Črna kronika

Izredno stanje v Splitu: policija išče voznika, ki je trčil v policista

Split, 30. 11. 2022 21.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, M.S.
Komentarji
0

Hrvaška policija išče 29-letnega voznika črnega golfa, ki je v Splitu med rutinskim nadzorom cestnega prometa namerno trčil v 20-letnega policista in ga pri tem huje poškodoval. Policija je vozilo izsledila, voznika pa še iščejo. Promet v Splitu je blokiran, zaradi temeljitega pregledovanja vozil pa so nastale dolge kolone.

Policist je okoli ene ure ponoči v Splitu med rutinskim nadzorom hotel zaustaviti vozilo. Voznik je kljub ukazu policista, naj ustavi, nadaljeval vožnjo in trčil v drugega policista ter se nato odpeljal s kraja nesreče, so sporočili iz policijske uprave Splitsko-dalmatinske županije.

Poškodovanega policista so prepeljali v splitski klinični center, kjer so sporočili, da je stabilen, da pa se zdravniki na intenzivnem oddelku še vedno borijo za njegovo življenje. Ima namreč hude poškodbe več organov, predvsem v prsnem košu. 

Voznik črnega golfa, ki so ga ujele nadzorne kamere, je namerno trčil v policista.
Voznik črnega golfa, ki so ga ujele nadzorne kamere, je namerno trčil v policista. FOTO: Hrvaška policija

S policije so sporočili, da so o primeru obvestili županijskega državnega tožilca in da je kriminalistična preiskava v teku. Na terenu so vse policijske enote, policija pa je na vseh območjih Splita postavila blokade, je za RTL dejal načelnik Splitsko-dalmatinske policijske uprave Slobodan Marendić. 

Kot poroča Slobodna Dalmacija, je policija iskanje razširila tudi na sosednjo Šibensko-kninsko županijo. Policija pregleduje vsak avtomobil, že cel dan pa v mestu in okolici nastajajo dolge kolone. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.