Črna kronika

Lovska nesreča v gozdu, ustreljenega lovca odpeljal helikopter

Žužemberk, 21. 10. 2019 10.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Ni.Š./ M.K.
Komentarji
21

V hudi nesreči v gozdu pri Žužemberku je bil poškodovan 63-letni lovec. Kot poročajo novomeški policisti, preiskava še poteka, neuradno pa naj bi lovec ustrelil lovca. Zdaj je na intenzivni negi, a njegovo stanje je stabilno.

V soboto nekaj po 10. uri so bili policisti obveščeni, da se je v gozdu na območju Žužemberka zgodila nesreča pri lovu. Neuradno je lovec nastreljal drugega lovca.

Hudo poškodovanega 63-letnega moškega so reševalci zaradi strelne rane s helikopterjem Slovenske vojske odpeljali v UKC Ljubljana, kjer je prestal operacijo. Zdaj je na intenzivni negi, a njegovo stanje je stabilno. Imel naj bi prestreljeno roko in zlomljeno rebro, kar kaže na to, da je šlo za odboj kugle od skale oz. kamna, so poročali v oddaji 24UR.

Policisti in kriminalisti so opravili ogled ter nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin dogodka. Po zaključeni preiskavi bodo z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo.

V nesreči pri vasici Klečet je bil huje poškodovan 63-letnik.
V nesreči pri vasici Klečet je bil huje poškodovan 63-letnik. FOTO: POP TV

Na Lovski zvezi Slovenije letno organizirajo številna izobraževanja in tečaje za izboljšanje varnosti. "Seveda se taki dogodki pripetijo, so pa na srečo redki," je dejal predsednik LZS Lado Bradač. "Strokovnjaki ugotavljajo, da se v zadnjem času pojavljajo monolitne kugle, narejene iz tombaka. Kompaktne, pri katerih je bistvena večja verjetnost, da pride do odboja in takrat je treba biti še posebej previden," je opozoril.

Sezona lova je trenutno v polnem teku, zato svetla oblačila z odsevniki, ko se boste odpravili na sprehod v gozd, ne bodo odveč.



  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3