Črna kronika

Mama pogrešanega Američana: Sin je izginil v Ljubljani

Ljubljana, 08. 08. 2018 16.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Znane so nove podrobnosti v zvezi z izginotjem 25-letnega Jonathana Reida Luskina. Pogovarjali smo se s starši, ki trdijo, da se je Jonathan prijavil v hostel 22. junija v Ljubljani, naslednji dan pa ga je zapustil. Od takrat se je za njim izgubila vsaka sled.

Več videovsebin
  • Iz SVETA: Pogrešani Američan
    04:49
    Iz SVETA: Pogrešani Američan
  • Iz 24UR ZVEČER: Obupana starša
    03:31
    Iz 24UR ZVEČER: Obupana starša

Ljubljanski policisti so bili v sredo, 25. julija, obveščeni, da svojci pogrešajo 25-letnega Jonathana Reida Luskina, državljana ZDA, s stalnim prebivališčem v Hongkongu. Te dni so v Ljubljano pripotovali njegovi starši, ki potrebujejo pomoč pri iskanju sina.

Obupana starša
Obupana starša FOTO: POP TV

Jonathan je 22. junija potoval z Dunaja v Ljubljano, kamor naj bi prispel istega dne,  naslednji dan pa so se za njim izgubile vse sledi. Težava je tudi, da je policija za izginotje po uradni dolžnosti izvedela šele mesec dni pozneje, kar je dodatno zapletlo iskalno akcijo, saj rekonstrukcija njegovega zadnjega dne tako s pomočjo varnostnih kamer ni bila mogoča, kajti varnostne kamere posnetkov ne hranijo več kot 30 dni.

Njegov cimer je bil prvi, ki je sporočil, da se nekaj sumljivega dogaja, in v množici skopih informacij glede Jonathanovega potovanja je izginotje prvič prijavil na ameriškem veleposlaništvu v Zagrebu. Šele po pogovoru s starši, ki so bili obveščeni 20. julija, v petek, je začel sestavljati sliko. Jonathanova mama Susan Stone mu je rekla: "Jonathan ni šel na Hrvaško, ampak v Slovenijo. S pomočjo policije smo izvedeli, da je prispel v Ljubljano in hostel. Nato pa se ni nič več zgodilo. Nobenih informacij."

Oče Allan Luskin je samo še potrdil delček zgodbe, ki so jo dobili in zgradili starši po pogovoru s sinom junija: "Odkar je zapustil hostel, nihče ne ve, kaj se je zgodilo. Mislimo, da je šel v Narodni park Triglav, saj je bila to njegova želja. To željo je večkrat ponovil mami in cimru iz Hongkonga. Pravzaprav se je zelo veselil obiska narodnega parka." Policija je seveda sledila tudi digitalnemu zapisu, ki ga posameznik pusti in oče nam je potrdil, da "po 23. juniju ni bilo nobene aktivnosti. Nič. Kot da bi izginil. Niti kartice ni več uporabljal."

Jonathan Reid Luskin
Jonathan Reid Luskin FOTO: PU Ljubljana

Starši skušajo zadeve urejati tudi prek ameriškega State Departmenta in s pomočjo policije, ampak upajo tudi na pomoč javnosti, saj ravno pomanjkanje dokazov in posnetkov dodatno otežuje Jonathanovo iskanje.

Visok je 183 centimetrov, težak 82 kilogramov, ima rjave oči in rjave lase, pri sebi je imel dva para kratkih hlač, jeans hlače in 'hiking' obutev, svetlo sivo športno jakno znamke Adidas, športno obutev in do tri majice. Običajno nosi očala.

Vse, ki bi imeli informacije o pogrešani osebi, policisti naprošajo, da to sporočijo na interventno številko 113 ali njim najbližjo policijsko postajo ali pa pokličejo na Policijsko postajo Ljubljana Center na številko 01/475-06-00 ali anonimno številko 080 1200.

Jonathan Reid Luskin
Jonathan Reid Luskin FOTO: PU Ljubljana
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja