Črna kronika

Policija zbira informacije o Koprčanki, ki naj bi pretepala psa

Koper, 23. 04. 2020 16.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Obalno društvo proti mučenju živali je objavilo posnetek, na katerem je videti žensko, ki pretepa psa, ta pa med tem cvili in joče. Kot so zapisali v obalnem zavetišču, naj bi pes imel zlomljeno nogo, ženska na posnetku pa po njihovih informacijah to počne že več let. Prav tako trdijo, da naj bi inšpektorica ob obisku ugotovila, da je vse v redu, ženski pa svetovala, naj "poskrbi za dobre medsosedske odnose". S PU Koper so sicer sporočili, da primer že preiskujejo, domnevno storilko so identificirali, obvestili pa so tudi inšpekcijo.

Na Facebook strani Obalnega društva proti mučenju živali so objavili grozljiv posnetek, ki jim ga je posredovala občanka Kopra. Na njej je videti žensko, ki močno pretepa svojega psa, ta pa ob tem cvili in joče. Ob posnetku so v društvu zapisali: "Danes na Markovcu. Pes ima zlomljeno nogo. Že par ur čakamo veterinarsko inšpekcijo. ZAHTEVAMO takojšen odvzem vseh psov!" Pozor, posnetek je nazoren. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Odzvali so se že na PU Koper, saj so prav tako naleteli na posnetek pretepanja psa. Sporočili so, da so identificirali domnevno storilko in obvestili veterinarsko inšpekcijo. Dodali so, da se zbirajo informacije, na podlagi ugotovitev in pridobljene dokumentacije veterinarske inšpekcije pa bodo koprski policisti ustrezno ukrepali. 

V obalnem društvu medtem trdijo, da so veterinarsko inšpektorico čakali nekaj ur, ta pa naj bi ob prihodu ocenila, da je vse v redu, za poškodovanega psa pa pregleda pri veterinarju ni odredila. Storilki s posnetka naj bi svetovala, da skrbi za dobre medsosedske odnose. Veterinarsko inšpekcijo smo za pojasnila kontaktirali tudi mi, odgovore pa še čakamo. 

Popravek: 

Iz zapisnikov in postopka veterinarske inšpekcije izhaja, da ne dne 23. 04. 2020 ne katerikoli drugi dan noben pes ni bil tepen ter da ni bilo nobenega pretepanja ali mučenja katerega koli psa. Prišlo je zgolj do manjšega spopada med dvema psima, ki sta bila nato zaradi njune varnosti ločena. Prav tako noben pes ni bil poškodovan, saj so bili še istega dne pregledani pri veterinarju. Tudi inšpekcija ni zaznala nobene poškodbe. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja