Črna kronika

Laični lama Ronan Chattellier: Izvedenec za medicino mi je svetoval, naj ne odgovarjam

Ljubljana, 13. 01. 2017 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 9 min
Avtor
Gordana Stojiljković
Komentarji
59

Francoz Ronan Chattellier je kot vodja budistične kongregacije Dharmaling vrsto let deloval v Sloveniji, dokler ni zaradi obtožb zaradi dveh krivih ovadb, v katerih mu tožilstvo očita, da je poškodoval samega sebe, Slovenijo zapustil. Na okrajnem sodišču ga zaman čakajo že od leta 2013, zato mu grozi evropski priporni nalog. Za 24ur.com je zatrdil, da bi prišel, če bi se pri nas počutil varno.

 

Budistični laični lama Rona Chattelllier je že od leta 2013 nedosegljiv za ljubljansko okrajno sodišče, zato mu grozi evropski priporni nalog.
Budistični laični lama Rona Chattelllier je že od leta 2013 nedosegljiv za ljubljansko okrajno sodišče, zato mu grozi evropski priporni nalog. FOTO: POP TV
Francoz Ronan Chatellier je vrsto let vodil budistično kongregacijo Dharmaling v Sloveniji, bil je vpet v politično dogajanje, prijateljeval je s pokojnim predsednikom Janezom Drnovškom, leta 2003 je po izrednem postopku prejel slovensko državljanstvo.

Kljub nasprotovanju je dosegel registracijo verske skupnosti, kritiziral je imenovanje sedanjega direktorja urada za verske skupnosti oziroma leta 2007 javno zavrnil predlog zakona o verski svobodi, ker ni spoštoval načela ločitve države od verskih skupnosti, in pripravil svoj predlog, ki je odmeval v javnosti. V imenu budistične kongregacije je sklenil sporazum z državo in javno obsodil blagoslov vojaške ladje Triglav, ki ga je s financiranjem države v imenu vseh verskih skupnosti opravil katoliški duhovnik.

Zdaj mu grozi, da bo okrajno sodišče zoper njega razpisalo evropski priporni nalog, če sodišču ne bo posredoval vse zdravstvene dokumentacije. Na okrajnem sodišču namreč zoper njega poteka kazenski postopek, a je zatožna klop že tri leta prazna.

Chatellier, od leta 2008 laični Lama, bo v Slovenijo prišel, ko se bo tukaj počutil dovolj varno: "Za koga predstavljam takšno grožnjo, da me poskuša očrniti in mi preprečiti, da bi se še kdaj vrnil v Slovenijo? Ali je vse to posledica tega, da sem nasprotoval nekaterim slovenskim institucijam? Ali zato, ker naj bi med zaupanim svetovanjem pridobil nekatere kočljive informacije, ki bi lahko komu škodovale?" se sprašuje Chatellier oziroma Shenpen Rinponche, kot ga naslavljajo v Dharmalingu.

Po drugem napadu leta 2012 je sklical tiskovno konferenco, a so ga policisti znova ovadili zaradi krive ovadbe.
Po drugem napadu leta 2012 je sklical tiskovno konferenco, a so ga policisti znova ovadili zaradi krive ovadbe. FOTO: Blaž Garbajs

Pred tremi leti se je na okrajnem sodišču zoper vas začelo sojenje zaradi krive ovadbe. Vaš zagovornik vas opravičuje, da ste slabega zdravja, a sodnica ni zadovoljna z opravičili, iz katerih ni razvidno, kaj sploh je narobe z vami. Kakšne zdravstvene težave imate oziroma kaj je glavni razlog, da se ne pojavite na sodišču v Sloveniji?

Leta 2011 mi je nekdo zabodel izvijač v prsni koš. Dva dni sem preživel na intenzivni negi. Policist, ki je prišel na kraj dogodka, ni preiskal okolice, ni tekel za napadalci, ampak je trdil, da je šlo za ljubezensko zgodbo z nesrečnim koncem, in me obtožil, da sem samega sebe zabodel z vejo. Toda forenzik ni našel lesa na moji srajci in priča je videla dve osebi, ki sta tekli stran. Pritožil sem se zoper policista, potem pa so me ovadili zaradi samonapada.

Medtem ko so me še vedno preiskovali glede prve obtožbe, sem leta 2012 v drugem napadu utrpel pet ran, od tega eno na hrbtu, pretres možganov in rano v obliki tanke črte od enega ušesa do drugega, zaradi česar sem dobil 12 šivov in ostal en dan v bolnici. Policija je prišla na ogled kraja kaznivega dejanja tri dni kasneje, potem ko je že padlo nekaj dežja, in še to samo zato, ker sem vztrajal. Potem so me ponovno obtožili krive ovadbe in samonapada. Na tiskovni konferenci sem izpostavil, da bi policija lahko bila vmešana v te napade.

Izvedenec za medicino mi je svetoval, naj se ne pustim pregledati, tako da moji osebni podatki ne bodo razkriti. Torej sem tako ravnal. Ronan Chattellier

Kljub temu pa je dejstvo, da imam več različnih zdravstvenih težav, ki so verjetno posledice vseh teh obtožb in groženj. Več zdravnikov je napisalo opravičila za sodišče, toda v Franciji je zdravniška tajnost temeljna pravica pacientov in zdravnik ne razkriva osebnih podatkov. Zdravnik lahko pove, ali je nekdo zmožen obiskati sodno obravnavo v tujini ali ne. Sodišče ni pristojno za zavrnitev zdravniškega opravičila.

Z zadnjim zdravstvenim opravičilom je kardiolog sodišče obvestil o tem, da imam težave s srcem, zaradi katerih moram vsak dan jemati zdravila in zaradi katerih bo potrebna operacija srca, do katere bo prišlo, ko bodo pogoji to dovoljevali. In torej ne morem v tujino na glavno obravnavo.

Pred leti ste sami predlagali, da vas zaslišijo prek videokonference, a je sodišče to možnost zavrnilo. A sodišča pri nas vztrajajo, da morate biti prisotni vsaj na prvi obravnavi.

V nasprotju s tem, kar se širi v medijih, sta videokonferenca oziroma zaslišanje prek tujega sodnika povsem dovoljena. Zavrnitev te možnosti torej kaže, da sodišče želi, da pridem v Slovenijo, verjetno z namenom, da bi me priprlo do dejanske glavne obravnave. Prosili smo za videokonferenco, ker nimam zadržkov glede tega, da bi odgovarjal na vprašanja sodnice. Ne poskušam pobegniti preiskavi ali biti nad zakonom. V zadnji preiskavi je sodnica prosila, da me v Franciji zasliši sodnik in do tega je tudi prišlo. Torej je to povsem mogoče.

Leta 2014 je sodišče Francijo zaprosilo, da vas pregleda izvedenec za medicino, ki naj bi ocenil, ali ste sposobni za sojenje. Po dveh letih je prišel odgovor, da so vas na pregled povabili, a da niste prišli.

Tudi to ne drži, česar ni težko dokazati: sodnica ima poročilo izvedenca medicinske stroke, ki je zapisal, da ne more reči, ali bi lahko prišel ali ne. Šel sem k njemu, pojasnil sem mu situacijo in kje bodo končali njegovi odgovori. Potem mi je svetoval, naj se ne pustim pregledati, tako da moji osebni podatki ne bodo razkriti. Torej sem tako ravnal.

Sodnica se je nekaj časa upirala izdaji evropskega pripornega naloga, zdaj pa ji je prekipelo. Vašemu odvetniku je naložila, da sodišču dostavi kompletno zdravstveno dokumentacijo do 15. januarja, sicer bo odredila pripor. Kako to komentirate?

V tem primeru, gre za drugi fizični napad name, je kot kazen, če bi me spoznali za krivega, predpisana le denarna kazen. Pripor bi bil torej sam po sebi povsem nesorazmeren kaznivemu dejanju in bi še bolj jasno pokazal željo, da se napade in oblati moj ugled. Evropski nalog ne bi bil učinkovit, ker so zanj predpisani strogi pogoji, ki v tem primeru sploh ne pridejo v poštev.

Ko se želiš znebiti sosedovega psa, ga obtoži, da ima steklino, o obtožbah pravi Ronan Chattellier.

Zanima me, ali boste to zdravstveno dokumentacijo svojemu odvetniku dostavili? In še bolj, ali boste na sodišče vendarle prišli?

Če bi bila moja varnost uradno zagotovljena in bi moje zdravstveno stanje to dopuščalo, bi prišel. Nimam nobenega strahu pred samim primerom, ki je prazna lupina, izgrajena le, da mi škodi in okrni ugled budistične kongregacije. Toda ne bom ogrozil svojega zdravja in tvegal zapleta s srcem, ker me policist želi videti v ječi zaradi osebne gonje.

Policiji ste glede napada dveh neznancev leta 2011 razlagali, da je šlo za premišljen poskus umora, tožilstvo pa vas preganja zato, ker je prepričano, da ste si to enostavno izmislili. 

Resnica je, da sem od leta 2010 prejemal grožnje, ker sem zmotil določene ljudi, politične in verske, vključno s pol tajno versko organizacijo, ki je precej vplivna v Sloveniji. Dvakrat sem bil fizično napaden, dvakrat ovaden s strani policije in od takrat napadan z neresničnimi obtožbami, ki proizvajajo laži in odmevne naslove v medijih; sproža jih vsakič isti policist, čigar manipulativnim argumentom očitno sledi obtožba.

Ne bom ogrozil svojega zdravja in tvegal zapleta s srcem, ker me policist želi videti v ječi zaradi osebne gonje, pravi laični lama Shenpen Riponche.
Ne bom ogrozil svojega zdravja in tvegal zapleta s srcem, ker me policist želi videti v ječi zaradi osebne gonje, pravi laični lama Shenpen Riponche. FOTO: POP TV

Zaradi spolnega napada vas je pred leti ovadil tudi eden od vaših posvojenih sinov, nato pa prijavo umaknil. Kako se je to sploh lahko zgodilo?  

Bil je zmanipuliran in izdan. Ko se je zavedel tega, kar je storil, se je hotel ubiti. Toda jaz sem ga ves čas podpiral. Sva v dobrih odnosih, prišel me je obiskat v Francijo in komunicirava skoraj vsak dan.

Zgodilo se je mesec dni po tiskovni konferenci po drugem napadu name, ko je bil sredi noči pripeljan na policijsko postajo, očitno pijan in zadrogiran. Pripeljal ga je sin nekoga, ki dela za vlado in ki bi zaradi nekaterih dejstev, ki sem jih takrat razkril, lahko izgubil službo. Še preden se je moj sin streznil, je prišla policija, me aretirala in z menoj ravnala kot s kriminalcem. In kdo mi je na policijski postaji prebral moje pravice? Isti policist, ki sem ga omenil že zgoraj.

Dva dni sem preživel v priporu. Potem ko se je sinova glava zbistrila, je obtožbe umaknil. Iz pripora so me izpustili v nedeljo opoldne, prostega vseh obtožb, država pa mi je za to napako dala finančno nadomestilo. Takrat sem zaradi svoje varnosti in varnosti svojega mlajšega sina, ki je imel takrat štiri leta, zapustil Slovenijo.

Odkar smo odšli, je isti policist klical različne člane naše skupnosti, včasih precej agresivno. Novinar črne kronike je vedno znova objavljal informacije v mediju, včasih še preden sva jaz ali moj odvetnik izvedela zanje. Očitno mu jih je dal nekdo z jasnim namenom, da bi očrnil moje ime in škodoval moji skupnosti. Večkrat je objavil sliko iz leta 2012, na kateri sem v lisicah, čeprav je bila v tistem primeru kasneje obtožba zavrnjena.

Isti človek je ne glede na varstvo osebnih podatkov uporabil določene informacije od svoje tete, ki je zdravnica (in ki je verjetno kršila zdravniško tajnost). Policist je mojemu prijatelju rekel, da bi, če bi me našli v Sloveniji, pri meni odkrili kar koli, denimo majhno vrečko belega prahu, da bi me za dolgo časa poslali v zapor. Mar ne vidite vzorca?

Ronan Chattellier je poročen in ima tri otroke, s katerimi živi v Franciji.
Ronan Chattellier je poročen in ima tri otroke, s katerimi živi v Franciji. FOTO:

Ali drži, da ste bili zaradi spolnega napada na dva otroka sredi 90. letih v Franciji obsojeni na pogojno zaporno kazen?

Kot pravimo v francoščini: "Ko se želiš znebiti sosedovega psa, ga obtoži, da ima steklino." Tako v Franciji kot tudi v Sloveniji imam prazno kazensko evidenco. Nikoli nisem nikogar zlorabil. V tistem času sem pomagal Romom na svojem območju, skoraj osem let sem skrbel za dispanzer v tibetanskem begunskem taboru, ki praviloma ni bil odprt za tujce in zaradi česar me je kontaktirala francoska državna varnostna služba.

Potem sem se vključil v politično kampanjo za občinski svet, kjer sem živel. Da skrajšam zgodbo – nekdo s posebnimi zvezami je želel moje mesto in ga dobil. Toda meni so bili naklonjeni župan, uradnik iz ministrstva za mladino in šport ter veliko staršev, saj sem skrbel za otroke.

Aprila lani je bila zoper vas uvedena preiskava zaradi suma spolnega napada v povezavi z zlorabo položaja. Tožilstvo preiskuje vaše domnevne spolne odnose s 15-letnico v času, ko ste bili njen učitelj v Dharmalingu. Kako odgovarjate na te sume?

To je še ena lažna obtožba in je posledica delovanja še vedno istega policista. Prvič, ne preiskujejo me zaradi spolnega napada, temveč zaradi domnevne zlorabe položaja, s katero naj bi prišel do intimnosti. Poleg tega domnevna žrtev ni bila stara 15 let, temveč več. Dve ljubosumni ženski sta jo prepričali in spodbudili k temu, da me obtoži. Napisala je, da je bila zmanipulirana in da je umaknila obtožbo.

Sedaj obtožbo vodi državna tožilka, ta mlada ženska pa je večkrat rekla in mi to tudi napisala, da me ničesar ne obtožuje. Še nedolgo nazaj sva bila v prijateljskem stiku preko interneta. V skladu z mojimi prepričanji ne bi poškodoval mravlje; kako lahko potem mislite, da bi poškodoval človeško bitje?

Pravite, da sem bil njen učitelj. Vsakdo lahko pride in posluša učenje, ki ga podajam, to pa še ne pomeni, da sem njegov učitelj. In v tem primeru nisem bil. Nikoli me ni prosila, da bi to bil, kot je obvezno v tradiciji tibetanskega budizma. Zatorej, ni bilo razmerja avtoritete nad tisto osebo. 

 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (59)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

