Črna kronika

Kriminalisti prijeli 41-letnika, osumljenega poskusa uboja

Nova Gorica, 06. 12. 2023 11.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Novogoriški kriminalisti so zaključili preiskavo poskusa uboja v enem od gostinskih lokalov na Goriškem sredi septembra. V povezavi z dogodkom so aretirali 41-letnika, ki je osumljen, da je z nevarnim ostrim predmetom napadel gosta lokala in ga hudo poškodoval. Po ugotovitvah Policije sta se moška pred tem sprla.

17. septembra nekaj čez 3. uro zjutraj sta se v enem od gostinskih lokalov na Goriškem sprla dva gosta. Takrat še neznani moški je z nevarnim ostrim predmetom napadel drugega gosta lokala in ga huje poškodoval. Na kraj so prihiteli policisti PP Nova Gorica, ki so pred objektom našli hudo poškodovanega moškega, ki je bil v smrtni nevarnosti. Nudili so mu prvo pomoč do prihoda reševalcev, ki so moškega nato prepeljali v šempetrsko bolnišnico. 

Moška sta se sprla v lokalu.
Moška sta se sprla v lokalu. FOTO: Shutterstock

Brez takojšnje pomoči oz. pravočasnega ukrepanja policistov bi bile lahko posledice za ranjenca usodne, so zapisali na PU Nova Gorica. 

Na podlagi zbranih obvestil in pridobljenih dokazov so kriminalisti mesec dni kasneje oz. 11. oktobra zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja poskusa uboja aretirali 41-letnika. S kazensko ovadbo je bil priveden pred preiskovalnega sodnika, ki je po zaslišanju zanj odredil sodni pripor. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tirolec
06. 12. 2023 20.58
+4
Take novice brez imen in priimkov, zadržite zase...
on39
06. 12. 2023 13.50
+5
aja o imenih in priimkih nič
niktalop
06. 12. 2023 13.54
+4
Greh se pove, grešnika pa ne. Politiki so sprejeli tak zakon da se ščiti kriminalce. Kdor krši zakone ne bi smel imeti te zaščite.