Črna kronika

Intervencija na Dravi: moškemu zdrsnilo, padel je v reko

Maribor, 17. 04. 2021 16.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V Mariboru, na obrežju reke Drave, je potekala reševalna akcija, v kateri so posredovali gasilci, policija in reševalci. 50-letnega moškega so potegnili iz vode, a mu žal ni bilo več pomoči. Po podatki Policije mu je zdrsnilo in je padel v reko. Tuja krivda je izključena, policisti bodo poročilo podali pristojnemu tožilstvu.

Zjutraj je v središču Mariboru, na reki Dravi, potekala reševalna akcija. Kot je prvi poročal spletni portal Maribor24, je v reki nekdo opazil človeka in poklical na pomoč. Posredovali so gasilci, reševalci in policisti. Osebo so potegnili iz vode, a mu žal ni bilo več pomoči.

Za dodatna pojasnila smo se obrnili na Policijo, kjer so dejali, da gre po do sedaj zbranih podatkih za zdrs in padec osebe v reko Dravo. Tuja krivda je izključena, policisti pa bodo o svojih ugotovitvah podali poročilo pristojnemu tožilstvu.

V jutranjih urah je v centru Maribora potekala intervencija, v kateri so posredovali gasilci, policisti in reševalci. Iz vode so potegnili truplo. (Slika je simbolična)
V jutranjih urah je v centru Maribora potekala intervencija, v kateri so posredovali gasilci, policisti in reševalci. Iz vode so potegnili truplo. (Slika je simbolična) FOTO: Dreamstime

Popoldne pa so s Policijske uprave (PU) Maribor dodatno še pojasnili, da je danes ob 9.02 naključni sprehajalec obvestil policijo na telefonsko
številko 113, da je v bližini Medicinske fakultete v Mariboru, v reki Dravi opazil truplo. Na kraj so bili takoj napoteni policisti, gasilci in reševalci.

O dogodku je sicer na spletu poročala tudi Uprava RS za zaščito in reševanje. Zapisali so, da so gasilci GB Maribor ob 9.05 so v bližini nakupovalnega centra Europark v Mariboru iz reke Drave vode rešili osebo.

"Gasilci so iz vode potegnili truplo 50-letnega moškega. Mrtvoglednica je ugotovila, da je bil pokojni tedaj mrtev približno eno uro. Kriminalisti so z ogledom kraja najdbe trupla, ki mu je prisostvoval dežurni državni tožilec iz ODT v Mariboru, s pregledom okolice in z zbiranjem obvestil ugotovili, da je moškemu na nabrežju reke Drave zdrsnilo, nakar je padel v reko Dravo in umrl," so navedli na PU Maribor.

Koronavirus pasica nova
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3