Črna kronika

Je Sebastien Abramov prepričal 21-letnico, da si odreže roko?

Ljubljana, 12. 03. 2019 08.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
D.F. / A.K.
Komentarji
198

21-letnica si je namerno odrezala roko, v kar so jo prepričali člani družine 29-letnika z namenom pridobitve odškodnine z naslova police za nezgodno in življensko zavarovanje. 29-letnik je stari znanec policije, ki je bil v preteklosti vpleten tudi v streljanje, ko naj bi po nesreči ustrelil dekle.

Policija obravnava pet kaznivih dejanj poskusa goljufije, ki so jih osumljene štiri osebe, ki so sorodstveno povezane. 21-letnica J. A., 29-letni Sebastien Abramov (prej Sebastian Colarič), njegova mama 58-letna T. H. C. in 63-letnik G. C. iz Ljubljane so ob koncu leta 2018 po vnaprejšnjem medsebojnem dogovoru in razdelitvi vlog s ciljem pridobitve velike premoženjske koristi na goljufiv način pri petih slovenskih zavarovalnicah sklenili zavarovalne police za nezgodno in življenjsko zavarovanje. 29-letnik je tudi stari znanec policije, ki je v preteklosti že bil vpleten v različne sumljive posle. Bil pa je vpleten tudi v streljanje, ko naj bi po nesreči ustrelil svoje dekle. Ta je zaradi strelnih rad tudi umrla.

V začetku leta 2019, ko so bile police že v veljavi, plačali naj bi tudi že nekaj obrokov, si je 21-letnica s pomočjo 29-letnika na domu 63-letnika na žagi nad zapestjem namerno odrezala levo roko. 63-letnik ji je nudil prvo pomoč in jo odpeljal v ljubljanski UKC, odrezan del roke pa pustil na kraju nesreče. Policisti so pozneje roko prepeljali v bolnišnico, zdravnikom jo je upelo rešiti.

Vpletena ožja družina Sebastiena Abramova

Kot smo izvedeli, naj bi bili starši 29-letnika vpleteni v goljufijo, saj so skupaj z njim to dolgo načrtovali. 21-letnica je bila v partnerskem razmerju z 29-letnikom in sta tudi živela skupaj s starši slednjega. Ta se je k družini priselila takoj, ko je dopolnila 18 let. Pred dejanjem so sklenili različne zavarovalne police za nezgodno in življenjsko zavarovanje, nekaj obrokov so tudi poravnali. V začetku januarja naj bi se, kot so trdili, med hišnimi opravili pri delu s krožno žago zgodila nesreča in 21-letnica je ostala brez roke, ki so jo, kot smo že poročali, v UKC tudi uspešno rešili.

Sebastien Abramov (takrat Sebastian Colarič) na podelitvi Viktorjev leta 2013.
Sebastien Abramov (takrat Sebastian Colarič) na podelitvi Viktorjev leta 2013. FOTO: Mediaspeed

Nekaj tednov po dejanju so se 21-letnica, 29-letnik in 58-letnica oglasili pri različnih zavarovalnicah in zahtevali takojšnje izplačilo denarja, ki jim naj bi pripadalo po zavarovalnih policah. V postopku pridobivanja denarja, ki naj bi bil izplačan po policah, so aktivno sodelovali vsi in tudi večkrat na dan klicali različne zavarovalnice z namenom, da bi pospešili izplačila. Zavarovanja naj bi sklenila mama 29-letnika, slednji naj bi bil upravičen do odškodnine v primeru smrti 21-letnice. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da so osumljenci povzročeno poškodbo želeli prikazati kot nesrečo pri žaganju vej. 21-letnica naj bi vztrajala, da si je roko odrezala sama.

Zavarovalnice bi tako morale 21-letnici nakazati 383.400 evrov, če pa bi ji bila dokazana 100-odstotna invalidnost, pa tudi več kot 1.235.000 evrov odškodnine. Ob tem bi prejemala še mesečno rento v višini 3.050 evrov, in sicer za obdobje desetih let ali do smrti, kar znaša še dodatnih nekaj 100.000 protipravno pridobljene premoženjske koristi.

Sebastien Abramov je stari znanec policije

29-letni osumljenec, ki skupaj z 21-letnico ostaja v pridržanju, je sicer stari znanec policije. Pred štirimi leti naj bi bil vpleten tudi v streljanje na območju Žalca. Takrat 25-letnik naj bi med čiščenjem orožja doma po nesreči do smrti ustrelil svoje 24-letno dekle. A pravnomočno za to ni bil nikoli obsojen, zadeva je namreč še vedno v fazi predkazenskega postopka. Abramov je imel dovoljenje za orožje, prav tako je šlo za legalno orožje, so takrat potrdili na policiji.

V preteklosti so ga obravnavali tudi zaradi finančne goljufije. Jeseni je na okrajnem sodišču potekalo sojenje, v katerem se je znašel zato, ker si je izposodil štiri tisoč evrov, ki jih ni vrnil. Za garancijo je takrat zastavil prstan, ki ga je kupil 24-letnici, ki je podlegla strelnim ranam pred štirimi leti, in to potem, ko so mu prstan vrnili njeni starši kot spomin nanjo. Lagal naj bi tudi glede svoje izobrazbe, predstavljal naj bi se kot študent kriminalistike, čeprav tega ni nikoli študiral. Izdajal se je tudi za policista. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3