križnagorc
16. 01. 2017 13.56
+3
Vsi so krivi in samo on je nedolžen kot solza?
Hamlet12
16. 01. 2017 19.56
+4
Hm, če bi tebe dvakrat fizično napadli, enkrat zapičili izvijač v tvoj prsni koš, potem bi prišla policija in te obdolžila, da si se sam poškodoval... kaj bi potem komentiral?
žlikrofi
15. 01. 2017 13.45
+5
bravo budisti pridi nazaj sam rodeta in rkc se boj mi te bomo pogostil
Nikola81
14. 01. 2017 21.42
+8
Lama ne vidi svoje vloge v tem, da bi navajal imena, ampak v svetu korupcije, kakršen je naš, bi bilo boljše izpostaviti vse krivce. Policist, ki je implicitno omenjen, je gotovo Petar Mesic, večkrat prijavljen zaradi svojega neprimernega vedenja, toda vedno zaščiten s strani svoje hierarhije (lahko se vprašamo zakaj? morda pozna kakšne spise)… Novinar je brez kakršnega koli dvoma Lovsin iz Dnevnika, ki svoje informacije dobiva od policije, verjetno od Mesica - mimogrede. Ali bi funkcionar, ki dela za vlado, čigar sin je pripeljal sina od Lame na policijo, ko je bil pijan in omamljen, lahko bil Gregor Lesjak? Duhovnik Cerkve svete preproščine, ustvarjene za norčevanje iz religij in današnji vodja urada, ki bojda skrbi za pomoč verskim skupnostim? On je proti Lami in njegovi skupnosti, to je dobro znano… Aaah, bilo bi boljše, če bi povedal francoski Lama, a lahko razumem, da ima dovolj in se boji, da bi ga spet tožili. Jaz se ne. Krivi bi morali plačati nekega dne. Morda je to karma?
Jokast
13. 01. 2017 22.44
+8
Toliko bizarnih obtožb, da bi lahko posneli film. Če kakšen novinar poroča o takšnih obtožbah kot resničnih, bi ga morali vprašati po zdravi pameti ali pa integriteti. Pred leti je bilo manj novinarskega mrhovinarstva kot danes. Resnica v tretjem planu, interesi v prvem...
Pjer Pjer
13. 01. 2017 21.55
-7
Lamini vojščaki na pohodu z minusi :)
FranceWolf
13. 01. 2017 22.36
+8
LOL! zaradi tega komentarja se sprašujem čigav vojščak si potem ti???
Agnes5
13. 01. 2017 21.02
+12
No, končno! Tole je pa vzpodbudno! Vsi ti članki, en drugemu bolj ali manj identični, le stavki premeščani in okoli obračani ... kdo le je lahko kdajkoli vsebini le-teh verjel, sploh, če širše spremlja dogajanja v Sloveniji. Upam, da bo imel laični lama kmalu spet možnost povedati še več o podrobnostih svoje zgodbe!
Pjer Pjer
13. 01. 2017 22.00
-2
Na sodišču v ljubljani lahko sve pove, ampak noče.
ka?jipastir
13. 01. 2017 22.26
+5
Zdi se, da ne berete in poslušate natančno. ...
Triglav100
13. 01. 2017 20.52
+6
Veseli me, da je en medij končno omogočil objavo njegove plati zgodbe! Želim si več takšnih objav, in ne zgolj enostranskega bombardiranja, kot si dovolijo nekateri časopisi, nekateri drugi pa le slepo uporabljajo copy-paste brez preverjanja informacij ali občutka odgovornosti.
Pjer Pjer
13. 01. 2017 21.59
+0
Kaj pa je povedal v tej zgodbi? teorije zarote in pravljice, ki se samo vam zdijo normalne. lepo vas prosim no.
Triglav100
13. 01. 2017 22.25
+3
Pjerrr, spodaj si jasno pokazal, da ne veš, za kaj gre, tako da se malo sprosti...
FranceWolf
13. 01. 2017 22.39
+3
Verjetno veliko več, kot bi si ti perro želel, a ne? :) še sreča, da nekateri novinarji dejansko ne sramotijo svojega poklica..
Pjer Pjer
13. 01. 2017 19.20
-4
Nekako se ne morem postaviti na stran t.i. Lame in teorij zarote o pokvarjenem policaju. Zgodbo spremljam že od vsakega začetka in sem zelo skeptičen. Sicer on ni več Lama, ampak le prestopil med templarje, ja, Google marsikaj najde. Tudi da ga Dalaj Lama osebno sploh ne pozna. Poznam pa osebno nekaj ljudi, ki so hodili na njegove "seanse", večini se je zmešalo in so končali na psihiatriji ter zavrgli vse kar so ustvarili v življenju, predvsem so težava mladi, ki jim t.i. Lama popolnoma zmeša glavo in niso nikoli več isti. Sekta kot sekta pač, čimbolj se izogniti takim. PS: Spolni napad se preganja po uradni dolžnosti in nima nobene veze soglasje žrtve. So pa njegove uporabnice res zmanipulirane, predvsem z njegove strani :)
Hamlet12
13. 01. 2017 20.34
+7
Bodite skeptičen, če želite, vendar kar nekaj stvari ste pomešali oz. spregledali in sicer da je Njegova svetost Dalajlama posvetil Lamo Shenpena v meniha pri njegovih 21. letih, in vsekakor ve, kdo je. Še vedno je Lama, vendar ni več menih, to pomeni laični Lama. Še vedno ima naziva Lama in Rinpoče. To, da so imeli kakšni člani psihiatrične težave - zelo verjetno so jih imeli še preden so ga spoznali (ste pomislili na to?) - in jim je zgolj pomagal, kolikor se je le dalo. Pljuvanje po drugih vam gre očitno zelo dobro od rok, kar predvsem veliko pove o vas samih, ne o njem ali o skupnosti, o kateri govorite.
killik
13. 01. 2017 21.31
-1
zanimivo ljudje iz indije tibeta hodijo predavat vero v tuje države z namenom učenja a v lastnih državah režejo roke če lačen otrok ukrade kos kruha in on naj si zasluž spoštovanje in on je neki vodja ON JE EN OBIČAN NATEGUN KI SE MU U LAJFU NE DA DELAT sicer pa sej taki verjamejo v boga in da je bog vsemogočen zakaj potem ne pride na sodišče ZATO KER JE VSE ODGLUMIL IN ZMANIPULIRU DO TE MERE DA JE SEBE PRIKAZU KOT MUČENIKA sam policaji pri nas imajo dobro izobrazbo(okolica v kateri odrašča)da prberejo take nategune sicer pa tok ovadb pa da nobena ni resnična lepo te prosim te buče lahko on prodaja komu hoče našim policajem pa sodnikom očitno ne majo naših veliko bolj inteligentnih buč preveč vsak dan
FranceWolf
13. 01. 2017 22.10
+3
me pa zanima kaj si killik ti po poklicu, ker zgornji komentar razkriva tvojo stopnjo izobrazbe
ka?jipastir
13. 01. 2017 22.24
+5
Zakaj ne bi verjeli viru zgodbe same, Pjerrr, torej Shenpenu Rinpočeju? Razumem, da lahko dvomite, saj ste slišali to in ono, a kdo drug kot oseba sama lahko potrdi ali zavrne dejstva, ki se nanašajo nanj samega? Kako to, da smo postali tako malomarni pri dajanju mnenj in različnih trditev, brez odgovornosti, da o njih preverimo pri viru samem? Koliko hudega je bilo v zadnjem času že storjenega zaradi tovrstne neodgovornosti! Spomnimo se primera učitelja, ki je  naredil samomor zaradi prehitre reakcije medijev! Lahko da prihajajo do vas različne informacije, vendar popolne zgodbe ne morete imeti, dokler je ne slišite od osebe, o kateri je interes zgodbo si ustvariti. Ljudje smo za svoja dejanja različno motivirani. Kakšna je motivacija teh, ki obsojajo? Je to res resnica? Ali osebna, osebna in še enkrat osebna, različno obarvana ... motivacija? Bolje bi bilo biti previden ...   
Morana7
14. 01. 2017 09.36
-1
Ja res neverjetno, da lama, ki na terenu, ki ga je že davno kot svoj terirorij označila RKC ni zaželen....Pa to RKC, ki jo je ena sama ljubezen do sočloveka....ah ja pri konkurenci se vse neha.
Opu5d31
13. 01. 2017 18.11
+6
