Črna kronika

Kradli drage audije

Celje, 19. 12. 2006 19.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
D.S./D.Š.
Komentarji
2

Policisti so razkrili kriminalno združbo, ki je drage avtomobile kupovala na lizing in jih prodajala v tujini.

Celjski policisti in kriminalisti so v sodelovanju s kolegi po celi Sloveniji, razkrili mrežo kriminalcev, ki so si izmislili izviren in predvsem zelo dobičkonosen način kraje avtomobilov.

Policisti so podali ovadbe zoper deset oseb
Policisti so podali ovadbe zoper deset oseb FOTO: POP TV

Kriminalci so draga terenska vozila in prestižne limuzine, skupaj vredne več kot sto milijonov, kupovali na lizing, nato pa so jih prodajali v tujini. Tako so na primer avtomobile visokega cenovnega razreda kot je audi Q7, ki je vreden več kot 20 milijonov tolarjev, prodali neznano kam. Koliko avtomobilov so na ta način pretihotapili ni znano.

Kriminalci so tihotapili avtomobili, ki so vredni tudi 20 milijonov tolarjev
Kriminalci so tihotapili avtomobili, ki so vredni tudi 20 milijonov tolarjev FOTO: POP TV

Policisti na oddelku za splošno kriminaliteto so pa v okviru preiskave razkrili tudi kriminalno združbo s petimi člani, ki je v Sloveniji izvajala organizirane vlome. Kriminalci so namreč vlamljali v različne poslovne stavbe in objekte.

V zaporih v Celju so izredne razmere, saj je priprtih kar 10 osumljencev. Prvo preiskavo je tako uspešno zaklučil oddelek za gospodarsko kriminaliteto in ob zaključku preiskave podal kazensko ovadbo zoper 5 osumljencev, drugo pa oddelek za splošno kriminaliteto, ki je prav tako ovadil 5 oseb.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

hrvatri
31. 05. 2008 22.41
di ste bračo slovenci sta se kradu auti a koliko sam shvatio
xes
20. 12. 2006 11.52
Lepo bi bilo ce bi nasa policija malo privila tudi tiste manjse lopove, ki predvsem po ljubljani pridno kradejo osebna vozila in jih prodajajo dalje raznim kavbojskim mehanikom za rezervne dele... na tem podrocju se mi zdi je stanje iz dneva v dan slabse, vsaj po statistiki sodec... pa kraja registrskih tablic je tudi zelo popularen sport v sloveniji. Ni vse samo v dragih Q7 bumbarji! Ce nekomu ukradejo 10 let starega golfa al pa cliota je prav tako ob vse kar je imel, nikoli pa ne najdejo oziroma kaznujejo storilcev... tolk o zagotavljanju varnosti premozenja drzavljanov.. potem pa razmisljajo o stavki, ker imajo prenizke place...