Črna kronika

Kdo je pretepel koga?

Nova Gorica, 03. 01. 2008 10.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Špela Zupan
Komentarji
53

Simčič trdi, da so ga v Novi Gorici brutalno pretepli varnostniki. Pistotnik (Sintal) pa zatrjuje, da je pretepač ravno Simčič.

V torek, 1. januarja, naj bi na prireditvenem prostoru zimske plaže v Novi Gorici varnostniki Sintala pretepli 19-letnega Tomija Simčiča. Mladenič je za 24ur.com povedal, da je na zimsko plažo prišel okoli 3. ure. Na kraju naj bi želel umiriti strasti med dvema prijateljema, ki sta se zapletla v spor, ko naj bi do njega pristopilo pet do šest varnostnikov. ''Varnostniki so prišli, ko je bilo že vsega konec,'' je povedal Simič. ''Eden od varnostnikov me je s pestjo udaril v obraz, tako da sem padel,'' je nadaljeval.

Med praznovanjem v Novi Gorici je prišlo do pretepa, v katerega naj bi bili vpleteni tudi varnostniki, trdi Tomi Simič (simbolična fotografija).
Med praznovanjem v Novi Gorici je prišlo do pretepa, v katerega naj bi bili vpleteni tudi varnostniki, trdi Tomi Simič (simbolična fotografija). FOTO: POP TV
Mi se izogibamo varovanju tovrstnih prireditev, ker je delo varnostnikov zaradi alkohola zelo oteženo in nehvaležno. Vzemimo na primer silvestrovanje v Ljubljani, ki so se ga otepale vse varnostne službe. Na koncu je varovanje v Ljubljani sprejel Sintal, ki je v Sloveniji edini, ki lahko zagotovi potrebno število varnostnikov. Nato pa me je celo noč skrbelo, da se ne bi kaj zgodilo, ker se v primeru incidenta, vse zgrne na varnostnika. Fantje, ki se pretepajo, namreč dobro vedo, da lahko sprožijo tožbo, zato se tudi odpravijo v bolnišnico, kjer dobijo tudi potrebna potrdila za sproženje postopka. Predsednik uprave koncerna Sintal, Robert Pistotnik

Na tleh naj bi obležal nezavesten, zato se nadaljnjih dogodkov, tako pravi, ne spominja. Njegova punca in prijatelji pa so mu povedali, da so se varnostniki nad njim znesli tudi, ko je ležal na tleh. Obrcali naj bi ga, ko je bil že nezavesten. Starša sta fanta prepeljala v bolnišnico, kjer so ugotovili, da ima pretres možganov, zato je na opazovanju ostal do srede popoldne.

Pistotnik (Sintal): Varnostniki so mirili pretepača

Predsednik uprave koncerna Sintal, Robert Pistotnik, je za 24ur.com povedal, da je bilo na prireditvenem prostoru 30 varnostnikov, ki so večkrat posredovali. Tomi Simčič naj bi sodeloval v številnih pretepih, zato naj bi ga morali Sintalovi varnostniki večkrat miriti. ''Med enim pretepom je Simčič, ki je bil pod vplivom alkohola, resnično padel po tleh na preprogo, ne na beton, zato so naši varnostniki poklicali rešilca. Zdravstveni delavci so ga pregledali, vendar ga niso odpeljali v bolnišnico, zato sklepam, da ni bilo nič hujšega. Sicer se je Simič hitro pobral in želel nadaljevati s pretepi, zato so varnostniki spet posredovali,'' je povedal Pistotnik.

Robert Pistotnik je zatrdil, da je bil Tomi Simič vpleten v več pretepov, zato so posredovali varnostniki.
Robert Pistotnik je zatrdil, da je bil Tomi Simič vpleten v več pretepov, zato so posredovali varnostniki. FOTO: POP TV

Neposredno po prireditvi naj bi Tomijevi prijatelji pretepli enega od Sintalovih varnostnikov. Še več – Tomi Simčič je včeraj enega izmed varnostnikov pričakal pred igralnico, kamor je šel na delo, in mu grozil, je zatrdil Pistotnik. Zaradi groženj so včeraj popoldne podali tudi prijavo na Policijsko upravo Nova Gorica, je dodal. Komandir novogoriške policijske postaje, Vilijam Leban, je za 24ur.com potrdil, da so bili policisti obveščeni o dogodku. Simič naj bi varnostniku verbalno grozil, je dejal.

