Črna kronika

Moški na avtobusu zabodel žensko, na pomoč priskočila potnika

Ljubljana, 05. 02. 2024 08.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.S., M.P.
Komentarji
0

Na avtobusu ljubljanskega potniškega prometa se je zjutraj zgodil incident. Moški je po sporu zabodel žensko, ki je utrpela hujše poškodbe, vendar pa njeno življenje ni ogroženo. Po podatkih Policije sta se vpleteni osebi poznali.

Več videovsebin
 • Iz 24UR ZVEČER: Namestnik direktorja LPP o napadu na avtobusu
  05:10
  Iz 24UR ZVEČER: Namestnik direktorja LPP o napadu na avtobusu
 • Iz 24UR: Moški na avtobusu zabodel znanko
  02:26
  Iz 24UR: Moški na avtobusu zabodel znanko
 • Iz SVETA: Moški na avtobusu zabodel žensko
  02:35
  Iz SVETA: Moški na avtobusu zabodel žensko

Kot so sporočili s PU Ljubljana, so bili nekaj pred 7. uro obveščeni o dogodku na avtobusu za Bežigradom. Kasneje so na ljubljanski policiji dodali, da je bila oškodovanka v napadu huje poškodovana, vendar pa njeno življenje ni življenjsko ogroženo.

Po do zdaj znanih podatkih je moški pristopil do znanke in jo z ostrim predmetom poškodoval. Poškodovano žensko so reševalci prepeljali v UKC Ljubljana, Policija pa je osumljenca prijela na kraju dogodka. 

Kriminalistična preiskava še vedno poteka, osumljenec pa se nahaja v policijskem pridržanju. Policija bo več informacij o dogodku razkrila na novinarski konferenci v torek.

Ljubljanski potniški promet
Ljubljanski potniški promet FOTO: Aljoša Kravanja

Direktor LPP Peter Horvat je medtem razkril nekoliko več informacij. Moški in ženska sta na avtobus vstopila na postajališču pri Ljubljanskih mlekarnah: "Nato se je vse zgodilo zelo hitro. Dekle se je pomikalo po avtobusu, se ustavilo pri harmonikaskem delu avtobusa, nato je k njej pristopil moški," pripoveduje. Preden jo je zabodel, sta si moški in ženska izmenjala več besed.

Po poročanju Dnevnika naj bi se incident zgodil na liniji 14. Pretresljiv dogodek so na avtobusu s 36 potniki posnele kamere. "Nož je padel na tla, eden od potnikov pa je bil zelo priseben in je nož pobral. Vprašanje kaj bi se zgodilo, če tega ne bi naredil," pripoveduje direktor LPP. A to po besedah Horvata ni bilo edino herojsko dejanje potnikov. Na postajališču je namreč nasilni potnik želel izstopiti, a sta mu to preprečila dva druga potnika.

Tovrsten incident se je po besedah Petra Horvata zgodil prvič.