Črna kronika

Umor v sostorilstvu: 33-letnica večkrat zabodla žrtev in zakopala njeno truplo

Kidričevo, 08. 04. 2024 09.26 | Posodobljeno pred 25 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Kriminalisti so končali preiskavo umora 33-letne ženske iz okolice Ptuja. Izkazalo se je, da sta kaznivo dejanje načrtovala njen 37-letni mož in njegova 33-letna sodelavka, s katero sta se zbližala in sta zaradi nezadovoljstva v svojih partnerskih zvezah načrtovala umor 33-letnice.

Več videovsebin
  • Iz 24UR ZVEČER: Umor v Mariboru
    03:54
    Iz 24UR ZVEČER: Umor v Mariboru
  • Iz 24UR: Moževa ljubimka žrtev večkrat zabodla
    03:19
    Iz 24UR: Moževa ljubimka žrtev večkrat zabodla
  • Iz SVETA: Razrešeni umor v Kidričevem
    03:22
    Iz SVETA: Razrešeni umor v Kidričevem

 

Vodja Sektorja kriminalistične policije na PU Maribor Stanko Vidovič je v izjavi za javnost pojasnil podrobnosti umora 33-letnice pri Kidričevem, o katerem smo poročali v soboto.

Po njegovih besedah je 37-letni moški 23. marca na Policijsko postajo (PP) Ptuj prijavil pogrešanje svoje žene, ki naj bi tistega dne odšla z doma. Pri tem je policistom izročil poslovilno pismo, ki naj bi ga napisala. 

Policisti PP Ptuj so takoj po prijavi v sodelovanju s policisti drugi policijskih enot in kriminalisti Sektorja kriminalistične policije mariborske policijske uprave izvajali intenzivne aktivnosti v skladu z določili Zakona o nalogah in pooblastilih policije, a pogrešane niso našli.

Najdba trupla

V petek, 5. aprila popoldne, so bili mariborski policisti obveščeni o najdeni mrtvi osebi v okolici Kidričevega. Na kraj so bili napoteni policisti in kriminalisti, ki so glede na okoliščine najdbe trupla zaznali razloge za sum, da je oseba umrla nasilne smrti. Obveščena sta bila dežurni preiskovalni sodnik okrožnega sodišča na Ptuju in dežurna državna tožilka okrožnega državnega tožilstva na Ptuju, ki sta prišla na kraj. 

Z ogledom kraja dejanja, zbiranjem obvestil in sodno obdukcijo so ugotovili, da gre za pogrešano 33-letno žensko, ki je bila žrtev kaznivega dejanja. V okviru preiskave kaznivega dejanja umora so še isti večer odvzeli prostost možu žrtve – 37-letnemu moškemu iz okolice Ptuja, naslednjega dne pa še 33-letni ženski iz okolice Lenarta.

Kraj, kjer je sprehajalka našla truplo.
Kraj, kjer je sprehajalka našla truplo. FOTO: J.U.

Umor v sostorilstvu in na zahrbten način

"Z zbiranjem obvestil smo ugotovili, da sta bila osumljenca sodelavca, ki sta se zbližala in sta zaradi nezadovoljstva v svojih partnerskih zvezah načrtovala umor 33-letne partnerke osumljenca. Dogovorila sta se, da bo osumljenec svojo ženo 22. marca pripeljal na predhodno dogovorjen kraj v bližini Kidričevega, kar je moški tudi storil. Na tem mestu je tedaj že čakala osumljenka. Ob izstopu iz vozila je 33-letnica iz okolice Lenarta pristopila do žene osumljenega in jo z ostrim predmetom večkrat zabodla. Zatem je njeno truplo odvlekla do mesta, kjer jo je zakopala. Skupaj z osumljenim sta se nato s kraja dejanja odpeljala," je opisal Vidovič.

Naslednji dan je osumljeni, kot že rečeno, na policijski postaji prijavil njeno izginotje.

"Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je poslovilno pismo, ki ga je ob prijavi pogrešanja policistom izročil osumljeni, v ta namen že predhodno napisala osumljenka in ga še pred izvršitvijo kaznivega dejanja izročila osumljencu," je še pojasnil Vidovič.

Kriminalisti so na podlagi odredbe preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča na Ptuju pri obeh osumljencih opravili hišne preiskave in zasegli predmete, pomembne za nadaljnji kazenski postopek, pri osumljenki pa tudi oster predmet, za katerega utemeljeno sumijo, da je bil uporabljen pri izvršitvi kaznivega dejanja.

Na podlagi zbranih obvestil in dokazov so utemeljili sum, da sta osumljena v sostorilstvu izvršila kaznivo dejanje umora po 116. členu Kazenskega zakonika, saj sta načrtovala in izvedla umor na zahrbten način.

Vodja Sektorja kriminalistične policije na PU Maribor Stanko Vidovič je predstavil podrobnosti preiskave umora.
Vodja Sektorja kriminalistične policije na PU Maribor Stanko Vidovič je predstavil podrobnosti preiskave umora. FOTO: POP TV

Pripor za oba

V nedeljo zvečer sta bila s kazensko ovadbo privedena k preiskovalnemu sodniku okrožnega sodišča na Ptuju, ki je zoper oba odredil pripor. Za navedeno kaznivo dejanje je sicer predpisana kazen zapora najmanj 15 let. 

Vidovič je na novinarska vprašanja pojasnil še, da je bila 33-letnica zabodena z nožem, policija pa še nikoli prej ni obravnavala osumljencev. Prav tako policija v preteklih letih ni posredovala zaradi morebitnega nasilja v družini pokojne.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja