Črna kronika

Izginil v snegu

Škofja Loka, 29. 01. 2007 11.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Gorski reševalci kljub obsežni akciji pod Blegošem niso našli pogrešanega 26-letnika iz Dolenje Žetine.

Iskanje pogrešanega 26-letnika otežujejo slabe vremenske razmere
Iskanje pogrešanega 26-letnika otežujejo slabe vremenske razmere FOTO: POP TV

Policisti gorske enote, gorski reševalci in gasilci so ta konec tedna končali obsežno iskalno akcijo na območju Blegoša, v kateri so se trudili najti 26-letnega Marjana Kristana iz Dolenje Žetine v občini Gorenja vas-Poljane. Kljub temu da so s pomočjo helikopterja dvakrat preiskali širše območje Blegoša in vse poti, ki vodijo nanj, pogrešanega v slabih vremenskih razmerah ob sredinem in četrtkovem sneženju, po katerem je bila snežna odeja na Blegošu visoka kar 80 centimetrov, niso našli.

Policistom se zdi nenavadno, da se je za planincem, ki se je na pot odpravil z nemškim ovčarjem, izgubila vsaka sled. V primeru, da bi padel ali pa da bi storil samomor, bi verjetno našli vsaj psa. Reševalci se zato bojijo, da je oba zametlo, saj je v sredo in v četrtek na škofjeloškem območju snežilo.

Kot je povedal tiskovni predstavniki Policijske uprave Kranj Zdenko Guzzi, na policiji nadaljujejo z zbiranjem obvestil in upajo na kakšen oprijemljiv podatek ali sled, ki bi privedla do nadaljevanja iskalne akcije. Vendar zaenkrat še niso prejeli nobenega novega podatka. Vse sledi, ki so jih našli do konca tedna, pa so dvakrat preverili.

Kristan se je namreč proti Blegošu odpravil v sredo okrog 11. ure. Ko se dalj časa ni vrnil, so ga najprej iskali domačini. Zaradi izredno slabih vremenskih razmer pa so v večernih urah z iskanjem prenehali in o dogodku obvestili policijo. Ta je že v nočnem času skupaj s pripadniki gorske reševalne službe organizirala skupino, ki je v izredno težkih vremenskih razmerah pregledala relacijo, vendar pogrešanega ni našla. Obsežna reševalna akcija se je nadaljevala v četrtek in se neuspešno zaključila v soboto.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.