče so bile odstranjene ob  9. uri zjutraj. Zahteven je bil tudi drugi del intervencije, in sicer odstranjevanja posledic, saj imajo tovorna vozila in avtobusi več goriva, so pojasnili. Zaradi nesreče je bila avtocesta v smeri Karavank med 00.45 in 9. uro zaprta, promet v drugi smeri pa je bil ves ta čas močno oviran. V smeri Ljubljane in Karavank je nastal večkilometrski zastoj. V smeri Ljubljane ga je dodatno podaljšala še manjša prometna nesreča ob 7.15 zaradi trčenja dveh vozil v koloni, so še sporočili s PU Kranj.

UNKNOWN: road-data
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (256)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ssbobo
22. 01. 2020 12.26
+3
Tahote v kombije .....pa bo hitr znan razplet kombijaških nesreč.....terajo po cele dneve in noči...... ampak vse po zakonu..... državo briga za varnost
Mister iks
21. 01. 2020 20.44
+1
Aha spet večina tuli, tranzitne kamione na vlake. Zakonodaja EU, katere člani smo, na kratko : prevoznik lahko pošilja blago na katerikoli dovoljen način kakor mu ustreza. Z letalom, po cesti, po reki, po morju, po železnici, itd. Omejitev oz. izjem Slovenija ob podpisu EU pogodbe ni zahtevala. Velja za vse prevoznike reg. v EU.
josco
22. 01. 2020 10.41
+2
Eno je zakonodaja, drugo pa zdrava kmečka pamet. Po zakonodaji tudi Avstrija ne bi smela omejevati cestnega tranzita, še manj pa izvajati mejne kontrole. Slovenija je edina država, ki se EU zakonodaje drži kot pijanec plota.
modelx
21. 01. 2020 19.43
-4
nesreča se je menda zgodila ob 1h, ob 8h še vedno zaprta. pa kaj so delali 8 ur ali več???? sej ni avion dol padu na avtocesto.
mihaga28
21. 01. 2020 19.21
+13
Poziv vsem v tem primeru izraz NEPRILAGOJENA HITROST ZA PRVEGA NE OBSTOJA Vozil je 80 ali 90 km/h max poziv policiji,da popravi izjavo oz. vi Marko, tako širjrnje novic je šlamparija, DARS je poskrbel da je cesta posoljena imam pogled ravno na ta odsek, ki vidim Darsova vozila vsak dan.Lahko je le zaspal, ker pa policija vedno išče vzroke v neprilagojeni hitrosti so slabo poučeni, kaj govorijo vedno so vzroki drugje najlažje je pomest primer z tsko izjavo. Druga dva pa nista imela možnosti oz. sta bila prepozno seznanjena z dogajanjem na cesti in nista mogla ukrepsti v skladu z CPP Nihče se ne bo kar zaletel ZATO, DA BO V ČASOPISU IN MEDIJIH SLI V STATISTIKI. PROSIM V RESEN RAZMISLEK KAJ SE OBJSVLJA.
Scanista
21. 01. 2020 20.36
+0
Tocno tak miha.Ure je imel ok na tahografu,in ce je vozu 81kmh je botrovala neprilagojena hitrost.kaj ce bit drugega kot zaspal ob taki uri,seveda ce no bilo tehnicne napake.
josco
22. 01. 2020 10.43
-1
Če bi policija napisala, da je zaspal, bi bila kazen neprimerno višja. Tako tudi policija daje potuho prevoznikom in prispeva k zniževanju prometne varnosti.
mihaga28
22. 01. 2020 14.34
obvezno v vsa vozila tovorna vgradit kamere s senzorji ko voznik nima več pogleda na cesto, da vozilo samodejno začne zmanjpevati hitrost vezano na dovod goriva ali motorno zavoro, da vozilo začne upoščasnjeno dejavnost ustavljanja in izkop tempomata takoj.
