Črna kronika

Maddy: Forenziki skrivnostni

Birmingham, 30. 11. 2007 10.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Srečanje portugalskih in britanskih forenzikov o pogrešani Maddy je zavito v medijski molk. Starša sta začela novo iskalno akcijo.

Izginotje Madeleine McCann je zavito v številne nejasnosti
Izginotje Madeleine McCann je zavito v številne nejasnosti FOTO: Reuters

Štirje portugalski forenziki so se srečali z britanskimi kolegi in v sedmih urah pod drobnogled vzeli rezultate DNK analiz, ki so jih pridobili v zadnjih štirih mesecih preiskav. Obravnavali so vzorce, ki so jih našli v krvi, telesnih tekočinah in laseh v apartmaju McCannovih v portugalskem letovišču. Deklica Madeleine je izginila 3. maja, le nekaj dni pred svojih četrtim rojstnim dnem.

Forenziki so na srečanju na znanstvenem inštitutu za forenzične raziskave v Birminghamu dodatno analizirali vzorce iz avtomobila, ki sta ga britanska zakonca najela 25 dni po izginotju hčerke. Na osnovi omenjenih DNK dokazov je portugalska policija dekličina starša prepoznala za glavna osumljenca.

Uradna sporočila po srečanju so izjemno skopa, šlo naj bi za “rutinski“ sestanek, ki je le del širše preiskave. Ali so izmenjava evidenc podatkov in podrobni pogovori, kaj prispevali k napredku raziskave poteka dogodkov, ni znano. Udeleženci sestanka so se po končanem posvetu izognili srečanju z novinarji.

McCannova razbremenjena krivde?

Bolj zgovoren je bil tiskovni predstavnik družine McCann Clarence Mitchell: “Čas je, da portugalska policija Kate in Gerry McCann razbremeni krivde kakršnekoli vpletenosti v izginotje njune hčere Madeleine. Bilo je dovolj obtožb, nikakršnih dokazov ni, ki bi obremenjevali zakonca. Upam, da bo srečanje forenzikov le še pospešilo njuno oprostitev.“

V iskalno akcijo so se na začetku vključile tudi nekatere slavne osebnosti, med njimi nogometaš David Beckham
V iskalno akcijo so se na začetku vključile tudi nekatere slavne osebnosti, med njimi nogometaš David Beckham FOTO: Reuters

V začetku tedna sta Kate in Gerry McCann začela novo kampanjo, s katero skušata najti svojo hčer. Na področju južne Španije in severne Afrike so tako sredstva javnega prevoza in postaje polepljeni s plakati in letaki, ki pozivajo k iskanju Madeleine.

V nadaljevanju naj bi sledila še medijska kampanja. Stroške za novo iskalno akcijo bosta zakonca pokrila z denarjem iz posebnega sklada, ki je namenjen iskanju Maddy.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

impress_me_baby
13. 12. 2007 22.54
ja pol pa ne brt takih člankov... js ne vrjamm da sta starša kriva && ful upam da jo bojo čimprej najdl...
parefin@yahoo.com
02. 12. 2007 12.42
-1
Jaz pa upam da bodo enkrat ugrabli Slovenskega otroka nekje v tujini, da boste potem videli kako manjvredni ljudje smo mi Slovenci-Balkanci-Vzhodno Evropejci-Juzno Evropejci-Jugoslovani-Titovci,itd. Boste videli kako bo papez delal mase za ugabljeno 7 letno "Jožico iz Dravelj"... DEJ DEJ! Naj gre vse skupaj V KU#$C!
Tasha222
01. 12. 2007 18.42
Parefin če ti članki ne pašejo, jih pač ne beri. Jst osebno upam, da je punčka še vedno živa in da jo najdejo.
loptarster@gmail.com
01. 12. 2007 18.17
vi luleki jedni...kaj so vam gdaj ugrabli hčer ali sina...to je najhujše kar se lahko nekomu zgodi...
Po moje sta tadva ljudožerca in sta Magy pojedla zato pa je ne najdejo.
parefin@yahoo.com
30. 11. 2007 23.58
MENI SE BO ODTRGALO!!!!!!!!!!! NEHAJTE O TEJ MADDIE!!!!! NASLEDNJI CLANEK O TEJ [censured] PRICAKUJTE ZELO VULGARNE BESEDE!!!
pravica@gmail.com
30. 11. 2007 19.05
Verjamem, da starša nista kriva. Žal pa punčke verjetno nikoli ne bosta našla. Mislim, da je to najtežje, izgubiti otroka, biti pa še kriv, čeprav nisi ... to je pa ...
usavko
30. 11. 2007 16.15
Imam predlog. Za vsako novico bi mogl najprej pogledat reklamo. Itak jo tuki tlačjo že povsod. Ta butasta štorija o te madie, k je itak očitno da je že mrtva, pa itak očitno da sta kriva starša, ampak grem se pa tud jst reševalno akcijo, če mi plača.
risbo100@gmail.com
30. 11. 2007 16.11
kok ste gnili s tem pač vse vrste člankov se pišejo kaj se pritožujete nonstop.če vam ne paše nehite brate ne bit sitni tuki ker postajate kot en mrčes tuki..24ur.com samo tako naprej.......
Tonček Balonček
30. 11. 2007 16.05
Pa kaj je zdaj s poroko našega Murka in vrnitvijo Tošeta? Si je Košir že zacelil žulje od sobotne košarke v Savljah? Kam hre Mario na poročno potovanje in kdo priva L. Felgo? Kdaj bo sapet tankala noseča B. Spears? Kaj počne Urška, kadar je njen Janez pri papežu?
dark_one@email.si
30. 11. 2007 12.25
yiii-piiii! spet nov clanek o madie! uuuuuu, pa od paris ga imamo tudi ze! se malo pa bo se ksna novicka da si je britni cesala lase z novim glavnikom, potlej pa bo pocasi konec 'pomembnih' clankov tukaj gor...