Črna kronika

Našli 'italijansko Maddie'?

Rim, 12. 09. 2008 14.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Italijansko deklico naj bi štiri leta po izginotju na Siciliji našli živo v Grčiji, vendar bo dokončno potrditev dala šele DNK analiza.

Denise Pipitone
Denise Pipitone FOTO: POP TV

Denise Pipitone je bila stara štiri leta, ko je septembra 2004 izginila izpred babičine hiše na Siciliji, kjer se je igrala. Skoraj natanko štiri leta kasneje, je grška policija na otoku Kos našla deklico, ki ustreza opisu izginule Denise.

Da bi lahko šlo za izginulo deklico, je posumil italijanski turist, do katerega sta pristopili mati in hči, ki sta mu želeli prodati nakit. Presenečen je bil, ker naj bi deklica tekoče govorila italijansko. Poklical je policijo, ki je ugotovila, da Romkinja ni dekličina mati, čeprav je najprej trdila nasprotno.

DNK analiza

Ključno dejstvo pri identifikaciji naj bi bilo, da ima najdena pod očesom materino znamenje, kar odgovorja opisu Denise. Policija je poslala fotografije dekličini materi, ki je potrdila, da bi najdena, sodeč po obliki oči in materinem znamenju, lahko bila njena hči. Italijanskim medijem je dejala, da je bilo v preteklosti že veliko lažnih prijav o najdbi Denise, vendar je tokrat podobnost zares velika, zato je pristala na DNK analizo.

Rezultati analize naj bi bili znani v nekaj dneh. Neuradno deklica vendarle naj ne bi znala italijansko, po nekaterih informacijah pa naj ne bi imela niti iste krvne skupine kot pogrešana Denise …

Novo upanje tudi za Maddie McCann?

Odzval se je tudi predstavnik družine McCann. “Če so informacije o najdbi deklice točne, je to novo upanje za Kate in Gerryja, da lahko živo in zdravo najdejo tudi Maddie.“

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (21)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