Malo_sutra
21. 01. 2020 17.30
-2
A je bla ta soferska kafanska med kolegi ma lahko jaz vozim celi dan brez spanja. Sam zaspi samo si tega ne prizna haha
kritika1
21. 01. 2020 16.39
+15
Koliko časa bomo še čakali, da se zgane policija, Dars ..., da naredijo red na naših avtocestah, da se začnejo izvajati nadzori, da je policija prisotna, vidna in učinkovita enako Dars. Da je vse kar zmore in zna Dars pobiranje kazni tujcem, ki nimajo vinjete in to na zadnji izstopni točki je dokaz, da jim ni mar varnost temveč samo pobiranje denarja. Prav je, da se kaznuje, vendar bi pričakoval, da se bo naredilo tudi kaj na področju izboljšanja varnosti. Koliko tovornih vozil ste izločili iz prometa, kaznovali, ker so volili prehitro, na prekratki varnostni razdalji ali spali za volanom, igrali igrice ... Očitno ni nihče tega naroči, ali še huje, ne znate in ne zmorete, nočete ..?? Veliko se je govorilo o avtocestni policijski enoti, to je očitno misija nemogoče, ker bi ostalo preveč odvečnih inšpektorjev ..., ker morda ne veste, kdo bi to vodil, komu bi odgovarjali??? Nekoč je taka enota obstajala, to je bila enota, ki je delovala na ravni države in je bila podrejena neposredno vodstvu policije na državni ravni, danes to očitno ni možno, ne vem, samo ugibam. Sedaj vsak okopava svoj vrtiček in nihče ni sposoben narediti kaj večjega, ker preprosto nima kadra, tehnike, ker je ta razmetana po vsej državi. Kje imate radarje, kamere ... zakaj se to ne izvaja?? Ob vseh teh tragedijah na avtocestah bi pričakoval, da bi kdo od novinarjev vendarle začel malce bolj resno spraševati, postavljati zoprna vprašanja in ne, da samo poslušamo, Slovenija je varna država!!! Za mrtve, poškodovane v prometnih nesrečah ni varna država, saj varnost niso samo migracije in kriminal, je tudi promet, je tudi še kaj drugega, mar ne gospodje policisti in namesto resnega odziva sindikat že napoveduje opozorilno stavko, glede na stanje v prometu imam občutek da na avtocestnem križu stavka poteka že vseskozi, saj se ni spremenilo čisto nič.
RED_line
21. 01. 2020 18.20
-1
Proti človeški neumnosti ne moreš nič. Tako da ne hodit na cesto pa ne bo nesreč!
Popeye
21. 01. 2020 19.09
-1
Kaj pa ima DARS s kontrolo prometa? Daj zresni se!
Gorenc_pa_pou
21. 01. 2020 16.11
+22
a mi lahko en razlozi kako je to misljen neprilagojena hitrost ce se pa itak nemore vec k 90 pelat to pa ni neprilagojena hitrost...klanca na tistmu delu autoceste tut ni tako da se ni mogu zarad tega hitrej pelat magneti se pa redko uporabljajo...kasne neprilagojena hitrost lepo vas prosm
marzo
21. 01. 2020 18.10
+5
Če bi šofer priznal, da je zaspal, bi bila kazen nekajkrat višja. Policija gre v takšnih primerih šoferjem na roko in jim zaračuna minimalno možno kazen
RED_line
21. 01. 2020 18.21
-1
mihaga28
22. 01. 2020 14.38
-1
samo je v tem primeru nelogično ravnica minimalno uklona ceste cel kilometer vidiš naprej in ne gre taka izjava s stanjem skupa, 80 do 90 km/h za tovorna vozila na tem delu ne šteje kot neprilagojena saj je to normalna hitrost, ki velja 24/7
Kr en tm
21. 01. 2020 15.51
+2
glavno da vsako leto popravljajo in obnavljajo in renovirajo. Potlej gre pa prvi kamion skozi ograjo na drugo stran.
Ramzess
21. 01. 2020 15.51
+7
Zakaj pa bodo obravnavali le voznika tovornjakov in ne tudi voznika avtobusa, zakaj je izvzet.
tom74
21. 01. 2020 15.37
+15
Vsi tujci, kot mnogokrat, v statistiko jo pa policija pripiše nam, potem pa streljajo na vsakem ovinku, ker smo mi poredni vozniki. Bolnca;)
DeBill
21. 01. 2020 15.25
+2
že nova nesreča, spet na gorenjki, spet kamion na bok.
Uporabnik458403
21. 01. 2020 18.37
+0
Kaksen kamion.......ni vsako tovorno vozilo kamion..... Je bil kombi z prikolico... Za to ti je dovolj B-E kategorija
srebrnibreg
21. 01. 2020 14.34
-2
Nekatei predlagajo, da bi morali tovornjake dati na železnico. zaenkrat ob takšnih progah to verjetno ni mogoče.
En procent
21. 01. 2020 15.37
+10
Uporabnik1842873
21. 01. 2020 13.39
-33
Tujci bi morali placat DVOJNO ali TROJNO ceno vinjete. S druge strani ,tisti iz Lj pa imeti olajsave in nizjo ceno zaradi boljse voznje,ce gledamo Slovensko povprecje.
En procent
21. 01. 2020 15.39
+6
Maš prov iz hrvaške proti avstriji 3x cena, iz avstrije na hrvaško polovična cena. Tisti iz Ljubljane, pa sploh ne bi smeli na obvoznico!
HerrFlick
21. 01. 2020 15.48
+7
kje si ti našel zdaj ljubljančane da znajo bolje vozit??? nedeljski šoferji samo gužvo delate po cestah ali pa ste prepotentneži...vmesne kaste pri ljubljančanih ni
hom
21. 01. 2020 17.54
+8
ljubljancani znate voziti po ljubljani, ker jo poznate, ko pridete pa v kaksen drug kraj, pa pri prvem semaforju naredite zastoj. pika.
AL4444
21. 01. 2020 13.06
+36
Berem komentarje in vidim da imajo ljudje v Sloveniji velike težave. Vsi, ki bi poslali kamione na vlake kaj boste prišli z samokolnicami na železniške postaje vozit blago v trgovine. Kako mislite da dobite bedarije, ki jih dnevno naročujete iz Kitajske bodo kar po zraku priletala v vaše domove. In potem se še najdejo nekateri, ki kritizirajo gasilce češ da nič ne delajo na prometnih.
Uporabnik1842873
21. 01. 2020 13.39
-39
Pojdi pogledat v gostilne okoli gasilskih domov; vedno polne!
beowulfsam
21. 01. 2020 13.41
+22
Najbrž mislijo tranzitni promet, a ne? Ne pa, da ti bo do lokalne štacune vlak vozu. Pa prevoz do logističnih centrov ipd. K vidm hlodovino na Kočevki do Lj (sanja se mi ne kam pol naprej) se mi tud mal zagravža, zravn (prenovljena) železnica, hlodi se pa 60 na uro cizajo po cesti, juhu.
Uporabnik1842873
21. 01. 2020 13.47
+23
Slovenske zeleznice pa se iz casa MArije Terezije!!! P.s. srednja hitrost Slo prometnega vlaka je 41 km/h.Podatki SZ 2019!
AL4444
21. 01. 2020 13.48
+15
Misliš da poklicne brigade in GEŠP enote, ki posredujejo na prometnih nesrečah sedijo po gostilnah. Gasilci, ki posredujejo na prometnih nesrečah so zelo dobro usposobljeni ter sposobni ter niso pijanci, kot tisti vaški gasilci ki imajo dve intervencije letno in se samo nažirajo v gostilnah.
AL4444
21. 01. 2020 13.50
+6
Lesa ne vozijo po tirih iz Kočevja pa le zato ker ker gre tovornji vlak iz Kočevja proti Ljubljani kakih 20 km na uro in kdaj misliš da bo tovor prišel na cilj. S kamioni je hitreje ter ugodneje.