Glede nočnega dogodka pa so policisti po pričevanju varnostnikov spisali zapisnik. Možje v modrem so sicer opravili tudi pogovore s Tomijevo punco in njegovimi prijatelji, pa je povedal domnevni oškodovanec.

''Verjamem pričevanjem svojih varnostnikov, tudi, da so morali grobo posredovati,'' je pojasnil Pistotnik. Dodal je še, da morajo poleg policistov in paznikov tudi varnostniki uporabljati strokovne prijeme, ki jih zahtevajo na izpitu, ki ga mora opraviti vsak kandidat za varnostnika.

Policija zadevo preiskuje

Policijski komandir Vilijam Leban je poudaril, da je bilo sodelovanje z vsemi varnostniki službami, razen VIP-om, ki pa ga ni več na njihovem območju, korektno in dobro.

Komandir novogoriške policijske postaje, Vilijam Leban, je za 24ur.com zanikal namigovanja, da bi bil Tomi Simčič stari znanec policije. Pojasnil je, da opravljajo razgovore z vpletenimi in pričami, vsak pa ima svojo zgodbo. Mnogi so bili med dogodkom pod vplivom alkohola, zato so pričevanja različna, je dejal. Glede na dosedaj zbrane podatke sta se dve skupini zapletli v manjši pretep, Simčič pa je skočil vmes, da bi pretepače spravil narazen. ''Takrat so priskočili varnostniki, kar je običajno, saj je šlo za javno prireditev.''

Ni jasno, ali je mladeniča udaril varnostnik ali pa je bil ob njihovem prihodu že na tleh. Tudi Simčič je policistom dejal, da se ne spomni, ali ga je kdo udaril, je zatrdil Leban. Ko so opazili, da je Simič obležal, je eden od vpletenih poklical policijo, varnostniki pa reševalce. Zdravnica je na kraju ugotovila, da poškodbe niso resne, tako da je fant pomoč poiskal na lastno pest.

  • 20 - Liv Amiti E+ 3 (žensko)
  • 19 - Liv Vall E+ 2 (žensko)
  • 18 - Gravel kolo Giant Revolt 0
  • 17 - Giant Reign E+ 1
  • 16 - Giant Propel Adv Pro 0
  • 15 - Giant DailyTour E+ 1 RT
  • 14 - Giant Stance E+ 2 29
  • 13 - Liv Avail Adv 1 (žensko)
  • 12 - Giant Propel Advanced Pro
  • 11 - Giant Trance X E+ 1 Pro 29
  • 10 - Giant Talon 1 29 GE
  • 9 - Giant Defy Advanced 2
  • 8 - Giant TCR Advanced 1 Disc
  • 7 - Giant Explore E+ 2
  • 6 - Giant Trance X 1 29er
  • 5 - EnviLiv Advanced (žensko)
  • 4 - Liv Embolden E+ 1 (žensko)
  • 3 -Giant Propel Advanced 1ct
  • 2 - Giant Fathom E+ 2 Pro
  • 1 - Giant TCR Advanced SL 0