Najbolj zaskrbljujoče pa je, da posveča javnost (in mediji) čisto premalo pozornosti tem napol tajnim organizacijam, ki imajo zaradi raznolikih članov še kako velik vpliv na potek marsikaterih odločitev pri nas... naj bo to na občinski ravni, sodna veja, medicina, POLICIJA pa sigurno ni izzveta!!! Denarja jim sigurno ne manjka, moči pa tudi ne... Opozorilo je pa jasno... od ušesa do ušesa... Če greš kamorkoli po Sloveniji, je na vsakem lepšem kraju cerkev al kapelica, al je pa v lasti RKC... Čim bolj zgubljajo ovčice tem bolj hočejo Ablast! Vendar bodo glasni jutranji nedeljski zvonovi kljub temu odzvanjali, saj smo jih vajeni in nobenega ne motijo...
Hamlet12
13. 01. 2017 15.18
+14
Slovenci ne maramo nadpovprečno sposobnih in razgledanih ljudi, še posebej, če opozorijo na očitne nepravilnosti državnih organov in na neskladnost prakse z našo lastno ustavo, kar je Lama Shenpen počel, dokler ni nekomu stopil na prste. Slovenija je dosti skorumpirana država, ni težko nekoga očrnit, in zdi se, da je ljudem še posebej všeč, če je to nekdo, ki uči o etiki in duhovnosti. Slovenci sami sebe zapiramo pred novostmi, in tudi med seboj se nimamo posebej radi, je tako? Žalostno.
frufelj
13. 01. 2017 15.15
+4
lušna druščina
Plavalec0
13. 01. 2017 14.48
+17
V tej ksenofobni Sloveniji se mi ne bi zdelo prav nič čudno, če bi hoteli človeka kot je on zašiti. Tujec, budist, opozarjal na družbene in ostale probleme... najlažje takega utišat z obtožbami in javnim linčem. Bi bilo pošteno, da mu več medijev da možnost, da pove tudi on svojo plat zgodbe.
Hamlet12
13. 01. 2017 14.59
+11
killik
13. 01. 2017 21.36
-2
nej taprvo v svojih državah red naredijo da bojo lahko dajal vzgled pol nej pa pridejo predavat pa še to če bi jih mi povabil edino tako si človek oziroma vera ali prepričanje zasluži posluh in vprašanje kaj pa če je to res in ali res delamo počnemo kaj narobe dokler pa oni svojih ne morejo prepričat kaj je prov in kaj ne je pa kr boljš da ostane tam kjer je
BitterMan
13. 01. 2017 14.26
+1
Ironično. Za človeka, ki naj bi živel precej čisto življenje res veliko negativnih dogodkov vleče na sebe. Pa nekako je stran en korak na poti nazaj od razsvetljenstva....res je pravi lama.
Jokast
13. 01. 2017 13.07
+14
Da bi nekdo organiziral dva napada sam nase? Bučke... Tudi Assanga bojda ne iščejo zaradi objav WikiLeaksa, ampak zaradi spolnih napadov. Stara zgodba. Če dregneš v osje gnezdo...
uporabno bolj ne
13. 01. 2017 14.02
-1
Čudno, da ima tudi 3-4 prijave spolnega zlorabljanja? Zgolj naključje in zarota a ne po tvoje. Ne 1 prijavo kar bi še nekako rekli ajde zarota. Ampak 3 oz celo več?
Jokast
13. 01. 2017 14.22
+10
Če natančno bereš članek, ni '3-4 prijav spolnega zlorabljanja'. Sicer pa do takšne obtožbe 'rekla-kazala', beseda proti besedi, mediji zlijejo žolč, vmes pa gre ugled v franže. Ja, najbrž se človek ene parkrat napade, ob tem pa še zlorablja ljudi. Verjetno ima tudi zlobnega dvojčka. Ali pa nekaj ne štima pri obtožbah...
DAEMONIUM
13. 01. 2017 12.40
+4
V tej drzavi ne gre za verjeti oz zaupati nobenemu. Ta tip deluje luicidno po drugi strani pa, ko pogledamo ta nas sistem skozi primere Zidarja, Bavcarja, Janse se jasno vidi, da je vse skupaj ena velika nategavscina, torej kaj je sploh res?
enakostzavse
13. 01. 2017 12.39
+0