Uporabnik458403
21. 01. 2020 14.03
+3
Ce vi eni mislite, da bi se hlodovina vozila po zeleznicah po prvi pogoj, da je dovolj hlodovine za celotno vlakovno kompozicijo. To pomeni za vsaj 50 kamionov in se ta hlodovino je potrebno peljati na en razklad in ne nekaj v avstrijo in nekaj v italijo............. Torej mora biti naenkrat dovolj hlodovine in za isto lokacijo........ To je pa to bolj tezko.......
papi1
21. 01. 2020 14.39
+3
oježeš
21. 01. 2020 14.49
+9
Če se lahko v vlaku pelje cca 10 ljudi, kapaciteta potniških vagonov je pa bistveno večja, tudi teh par hlodov ne bi bil problem peljati na enem tovornem vagonu.
Axeman90
21. 01. 2020 15.14
+18
vsakega gasilca bos vesel ko ti bo bajta gorela.Je pa vecina njih prostovilcev, ki pustijo vse in se odrekajo marsicemu da lahko drugim pomagajo.
DeBill
21. 01. 2020 15.26
+1
be bo, govorili smo o tranzitu. naših netranzitnih je na 10.000 eden. torej so popolnoma nemoteči.
En procent
21. 01. 2020 15.42
+0
Ja ampak ne gasilcev, ampak impotentnih moških, ki gledajo za kelnarcami in govorijo kolk so oni najboljši ipd..... 15 dni do plače, pa vsa pijača na puf, ker je ostanek plače šel za Lizing za Golfa 5, in obrok za prometni prekršek.
Chrome
21. 01. 2020 12.52
+2
Vidal podjetje iz grosuplja, cudoviti ste, niste sposobni skriti enega cloveka, ki se k vam zatece po pomoc.
NotMe
21. 01. 2020 14.14
+6
Pa da vidim tebe junaka, kako boš v desetih sekundah skril osebo pred obroženim norcem. Verjemi, da bi brali o še treh mrtvih zraven.
Chrome
21. 01. 2020 14.57
-4
Imava drugacno razmislanje, ne bi skril samo nje, ampak tudi sebe. Itak ne bom tam stal in se delal, da ne vem nic. Takrat so ogrozeni vsi, zato bezi.
En procent
21. 01. 2020 15.43
+0
Uporabnik458403
21. 01. 2020 12.44
-2
R4 - drugi cestninski razred Motorna vozila z več kakor tremi osmi, katerih največja dovoljena masa presega 3.500 kg, in skupine vozil z več kakor tremi osmi, katerih največja dovoljena masa vlečnega vozila presega 3.500 kg. Cena/km v EUR brez DDV: 0,428356
Uporabnik458403
21. 01. 2020 12.45
-17
Jaz hocem, da je v nasi drzavi cim vec taksnih kamionov, ki placujejo tako drago cestnino.......HVALA VAM, DA V NASO DRZAVO PRINASATE TE DINARCKE..........
Malek
21. 01. 2020 12.48
+18
Uporabnik458403
21. 01. 2020 12.50
+2
V nemciji je cestnina 0,187 za eur6 in 0,208 za eur4....za ostale je vmes....... Torej je v Nemciji enkrat drazja cestnina in v vecini veliko boljse avtoceste
Uporabnik458403
21. 01. 2020 12.54
-10
Malek........tovorna vozila 5x manj onesnazujejo okolje od osebnega dieselskega vozila za isto kolicino porabljenega goriva......... Pojdi na tehnicnega kjer merijo...... Torej z osebnim bolj onesnazuje kot tovornjak kateri se pripelje iz Mb v Lj.............!!!!!!!!!!#! Najlazje je za vse druge kriviti, realnost vas ne zanima
Malek
21. 01. 2020 13.03
+17
A ves kaj me zanima, zaka za boga z vsemi kremplji branis tovornjakarje, ko pa ves, da je nekaj resnice tudi med ostalimi komentarji. Nekateri imajo prekratko varnostno razdaljo, kot bi ga prvi slepal na drogu, drugi se prehitevajo po petnajst kilometrov, zadnjic na stajerki, tovornjak prehiteva, vozita vzporedno, en cas eden malo hitrejsi, potem drugi malo hitrejsi, romunska registracija, sem ga mel poln kufer, sem poklical OKC, so ga ustavilli pred MB, jaz sem jim pa dal posnetek z moje kamere, ki je vse zabelezila.