keramicar2
13. 09. 2008 15.45
ni problem da bi mati dobila otroka nazaj.danes romi ne kradejo otrok. še svoje težko preživijo.to je sprenevedanje pokvarjenih zločinskih staršev da bi prikrili svoje umazane zločine nad lastnimi otroci.zato če bi taka mati rada otroka nazaj naj ga odkoplje kjer ga je zakopala.
Ramzess
13. 09. 2008 15.17
Novinarji ne znajo biti enotni v podajanju podatkov: Prav silijo nas preberemo članke na več virih, da izvemo več ali celo zgodbo. \"Opazila jo je italijanska turistka med dopustom na grškem otoku Kos, ko ji je deklica v popolni italijanščini hotela prodati zapestnico. Na letališču v Rimu je deklico takoj prepoznala med fotografijami izginulih otrok. Grška policija je deklico hitro izsledila in aretirala njeno spremljevalko, ki se je izdajala za dekličino mamo. Trideset letna Albanka je naposled le priznala, da ni njena mati, kar je pokazala tudi DNK analiza, poleg tega pa ni znala niti besedice italijansko.\" (delo.si) Turist ali turistka? Romkinja ali Albanka ?, morda oboje. Ženska je tista, ki ne govori italijansko, ne (baje) otrok. Primerjava s primerom Maddy je kar zanimiva, polek starosti, znamenja povezano z očesom, čeprav bi znamenje Denis lahko bila posledica stare poškodbe, ima celo, kot Maddy, svojo iskalno spletno stran, www.cerchiamodenise.org/ , www.cerchiamodenise.org/homecroata/trazimodenise.h... Blog: http://denisepipitone.skyrock.com/ Na YouTube je nekaj posnetkov, vnesite v njihov iskalnik njeno ime in primek.
Ramzess
13. 09. 2008 14.55
Simpatična deklica, danes je že nekaj starejša. Primerjava res ni najbolj posrečena. Zanimivo je, da jo je našel turist, ker je bil presenečen, da tekoče govori italijansko, kako tekoče?, bi moral navesti, glede na to, da je bil tudi sam italijan. Ni namreč dovolj, da se pove, da nek otrok govori tekoče tuj jezik, saj ni malo takih otrok, nekateri so pravi poglioti, tu ni nobenih presenečenj, to je naravno, so pač rastli v takem okolju, povedati je treba namreč o katerih akcentih in nijansah jezika je govora, ki se jih naučeni ne more naučiti, zna jih le oseba, ki jezik uporablja kot materin jezik. Dejstva so dejstva. DNK test je potrdil da Romkinja ni dekličina mati, kar je tudi priznala. Kaj pa je pokazal z njenimi starši in njo, pa ne vemo, ki so v test DNK morali privoliti, ker je pač tak zakon, ne zaradi več lažnih prijav. Seveda ne more biti prijetno, če imaš otroka skoraj na dosegu, potam pa ti oblasti zahtevajo test. Dobiš vtis, čeprav razumemo namen testa, da oblasti ne verjamejo tako staršem kot otroku, ki se medsabo menda ja poznajo, lagali menda ja nebi, ali pač, starši. Zakaj deklica naj nebi znala italijansko, italijan ne bi lagal, saj menda razume italijansko, kajne, ali pa tudi on ni nek italijan. Naj nebi imela niti iste krvne skupine. Cela štala no, koga pa so potem našli, kdo potem pogreša tega otroka. In kakšni so rezultati analiz?
Gregor Cukjati
13. 09. 2008 12.36
upanje ume zadnje najo prava da se ta mora zaključ za sarša
teka_teka_jezek
12. 09. 2008 22.19
lepo da so jo našli
hanse
12. 09. 2008 20.44
Kaj bi mati dala, da bi dobila svojega otroka nazaj?Neopisno.Ne morem si predstavljati, da bi izgubila svojo punčko.Upam da bodo našli pravo, tudi po tolikih letih
ona_
12. 09. 2008 20.18
ja prej na porocilih so rekli da je dnk test pokazal da ni denise..zal..
caet
12. 09. 2008 20.09
Niso našli Denise, ni to ona, so potrdili s testom dnk!
Lopahin
12. 09. 2008 19.17
ja upamjmo d bojo tut maddie najdil sicer ne po tolkih letih ampak useen!
civitasstain@gmail.com
12. 09. 2008 18.33
Minika.monika Ali si prebrala komentar? Ne policija, ampak turist jo je našel. Policija bi še vedno spala. Torej o slonu....
fmarty@email.si
12. 09. 2008 18.23
ax.
12. 09. 2008 17.52
hvala bogu, da so jo najdl...ampak so pa starši od taprave maddie delal pravo sceno!!! tele niso nrdil iz slona dinozaura, ampak so čakal, da policaji najdejo njihovo hčerko! BRAVO!!!!
R_FROG
12. 09. 2008 17.12
dj preberte preden govorite da piše da so najdl maddie
R_FROG
12. 09. 2008 17.12
kaj pa je narobe z naslovom? usi vejo da je maddie pogrešana, tale ma pa pač podobno zgodbo...in so jo primerjal z maddieno..
propatria
12. 09. 2008 16.53
če že, potem je Maddie \"angleška Denise\", v vsakem primeru, pa skrajno neprimeren in neumen naslov!
nati12
12. 09. 2008 15.36
zdei vsak k je pogrešan ma ime madie al kwa ma dej te no
baletka_anny
12. 09. 2008 15.07
pa doro no dahko malo spoštovanja kak naslow mislem ej! ka bi le bla ona!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111
Neo Neo 1
12. 09. 2008 14.42
Ma kakšen naslov bumbarji, zdej se pa že norca delate iz pogrešane deklice Maddie, vi vsevedni novinarji...
egle
12. 09. 2008 14.36
Res držim pesti da bi bila prava