Črna kronika

Pogrešanega Roka našli živega: je poškodovan, z njim je bila psička Šaka

Kranj / Črni Kal, 15. 01. 2020 06.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
A.K. / Ti.Š.
Komentarji
0

Pogrešanega 39-letnega Roka Puclja iz Poljanske doline so našli živega. Je poškodovan in so ga s helikopterjem prepeljali v zdravstveno ustanovo. Ob njem je bila ves čas tudi psička Šaka. Roka so svojci pogrešali od včeraj, ko se jim je nazadnje oglasil pred sestopom z Blegoša.

Pogrešanega 39-letnega Roka Puclja so našli živega, so sporočili s Policijske uprave (PU) Kranj. "Je živ in poškodovan. S helikopterjem so ga odpeljali v zdravstveno ustanovo. Našli so tudi psa, je nepoškodovan. Bil je ob lastniku," je uvodoma v sporočilu za javnost zapisal predstavnik za odnose z javnostmi PU Kranj Bojan Kos.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Več kot 30 gorskih reševalcev, vodnikov reševalnih psov in policistov je danes že od zgodnjih jutranjih ur pogrešanega iskalo na širšem obmocju Blegoša. Pomoč iz zraka je nudil tudi policijski helikopterm" pojasnjuje Kos. 39-letnika so iskali že sinoči med 20. in 2. uro ponočli, iskanje v večjem obsegu pa se je nadaljevalo danes ob 8. uri zjutraj.

Šlo je za iskanje na zelo zahtevnem, velikem, strmem in pomrznjenem terenu, kj ga je na višini nad 1400 metrov močno oviralo tudi zelo slabo vreme - zelo gosta megla in močan veter. "Na težkem terenu je skoraj vsak iskalec danes prehodil razdaljo okoli desetih kilometrov. Pregledovale so se markirane poti, bližnjice in vsa možna brezpotja," pravi Kos.

39-letnika iz Poljanske doline so pogrešali od včeraj – svojcem se je nazadnje oglasil ob 14. uri, pred sestopom z Blegoša. Njegovo vozilo so našli na parkirišču Črni Kal pod Blegošem. Policisti in gorski reševalci so ga včeraj že iskali, danes pa so iskanje nadaljevali. "S seboj je imel dva psa, eden je sam prišel na izhodišče," so včeraj sporočili s PU Kranj.

Obsežna iskalna akcija pa je danes okoli 13.15 le obrodila sadove. Roka so sicer našli na povsem drugem koncu, v Javorjevi dolini tik nad vasjo Volaka. Gre za lokacijo, ki je bila zajeta v območje iskanja. Ob njem je bila psička Šaka. Iskalci so pogrešanega locirali prav s pomočjo te psičke. Šaka je nepoškodovana, a močno utrujena, prevzeli so jo svojci pogrešanega. Nepoškodovana je bila tudi druga psička Missy, ki so jo našli že včeraj. Poškodovan pa je bil pogrešani, ki so ga z vojaškim helikopterjem odpeljali v zdravstveno ustanovo. Okoliščine nastanka poškodb se bo ugotavljalo z nadaljnjim zbiranjem obvestil, bil je tudi podhlajen, prvi podatki pa kažejo, da se je zgodila nesreča. Bil je ustrezno opremljen.

Kranjski policisti planince ob tem opozarjajo, naj opozorila o nevarnih in težkih razmerah v gorah jemljejo resno in naj jih upoštevajo. "Temu pritrjuje tudi današnja iskalno-reševalna akcija," še dodaja Kos.

Z ugotovitvami bodo policisti tako kot v vseh tovrstnih primerih seznanili pristojno državno tožilstvo.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3