Uporabnik458403
21. 01. 2020 13.08
-3
Malek......jaz nikoli nisem trdil, da so vsi soferji kamioni odlicni..... Se vec trdimb da zaradi nenormalnih pogojev dela normalni soferji odhajajo prihajajo pa le tisti, ki nikjer sluzbe ne dobijo... Zaradi tega pada kvaliteta soferjev..... So pa se zmeraj boljsib kot vecina z osebnimi vozili, ti pa tega noces videtib le krivis vse druge
Malek
21. 01. 2020 13.16
+14
A ti je znan podatek, da je ogromno voznikov iz Srbije in Bosne, ki so se zaposlili pri nas bivsih zapornikov, ki ne dobijo druge sluzbe in so na stara leta naredili ali dobili voznisko dovoljenje in vozijo prikolicarje brez izkusenj? Podatek se lahko preveri, med drugim imas o tem clanek v Blicu.
Iztok Belšak
21. 01. 2020 13.24
+10
Govoriš neumnosti, tovornjak ne glede na to ali je Euro4,5 sli 6 bolj onesnaži zrak kot pa osebni. Poraba tovornjaka je od 20-30l /100km , poraba osebnega pa je 5-6l/100km tako da že sama mala uporaba možgančkov zi pove da govoriš neumnost, kar se tega tiče.
Uporabnik458403
21. 01. 2020 13.29
-6
Iztok Belsak.......... Sem ti lepo napisal glede na porabljeno gorivo, samo si ocitno nisi dovolj dobro prebral..........
Uporabnik458403
21. 01. 2020 13.31
-2
Malek.........ja vem, ampak zato nisem jaz kriv, ti ali pa normalni soferji.... Krivi tiste, ki so mu dali vsa dovoljenja........ V resnici pa tudi ne pomenib da ce je bil kdo v zaporu, da je zaradi tega slab voznik
Malek
21. 01. 2020 13.41
+11
Pa saj ti nihce ni rekel, da si ti kaj kriv, nihce te ne krivi za stanje na nasih cestah, samo daj priznaj, da nekateri nebi smeli voziti tovornjaka in da se nekateri popolnoma neodgovorno obnasajo na cesti. Pa verjemi, ce bi pri nas uvedli prepoved prehitevanje za tovorna vozila, ki v bistvu pridobijo le kak kilometer ali dva pred izstopom iz drzave, se bi tudi spremenil odnos do voznikov tovornjakov.
Uporabnik458403
21. 01. 2020 14.09
+1
Malek..........ti samo druge gledas, ne vidis pa da je v osebnih vozilih vec kot pol problematicnih......... Kar se tice prehitevanja pa moras gledati vse vidike in ne samo tistega, ki tebi pase........... Izkusnje govorijo, da prepoved prehitevanja za kamione ni dobra resitev. Vzrokov je vec, prevecb da bi jih tukaj pisal........ Ocitno se jih pri nas zavedajo, zato je prepoved le v konicah.......... Najvecji vzrok je, da so voznje kamionov v koloni najbolj vplivajo na kolovoznice in uniceno vozno povrsino......
Scanista
21. 01. 2020 12.42
-4
Ti duhana pejdi na vlak,ker ocitno nisi niti za na bicikl
DirtySanchez
21. 01. 2020 13.45
+1
Kaj je UFO? Scanista? Kdo te je kaj vprašal potrčkalo?
DirtySanchez
21. 01. 2020 12.23
+20
Tranzitne kamione obvezno na vlak.
