Črna kronika

Kdo je kriv za samomore?

Zagreb, 06. 03. 2008 08.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V letu dni je na Hrvaškem 22 najstnikov storilo samomor. V državi deluje kar 75 satanističnih sekt.

Val samomorov na Hrvaškem v zadnjih dneh je sprožil mnogo vprašanj, na katera so sinoči stroka in zaskrbljena javnost iskali odgovore. Tako je Nebojša Budjanovac, strokovnjak, ki preučuje povezavo med samomori ter satanističnimi sektami, na Novi TV dejal, da je v državi aktivnih 75 črnih, satanističnih sekt. Vse poskušajo mladim dopovedati, da je avtodestrukcija zaželjena. Rezanje telesa z britvicami, stradanje, samomori... Vse to so dejanja, s katerimi se mladi lahko upirajo staršem. Budjinovac je poudaril, da za sektami stojijo visoko izobraženi ljudje, poznani psihologi, ki so vrhunski manipulatorji.

Dokazano je, da je tretjina samomorov povezana s sektama. Budjinovac je o tem obvestil policijo, o problemu pa je potrebno javno spregovoriti. Tako se bo zmanjšal vpliv sekt, mladi pa jim ne bodo nasedali.

Oglasil se je tudi ambasador UNICEF Gibonni, ki je na državo, socialno službo, cerkev in ljudi naslovil apel, naj se resno lotijo problema ter naredijo učinkovit projekt za reševanje najstniških samomorov.

Na koncu so vsi zbrani najstnike pozvali, naj mladost izkoristijo za ljubezen, prijateljstvo in pridobivanje znanja.

Učenka sedmega razreda se je obesila v družinski hiši v Našicah. Iz poslovilnega pisma ni razvidno, kaj je bil vzrok za njeno odločitev.
Učenka sedmega razreda se je obesila v družinski hiši v Našicah. Iz poslovilnega pisma ni razvidno, kaj je bil vzrok za njeno odločitev. FOTO: dnevnik.hr

V dveh dneh dva samomora

Učenka sedmega razreda osnovne šole se je v torek obesila na podstrešju družinske hiše v Našicah. Poslovilno pismo je ob prihodu domov našla njena mlajša sestra. Ko so prišli reševalci, je bilo za nesrečno dekle že prepozno.

Le dan prej se je 14-letni deček v Varaždinu na šolskem hodniku polil z razredčilom in se zažgal. Za njegovo življenje se zdravniki še vedno borijo.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3