Leta 08 mu je po skrajšanem postopku bilo poklonjeno naše državljanstvo hahahahahah Zgleda da je janša lopovski iskal absolucijo tudi pri lamah. Južnoameriških verjetno. A to mu je psihiater svetoval, da ne govori ?
Janez_53
13. 01. 2017 13.14
+5
Slovensko državljanstvo je dobil leta 2003!!! In državljanstev ne podeljuje vlada. Ne nekoč Drnovškova, ne Janševa, ne Pahorjeva in ne Cerarjeva.
Slava Rodu
13. 01. 2017 11.51
+5
Največja sekta na svetu je poklala in razdelila in skregala največji narod v Evropi, to smo mi Slovenci.. ne samo to ponemčilo in tako ali drugače se je iz Slovencev naredilo tudi neke druge nacije.. IN V 19. stoletju novo ime Slovani, da se je lažje delilo narod in jih z germanizacijo in vsiljevanjem nemškega jezika uničit.. vse zato, da se je nas pogane, ki smo imeli lepo kulturo in vero izbrisalo.. Večina poganov je sedaj kristjanov in nikoli ne bomo pozabili, dokler se cerkev ne skesa svojih grehov in vrne denar nazaj med vse ljudi.. to počno še danes, v Ameriki so glavni Angleži, ki se povsod vtikajo, Kurdistan, Balochistan, Pakistan, Indija.. povsod, v Avstraliji praktično ni več domorodcev.. po muslimanskem svetu mečejo bombe, sem pa pošiljajo migrante, namesto v Ameriko .. Nad Kurdi in nad Balochistanci se izvaja genocid, medtem ko so Pakistanu celo atomsko bombo naštimal, da se lahko Indijo še naprej okupira.. Križarji so sekta number one in to se ve ne pozitivna.. in njim je pesmico himno napisal LEMMY- MOTORHEAD-ORGASMATRON
enakostzavse
13. 01. 2017 12.35
+1
A si ti tudi "laični " lama ? Lama si, to je za razbrat, ampak ona lama, katera pluva.
Janez_53
13. 01. 2017 13.16
-2
Zemljarić, mislim, da si zaužil neko substanco, preden si napisal ta komentar.
Slava Rodu
13. 01. 2017 13.49
+4
Janez 53, to pomen, da nič ne veš.. ORGASMATRON-ci so glavni, tale budist pa je , če je kaplja v morje, kar je križek v 2000 letih in še dela..
Emeritus
13. 01. 2017 15.00
+8
Katolibani radi sodijo druge po sebi. Naj ga še obtožijo da si hoče Budistična skupnost Slovenije prilastiti gozdove.
RavnateljSole
13. 01. 2017 10.59
+5
Meni se zdi sumljiv ta model. Enako kot vsi ki se ukvarjajo z 'vero' . Tiimajo vsi nekaj za bregom in izkoriscajo naivneze.
FranceWolf
13. 01. 2017 10.53
+19
Bo že tako, da je bil preglasen... V deželi na sončni strani Alp ni v redu, da izpostavljaš napake v že utečenih postopkih... Verjetno je stopil na žulj kermu s pravimi prijatli na pravih mestih...
enakostzavse
13. 01. 2017 12.37
-3
Tale je stopil na žulj sam sebi, kot verjetno ti.
Opu5d31
13. 01. 2017 17.54
Opu5d31
13. 01. 2017 18.20
A je Wolf mogoče teb enakostzavse??? ali sibolj enakostzavsesamzaenemaloveč
tashi07
13. 01. 2017 10.23
+14
Očitno marsikomu v tej državi ni bilo po godu, da se budistični lama vmešava tja, kamor se ima očitno pravico samo večinska, katoliška cerkev vmešavati. Zato je bil trn v peti lobijem in posameznikom, ki so že našli načine za degradacijo in širjenje neresnic o njemu.
Iluzionist
13. 01. 2017 10.25
-2
Megaclite
13. 01. 2017 10.41
+2
dvomim, da je bil trn v peti komu, verjetno ima tale psihične težave.
frufelj
13. 01. 2017 15.17
-2
Morana7
14. 01. 2017 09.27
+1
NightStalker a za veljake RKC pa lahko rečeva da so pristni, ker Bog obstaja brez najmanjšega dvoma in ne gre za masovno manipulacijo ljudstva, da jim v imenu nikoli videnega nosijo denar?