KOMENTARJI (53)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Avrelio
17. 09. 2020 13.31
-1
Apeliram ,da se voznico ali lastnico VW kozareg kozareg goriške registracije kazensko ovadi,ker je dne 22.06.2020 pobegnila iz kraja prometne nesreče,in potem spodbujala k sovraštvu in pretepu nas treh,ki smo odmikali avto..naslesdnji dan ( ko se je streznila,) je pa drzno odšla prijaviti da je odgovoren voznik fiat punta..kar je LAŽ
buckaa123
04. 01. 2008 15.43
scoop -> ne jaz ne napihujem zgodbe ..sem povedala primer bednega ravnanja varnostnika..in to je to..! in sploh moj prijatelj je varnostnik in je fajn ..tudi dosti drugih ki sem jih spoznala so zelo fajn..samo nekateri pa pretiravajo in stem sem povedla en primer:) jaz.sem.kdorkolihočem.vedno-> gdo si ti da boš meni pravil kokoš? je sploh kak razlog da mi to rečeš? newem res al si ti tako neumen al kaj..sem ti rekla že da sem napisala samo pravilen priimek in to je to! kaj hočeš zdaj? ne in oprosti ker nisem prej dajala toliko pozornosti na vilijama :( bu hu! če sovražiš tomija in njegovo mamo bejži se znašat na njih2 ne name! Adio!
VIADUKT
04. 01. 2008 12.19
XZAMIEL: najprej hvala ,ker si tako lepo napisal ,vsaka ti čast!!!! in me veseli ,da si tudi ti bil eden iz med teh varovanj in ,da si jih spoznal .vidim ,da znaš cenit ženske ,ki varujejo ... ker večina ne in spoznala sem ,da so to fantje in dekleta iz srednje šole.Seveda me njihovi komentarji niso nikoli motili čeprav so mi izrekli grde stvari.In jaz neverjamem ,da bi kdaj kaj takega naredil nekdo iz sintala zato držim z njimi ,ker vem kakšni smo .Zdaj bi pa rad en fant ,ki je bil pod vplivom alkohola bil pameten in krivil druge seveda varnostnike ker je to pač mogoče ,prijatelji bojo že držali z njim in potem krivi varnostnik ,ker pa še mediji samo napihujejo stvari .smo kot bomba najslabši.LP xzamiel in vsi ostali,ki enako mislite kot jaz ali podobno .
xzamiel@hotmail.com
04. 01. 2008 11.12
Sam sem delal kot varnostnik nekaj let in sem tudi sodeloval s varnostinki Sintala, G7, Valine, Savoya (tu sem bil jaz). Sintalovci so (saj te, ki sem srečal oz poznam - čez 15) vsestranski varnostniki zlate sredine. So načelni, so za hecat, se znajo zadržat, znajo tudi umirit ljudje. Res da je sintalovcev kar nekaj, samo sam ne verjamem, da je kakšen kar napadel nekoga. Potem ne bi bil sintalovc. G7 so pač skorajda najbolj načelni, čeprav se najdejo izjeme. Pri njih je možno, da kdaj koga odrinejo in mu rečejo, da naj gre stran itd, če je preglasen. To pa je tudi to. Kaj več jih ne poznam. Savoyovci pa tako ali tako veljajo oz bolje so veljaji za hardcore, če tak rečem, varnostnike. Več ali manj varujejo tam, kjer se pričakuje nasilje oz kakšen napad (VIP varovanje oseb, kakšna srečanja hudih nasprotnikov biločesa itd. Čeprav bodo zdaj spet začeli s prireditvami in tako dalje, ampak ok. Zdaj nisem več pri njih. Se je pa nažalost našel kakšen, ki je šel za var., ker je imel nerešeno skrito jezo. Ampak se ga je hitro poslalo na kakšno terapijo ali pa se ga je ven vrglo. Hm. Je pa porednež čisto lepo povedal kako izgleda. Isto se včasih brezvezno kritizira policiste, čeprav vsakdo, ki se saj malo sprehaja, pelje oz karkoli v LJ (če govorim za LJ), vidi da opravljajo svojo službo.Jih je pa res premalo, ja. In ne, praktično nikoli se ne verjame osebam, ki so bili pod vplivom alkohola (kar močno pod), da so vedeli kaj se dogaja. Velika verjetnost je, da je mulc začel sikat, odrivat ali kaj takega in se je prej ali slej rešilo tako kot se je. Ne bi iblo pa slabo, če bi se poleg tečajev samoobrambe (na kratko meti, zvini, prestrezanje) in še kakšne veščine (morda na izbiro, morda najbolj praktično boks ali tajski boks ali kaj v tej smeri) še tai chi, joga ali kakšno drugo t.i. aktivno meditacijo. Ampak da več ali manj država plača za osnovne tečaje (npr 3 mesece saj) potem pa po želji oz potrebi. Damjanhvalec: Vse je res, kar si rekla. Sem samo želel poudariti, da poznam več žensk varnostnic, vojakinj, policists, ki enako ali v večini še bolje opravlja svoje delo, tako da v vsakem primeru izredno spoštovanje za ženske tvojega kova. (So pa tudi izjeme za vse in vsakogar, kot povsod.)
