Črna kronika

Kombi s prebežniki zapeljal s ceste. Ena oseba umrla, voznik zbežal peš

Celje, 12. 03. 2022 10.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na štajerski avtocesti se je zgodila prometna nesreča, v kateri je umrla ena oseba, 10 pa je bilo poškodovanih. Voznik, ki je v kombiju prevažal nezakonite prebežnike, je po trčenju peš pobegnil s kraja prometne nesreče in ga še iščejo.

Prometna nesreča se je zgodila nekaj čez polnoč na štajerski avtocesti med Tepanjami in Dramljami v občini Slovenske Konjice v smeri proti Ljubljani. Nesrečo je povzročil voznik kombiniranega vozila. Ta je namreč zapeljal v desno, zunaj vozišča, na kovinsko ograjo, vozilo se je nato večkrat prevrnilo. 

Voznik je po trčenju peš pobegnil s kraja prometne nesreče, Policija ga še išče.

V prometni nesreči je ena oseba umrla, dva sta se hudo poškodovala, ostali pa lažje, so sporočili s Policijske uprave Celje.

V tovornem delu vozila je voznik prevažal 11 nezakonitih prebežnikov, po prvih podatkih državljane Indije, Sirije in Afganistana.

Več podrobnosti o prometni nesreči bodo po zbranih obvestilih s Policije sporočili v prihodnjih dneh.

Na kraju so posredovali tudi gasilci PGD Slovenske Konjice in Zreče, ki so zavarovali kraj, odklopili akumulator in nudili prvo pomoč poškodovanim. Poškodovance so na kraju oskrbeli reševalci NMP, nato pa so jih odpeljali v Splošno bolnišnico Celje in UKC Maribor.