Črna kronika

Krogla priletela v žleb hiše: 'Kaj, če bi kdo obležal ranjen ali celo mrtev?'

Novo mesto, 01. 01. 2020 18.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Policisti na Dolenjskem so na silvestrsko noč obravnavali več primerov streljanja. Na Kuzarjevem Kalu je krogla priletela v žleb stanovanjske hiše. Z družino smo opazovali ognjemet, ko smo iz romskega naselja Žabjek slišali rafalno streljanje, opisuje bralec. "Nekaj je priletelo na streho, se odbilo v pločevino in obstalo. Takoj nam je bilo jasno, da gre za izstrelek. Prav lahko bi priletel v koga od nas," je zgrožen.

Policisti v Novem mestu, Metliki in Črnomlju so v silvestrski noči obravnavali več prijav streljanja. V nekaj primerih so ugotovili, da gre po vsej verjetnosti za uporabo pirotehnike, v dveh naseljih v okolici Novega mesta in v naselju v okolici Metlike pa so zaradi hitre intervencije uspeli najti in zaseči tulce vojaškega streliva, preden bi jih osumljenci pospravili, so sporočili s PU Novo mesto.

Na Kuzarjevem Kalu je krogla neznanega kalibra priletela v žleb stanovanjske hiše, a k sreči nihče ni bil poškodovan. Okrog 2. ure ponoči so policisti opravili hišno preiskavo v Brezju, kjer naj bi se skrival osumljenec z orožjem. Zaradi streljanja in suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti obravnavajo 31-letnika iz okolice Novega mesta in 38-letnika iz okolice Metlike. Policijska preiskava še poteka.

Bralec: Kaj, če bi kdo obležal ranjen ali celo mrtev?

Bralec, ki je o streljanju obvestil policijo, se je oglasil tudi nam in nam posredoval fotografije. Kot je povedal, je včeraj okoli 20.30 poklical na telefonsko številko 113 in povedal, da v bližnjem romskem naselju Žabjek streljajo z avtomatskim orožjem. Po njegovih besedah je šlo za M70/ kalašnikov, ki ima zelo prepoznaven zvok. Policisti so se odpravili na kraj dogodka, a menda zaradi teme niso našli tulcev.

Opolnoči je šel nato bralec skupaj z družino ven gledat ognjemet in iz naselja so znova slišali rafalno streljanje. "Nakar je nekaj priletelo na streho, se odbilo v pločevino in obstalo nekje. Takoj nam je bilo jasno, da gre za izstrelek. Prav lahko bi priletel v koga od nas, v hčerko, ki je stara 11 let, ki je stala centimetre stran od mesta, kjer se je odbil izstrelek. Kaj, če bi kdo obležal, ranjen ali celo mrtev, kdo bi odgovarjal?" se sprašuje bralec, ki opozarja na to, da so tako domačini kot policisti nemočni, ko gre za nespametno ravnanje Romov.

Kot pravi, si nihče o tem ne upa javno govoriti, saj se bojijo povračilnih ukrepov. "Nihče si ne upa peš mimo romskega naselja, niti se ustaviti z avtomobilom. Otroci mečejo kamne v mimo vozeče avtomobile, bili so primeri, ko so na avtomobile tudi streljali. Vsako leto ista pesem, samo vprašanje časa je, kdaj se bo zgodila tragedija," je zaskrbljen.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni