Črna kronika

Lov na ubijalca

San Diego, 27. 04. 2008 12.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Obalna straža San Diega mrzlično išče morskega psa, ki je med vadbo za triatlon napadel in ubil 66-letnega upokojenca.

Ob obali San Diega v Kaliforniji poteka obsežna akcija iskanja morilskega morskega psa, ki je pred dnevi napadel plavalca. 66-letni upokojeni veterinar Dave Martin je skupaj s še nekaj prijatelji nekaj več kot 100 metrov od obale vadil za triatlon, ko ga je nenadoma napadel morski pes.

Napadi velikih belih morskih psov ob obali San Diega niso pogosti.
Napadi velikih belih morskih psov ob obali San Diega niso pogosti. FOTO:

Dva plavalca sta slišala njegove krike in mu takoj pomagala iz vode, vendar so bile njegove poškodbe prehude in je umrl, še preden so do njega prišli reševalci. Zdaj okolico preiskuje obalna straža, pomaga pa jim celo helikopter, vendar so možnosti, da bi morskega psa našli majhne. “Očitno je šlo za napad morskega psa. Imel je hudo poškodovani obe nogi,” je povedal predstavnik gasilcev. Poznavalci glede na hude poškodbe sumijo, da je šlo za napad velikega belega morskega psa, dolgega od tri do pet metrov.

Reševalec iz vode pogleduje proti oceanu, če bo morda zagledal morskega psa.
Reševalec iz vode pogleduje proti oceanu, če bo morda zagledal morskega psa. FOTO: Reuters

Napad je dodobra prestrašil kopalce. Čeprav je vreme ravno pravšnje za kopanje, pa si le redki upajo v vodo. Za to so zaslužne tudi opozorilne table, ki jih je postavila obalna straža. “Tako je kot v Žrelu. Misliš lahko samo na tisto grozljivo glasbo iz filma. Ampak, če se bojite oceana, pač ne hodite noter,” pravi eden od pogumnejših kopalcev. “Najbolj nevarno za kopalce je, ko sedejo v avtomobil in se peljejo po avtocesti. Možnosti, da bodo imeli nesrečo, je veliko več, kot da bi jih ugriznil morski pes,” zagotavlja eden od reševalcev iz vode. Domačini pa so zaskrbljeni, saj bi to lahko pomenilo velik izpad dohodka od turizma.

Tabla obiskovalce opozarja na usodni napad morskega psa.
Tabla obiskovalce opozarja na usodni napad morskega psa. FOTO: Reuters

Napadi morskih psov ob obali San Diega niso prav pogosti. Zadnja smrtna žrtev je bila že pred več kot desetimi leti. Tudi veliki beli morski psi so redkost, saj je tu voda zanje prehladna. Le občasno tja zatavajo samice, ki kotijo. Napad na človeka pa je le pomota, saj ga zamenjajo za tjulnja ali morskega leva.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

xxmany
27. 04. 2008 21.44
Ja sej je prav....takšen je gobec belega morskega psa. Nej zgleda kukr največja pošast al pa ne sam tako je.
incadessence7@hotmail.com
27. 04. 2008 19.24
kaka bedarija ej.človek poseže v njohovo okolje s tem ko gre v morje,kjer se nahajajo morski psi a ne,in zihr je biu stari "obveščen"da so morski psi v morju a ne:)lol in zdej ga bojo ubil...ja svašta.vi bedaki od 24ur,pa date tut tako sliko morskega psa da je ja videt kot da je anjvečja pošast na Zemlji.kreteni!
Replica
27. 04. 2008 15.59
Kritika ti si psihič
beleciozo
27. 04. 2008 15.50
morilski morski pes???? zaradi enga napada iščejo in bodo usmrtili morskega psa. ne morem verjet. jebeš plavalce, naj grejo v bazen.
francais
27. 04. 2008 15.36
Camera5.... ker butast komentar ampak res ej. jooooj
kritika@email.si
27. 04. 2008 14.57
Ne vem, če si ti normalen.
Replica
27. 04. 2008 14.44
Ne vem če ta morski pes ni Hrvat.