Črna kronika

Po umoru truplo odvrgel v gozdu na Krimu, našli so ga sprehajalci

Ljubljana, 19. 12. 2023 08.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Poleti so sprehajalci na območju Ljubljane našli človeške kosti. Izkazalo se je, da gre za posmrtne ostanke 37-letnega Ljubljančana, ki so ga pogrešali od marca. Bil je žrtev umora. 38-letni osumljenec je še vedno na begu, Policija pri iskanju sodeluje tudi s tujimi preiskovalnimi organi.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: 37-letnik je umrl nasilne smrti
    02:04
    Iz 24UR: 37-letnik je umrl nasilne smrti
  • Iz SVETA: Truplo odvrgel na Krimu
    02:08
    Iz SVETA: Truplo odvrgel na Krimu
  • 37-letnika umoril v stanovanju in truplo odvrgel v gozdu
    00:40
    37-letnika umoril v stanovanju in truplo odvrgel v gozdu

Sprehajalci so avgusta na Krimu na območju Ljubljane našli človeške kosti. Zdaj je jasno, da je šlo za posmrtne ostanke 37-letnega Ljubljančana, ki je bil žrtev umora. Kriminalistična preiskava je končana, podrobnosti je pojasnil vodja Oddelka za splošno kriminaliteto v Sektorju kriminalistične policije Policijske uprave (PU) Ljubljana Valter Zrinski.

Ljubljanski policisti so sredi marca letos bili obveščeni, da svojci pogrešajo 37-letnika. Na podlagi zbranih obvestil se je kmalu pojavil sum, da je žrtev nasilnega kaznivega dejanja, zato so preiskavo prevzeli kriminalisti. Sodelovali so tudi preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada in forenzični izvedenci, je povedal Zrinski. Predkazenski postopek je usmerjalo okrožno tožilstvo v Ljubljani. 

V večmesečni preiskavi so opravili prek 80 razgovorov, z nekaterimi tudi večkrat, ter izvedli več preiskovalnih dejanj, poleg zasegov predmetov in ogledov krajev, povezanih s preiskovanim kaznivim dejanjem, tudi več hišnih preiskav. Ugotovili so, da je pogrešani žrtev umora, ki ga je utemeljeno osumljen 38-letni Ljubljančan. Kaznivo dejanje je izvedel v stanovanju v središču Ljubljane, truplo pa odpeljal in odvrgel na območju Krima. Avgusta so, kot že omenjeno, posmrtne ostanke našli naključni mimoidoči.  

Žrtev je umrla zaradi strelnih ran. Motiv je bil po dosedanjih ugotovitvah koristoljubje, dolžniško razmerje osumljenca in žrtve. 

Osumljenca še niso prijeli, pri iskanju pa sodelujejo tudi s tujimi preiskovalnimi organi. 

Za kaznivo dejanje umora je predvidenih najmanj 15 let zapora, lahko pa tudi dosmrtna ječa, je pojasnil Zrinski.