20°C

Kriminalisti in policisti na Goriškem preiskujejo kaznivo dejanje uboja

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
AVTOR
Ti.Š. /
Novogoriški policisti in kriminalisti preiskujejo sum storitve kaznivega dejanja uboja na Goriškem, kjer je zaradi telesnih poškodb v zdravstveni ustanovi umrl moški. Neuradno naj bi ga pred dnevi pretepli, zaradi hudih poškodb pa je umrl v šempetrski bolnišnici. Policisti so sicer z informacijami zaradi interesa preiskave še zelo skopi.

 

Kriminalisti in policisti Policijske uprave (PU) Nova Gorica preiskujejo sum storitve kaznivega dejanja uboja na Goriškem (po drugem odstavku 115. člena KZ-1), kjer je zaradi telesnih poškodb v zdravstveni ustanovi včeraj, 16. septembra, umrl moški. O navedenem kaznivem dejanju je Policija obveščala tudi pristojne pravosodne organe (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici).

Kriminalisti vodijo intenzivno kriminalistično preiskavo in zbirajo obvestila zaradi suma storitve kaznivega dejanja zoper življenje in telo ter bodo o vseh znanih okoliščinah sproti obveščali pristojno državno tožilstvo, so sporočili iz PU Nova Gorica.

"Ker preiskava v tej zgodnji fazi predkazenskega postopka še vedno poteka, vam zaradi interesa kriminalistične preiskave drugih podatkov v tem trenutku še ne moremo posredovati," so še sporočili.

Primorske novice pišejo, da se je kaznivo dejanje po njihovih podatkih zgodilo prav v Novi Gorici. Policiste so včeraj iz šempetrske bolnišnice obvestili, da je zaradi hudih poškodb umrl moški, ki je bil, kot so izvedeli, pred nekaj dnevi menda pretepen.