VIADUKT
04. 01. 2008 10.09
Strinjam se z gospodom pod besedo POTAPI.Tud sama sem varnostnica in vem kaj se dogaja,res da še nisem bila na nobenih prireditvah ali tekmah.Varujem pa v trgovini in vidim kaj vse tam izrečejo ko vidijo žensko ,ki varuje in te neumnosti govorijo samo mladi.Starejši te z najo bolj cenit.Tako kot je napisal potapi je čisto res !!!Ta fant očitno hoče nekaj zaslužit njegovi prijatelji pa sploh ne morajo nič vedet če so bili pod vplivom alkohola.Mama je pa logično ,da bo držala z svojim sinom.Ker je tam sploh bilo ni se nekaj zgraža.Poznam varnostnike iz sintala in vem ,da so dobri in pošteni in ,da morajo tako kot jaz veliko besed v sebe spravit .Fant bi raje dobro premslo preden koga obtožil sploh pod vplivom alkohola.
scoop
04. 01. 2008 09.40
Nevem, tko sm enkrat slisal... Ampak to sploh ni bistvo... Hotu sm povedat, da so tle pr nas varnostniki od Sintala, GVS in TUDI G7 bolj taksni... So, ampak niso... :P Sicer verjamem da si me razumel...
Fupi Ugi
04. 01. 2008 09.40
Jao jao zakaj so vedno neki 18-20 letni iči vpleteni u pretepe a? Čefurji se nej spravjo nazaj od koder so jih uvozli njihovi tastari pol bo pa mir! Osebno poznam ene 3 varnostnike sintala in dobr vem kako usposablanje so mogli dat češ zato 100% nebi kr tk enga užgal.... Ne si mislt če so podjetju vip vzeli licenco da bojo sintalu tut! Pa zakaj si ta lubi tomi mejhni pocrklani ni upo pred kamero a? Nima jajc pa kao naj bi pršu ob 3 zjtri tja na plac ja verjetno so bli pa že vsi nakresani pa pijani tk da za sebe niso vedli sramota!!
poorednez@gmail.com
04. 01. 2008 09.31
Tile mediji so tako zanimivi, ko je kaj narobe takoj stopijo v akcijo in čim bolj napihnejo stvar. Potem pa mati daje izjavo, ko se ji sanja ne kakšen je sin v resnici! Pa se je vprašala koliko se sin in njegovi prijatelji v resnici spomnijo? Ne, ker on itak ni nikoli kriv. Malo pred novim letom sem bil v enem izmed nočnih lokalov in na vratih je bil varnostnik, ki je skrbel, da se ni vnašalo steklovine in lastne pijače. Pa pride skupina najstnikov s pijačo, in ko jim prepove vstop mu enostavno odvrnejo češ Kaj nam pa moreš in drugi se oglasi Užgi me pa boš na televiziji. Nato eden iz vrste reče mulc, ko te bom jes useku boš pozabu na televizijo in na pijačo, pa začuda vsi odložijo pijačo. naj raje novinarji posnamejo delo varnostnikov in obiskovalce, pa bodo videli kdo je večkrat žrtev.
obvescen@gmail.com
04. 01. 2008 09.29
scoop - od kdaj pa sta GVS in G7 eno in isto? Kolikor vem, sta to različni firmi.
scoop
04. 01. 2008 09.07
... in jih fasal... ;) Vsakemu svoje... ;) PRAVILNO. Konc debate... ;) Gremo zdej komentirat Erotiko... ;)
scoop
04. 01. 2008 08.38
Tincikaaa ... Dej se umiri no... VSI vemo kaksne varnostnike ima Sintal in G7 oz. GVS .... BBR in VIP je ze druga zgodba... Ampak Sintalovci in GVS so bolj za hec, kot pa zares ... Njih se pa res ni treba bat... Vsaj tle v Beli krajini... Tko da ne napihuj zgodbe...
ziveti@email.si
04. 01. 2008 07.08
Ta mularija,pa ne vsi, se odvratno obnaša-pijano, butasto,nesrmano,agresivno,arogantno in še in še.Poleg tega pa so šlampasti, mozoljasti, neurejeni, skratka za pobit! Nič se ne čudim, če kdaj pa kdaj kakšen varnostnik ali policist nabuta kakšnega takega odvratnega mulca. Jaz samo zagledam, pa me že mika, da bi ga nasuval tja v smrdljivo rit, že njegova pojava me vzpodbudi k iztrebljanju....
MILAN1983
04. 01. 2008 06.59
To kar se dogaja je katastrofa. Saj kot kaže varnostniki ne smejo delati čisto ničesar-najboljše, da stojijo pri miru in gledajo ljudi, ki ogrožajo druge ljudi poleg tega pa naj se varnostniki postijo še tepsti. Če ne bi bilo varnostnih služb bi nastal v državi še večji kriminal kot že je. Podpiram varnostne službe ne pa enega posameznika (ki noče govoriti pred kamero ampak mora njegova mami biti posrednica čeprav ni bila na kraju dejanja).
potapi@email.si
04. 01. 2008 01.29
-1
Sam sem varnostnik in to kaj pišete nekateri ne morem verjet. Prvo varnostnik ali reditelj ali redar ... ni isto.Varnostnik mora bit državljan Slovenije ,2 ne sme bit kaznovan se pravi brez kartoteke. 3 pa da vam nekaj povem ,če gre varnostik na izredno varovanje kaj mislite da dobi plačano ja dobi ure koliko ur dela toliko dobi ur. Se je kdo od vas vprašal koliko je plača varnostnika navadnega naj vam povem 400 evrov brez malce in potnih stroškov kaj res mislite da bo en navadi varnostik noso svojo glavo na prodaj za 400 evrov tu noter je všteto nočno delo ,nedelsko delo ,praznik .Veste koliko dobijo plačano za nogometne tekme da 5 ur stojijo pred navijači 15 evrov ja ste prav prebrali 15 evrov.Država naj porihta najprej kaj zvezi z plačami in da dobimo še večja pooblastila ne pa da mesti redarji imajo večja pooblastila kot pa mi. Varujemo objekte vredne par 100.000 evrov za 400 evrov na mesec.Povejte mi kje stoji policija na nogometnih tekmah zadna vrsta pa vsi gledajo tekmo kaj pa mi 1 vrsta pa še pluvajo po meni pa matre mi jebejo itd...Vsi pa vemo kako je v diskotekah npr: varnostnik stoji sam pred vhodom pride skupina ljudi rahlo pijanih in varnostnik reče da nemorejo nest pijače zraven v lokal kako pride do sranja pa tako sami veste .
potapi@email.si
04. 01. 2008 01.10
nekdo pa? 1
04. 01. 2008 00.18
zanimiva debat. ne vem kaj je v resnici blo, vem da znajo varostniki tudi koga pretepst za brezveze, prav tako pa vem da zna pijan folk zagnjavit pa izzivat pretep. Ampak tukaj mi je fascinantna ena druga stvar, in sicer, v primeru global, so vsi pljuvali čez varnostnike, tukaj jih vsi branite, češ da je fant kriv. A poznate primer bolje od mene, al je kriv kr je ostal živ???
hanescu.cosmin@personal.ro
04. 01. 2008 00.14
varnostniki nimajo pravice pretepati "tjavendan" sicer pa ne bi bil presenečen če bi bili krivi varnostniki (spomnimo se Gorazda Čamernika....)
hanescu.cosmin@personal.ro
04. 01. 2008 00.11
no evo vidite ko mi je enkrat nekdo rekel "kaj zdej če pa drugi pravijo boš pa verjel..." Tincikaaa je imela prav !! jaz sem ji verjel
buckaa123
03. 01. 2008 22.15
Ja lej če si tko že napaljen na to debato bejži raziskovat med njimi kaj ti čem jaz! mene ne zanima če so bili varnostniki uvoženi al bilo kaj kar ti praviš ...jst vem kar vem..ti če misliš drugače tvoj problem! sploh jaz sem samo napisala njegov pravilen priimek da nbo pol kakih pomot in spet kakih debat o nacionalizmu.. tko da če se ti še zmera da ubadat s tem se ubadaj in pametuj še naprej! in ja še neki lahko nism bila takrat tam ma sem bila pa pri nekaj drugih prisotna (nism se jaz prerekala) kjer se je med enim varnostnik nasilno spravil na mojo frendico samo zato ,ker je stala pred moškim wcjem zato ker je čakala njenega fanta da odtoči.. tehten razlog zakaj je to eden izmed varnostnikov naredil? ne ni ga ne .. ! čaw!
chudak@planet.si
03. 01. 2008 21.58
Če ti varnostnika pustiš na miru, bo tudi on tebe. To je dejstvo. Če mu boš težil, se ti ne piše nič dobrega. Tudi sam sem delal kot reditelj in vem kako je to, če pijanega človeka že narobe pogledaš ti že teži, to pa samo zato, ker si varnostnik in te hoče pretepst, da kao izpade frajer, kjer je pretepel varnostnika. Iz Mojih izkušenj ve, da prepire vedno začnejo pijani ljudje, še posebej če ga upozoriš ali pa ga prosiš, da naj zapusti mesto dogajanja.