Uporabnik458403
21. 01. 2020 12.16
+9
Na bruhanje mi gredo komentarji nekaterih, ki modrujejo na polno a kamiona se od znotraj niso vidli... Specifika voznje je cisto drugacna, kot specifika voznje osebnega vozila. In to ste dolzni v prometu spostovati, a vidite le svoje interese........ Naredite si cist enostaven preizkus. Na svoje avtomobile si pripnite avtoprikolice in jih polovico nalozite z max dovoljeno tezo ostale pa razlicno od nic do polovice........ Pol pa se vozite v koloni takob da ne smete nikogar prehiteti in bi vas rad videl kako se boste peljali v hrib..... Ze tako vesteb da ce samo nogo daste z gasa pri polni tezi, da se vam bo hitrost padla pod 40km/h.......... In dokler taksne specifike voznje ne razumete nimate kaj iskati na avtocesti...... Da nekateri neprestano modrujete o kamionih na vlake pa se sploh ne zavedate, da to ni realno, ce pa ze bi, pa bi samo pomenilo drazji prevozi in vse storitveb ki jih kupite, da so drazje....... AVTOCESTE VSI GRADIMO LE ZA TRANZIT IN NIC DRUGEGA. IZJEME SO LE VECJA MESTA..... A mislite, da smo pomursko avtocesto gradili zaradi sebe.......? Da so avstrijci gradili avtocesto do Sentilja in Karavank zaradi sebe..........? PO DRUGI STRANI PA SE NE ZAVEDATE, DA JE VSAJ 15% NASEGA PRORACUNA OD KAMIONOV ( tankanje in 22% davka od cestnin).......pa se tob ce je trenutno 1000 kamionov na nasih avtocestah, ki se trenutno peljejo na vsi skupaj na minuto voznje placajo okrog 600eur......... Torej Dars pobere 600 eur na minuto od tega placa 22% okrog 130eur kot davek v drzavno blagajno........... TO JE NA 1000 KAMIONOV NA MINUTO!!!!
marzo
21. 01. 2020 12.20
+25
Daj pomiri se malo... DARS od kamionov pobere 200 mio EUR letno, kar je 2% državnega proračuna. Seveda državljani od tega nimamo nič, saj se vse takoj vrne v ceste, nekaj pa moramo priložiti še kupci vinjet, da se matematika izide. Tujci pri nas ne tankajo, jedo pa sendviče, ki jih kupijo na Madžarskem. O razlogih za gradnjo AC križa pa si preberi v nacionalnem programu izgradnje AC.
Uporabnik458403
21. 01. 2020 12.38
+2
Marzo......Dars ni drzavna blagajna ampak samo 22% poberejo od cestnine in druge davke, ker imajo ljudje sluzbe zaradi tujih kamionov in investicije......... Drugo pa so tankanja, ko je od 1000 litrov vec kot 500eur trosarin in davkov....... Ti v celem mesecu ne prispevas 500eur v drzavno blagajno in ne modruj proti tistim, ki namesto tebe prispevajo ta denar
Uporabnik1839091
21. 01. 2020 17.15
+0
tukaj ljudje pišejo ki se res niso srečal nikol z kaminom jaz sem se se in to vem dobro res je specifika druga, vsak bi se moral srečat s to izkušnjo in nikoli ne bo kvasil neumnosti, kot jih pišejo nekateri.Osebni avto obremenit s pogoji teže tovornega, dat mu tako prestavno razmerje, diesel motor in se vozi preizkušaj potem pa gvori in piši nerealnosti . Dovolj bi bil že kombi iz leta 1995 z 80 KM in je čisto enako.
Golobek
21. 01. 2020 12.07
+8
Tile ljudje so kot tempirana bomba na avto cestiiiii >nenaspani ...na Hrvaškem piše na velikem ekranu ne vozite umorni🤷‍♂️
Uporabnik458403
21. 01. 2020 12.19
+8
KULLLLL ........... A ti mislis, da je to namenjeno in izkljucno samo voznikom kamionov..?