Črna kronika

Maddie do božiča že doma?

Birmingham, 13. 12. 2007 14.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zasebni detektiv je družini McCann obljubil, da bo 4-letna pogrešana Maddie za božič že doma.

Francisco Marco, zasebni detektiv barcelonske preiskovalne službe Metodo, ki sta ga septembra najela Kate in Gerry McCann, da bi jima pomagal najti hčerkico, je dejal, da je zelo blizu rešitvi primera.

Mala Maddie naj bi bila doma še pred božičem.
Mala Maddie naj bi bila doma še pred božičem. FOTO: Reuters

Marco je potrdil, da ve, kdo je odpeljal deklico, ki je izginila 3. maja letos, medtem ko je njena družina počitnikovala v letovišču Praia da Luz na Portugalskem. "Upam, da jo bom lahko pripeljal domov že v roku dveh tednov. Moji dokazi govorijo, da se deklica nahaja nekje med Iberskim polotokom in severno Afriko," je dejal. Več o tem, s kom je mala Madeleine, pa ni želel povedati, saj je podatke najprej dolžan posredovati policiji.

Medtem je župan nesrečnega portugalskega mesta Praia da Luz, Manuel Domingues Borba, McCannova obtožil zanemarjanja in ju okrivil za Maddiejino izginotje. Njun primer je po njegovem mnenju omadeževal sicer popularno počitniško mesto. "Sam ne bi nikoli v tuji državi pustil svojih otrok v postelji in odšel na večerjo,“ je utemeljil svojo odločitev.

Na Portugalskem odstranili plakate z ulic

V mestu Praia da Luz so odstranili vse plakate pogrešane deklice. Trgovci, gostinci, hotelirji in drugi so plakate, ki so pozivali k iskanju deklice, sneli - ne zato, ker bi jim bilo vseeno, pač pa zato, ker hočejo mesto spraviti nazaj v prvotno obliko, kakršno je bilo pred Maddiejinim izginotjem. Eden od trgovcev je dejal: "Minilo je toliko mesecev, samo o tem se je govorilo. Za nas, lokalne prebivalce, je bilo preprosto preveč!“ Tudi drugi prebivalci menijo, da plakati več nimajo smisla.

Župan mesta Praia da Luz, kjer so počitnikovali McCannovi, meni, da je dogodek zaznamoval nekdaj popularno in dobro obiskano letovišče.
Župan mesta Praia da Luz, kjer so počitnikovali McCannovi, meni, da je dogodek zaznamoval nekdaj popularno in dobro obiskano letovišče. FOTO:


Clarence Mitchell, predstavnica družine McCann za stike z javnostmi, je povedala, da Kate in Gerry kljub temu verjameta, da meščani še vedno upajo na srečno Maddiejino vrnitev in bodo storili, kar je v njihovi moči, da to omogočijo.