Črna kronika

Med delom v vinogradu umrl 30-letni traktorist

Nova Gorica, 27. 07. 2021 08.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

S Policijske uprave (PU) Nova Gorica so sporočili, da so bili v ponedeljek ob 12.19 obveščeni o hujši delovni nesreči v enem od vinogradov med Steskami in Branikom. Traktor se je med vožnjo prevrnil na streho, pri čemer se je 30-letni voznik tako hudo poškodoval, da je na kraju umrl.

Policisti so ob ogledu ugotovili, da je "voznik traktorja na svoji parceli in v lastni režiji nameraval izvajati kmetijska opravila". S traktorjem je zapeljal vzvratno s kolovozne poti na teraso, ob tem pa je zapeljal preveč levo na neutrjeno strmo nabrežino. "Kmalu zatem se je traktor prevrnil po strmi terasi oz. je sprednji del traktorja zaradi nagiba nabrežine dvignilo v zrak, na koncu pa je omenjeno kmetijsko vozilo s strešnim delom pristalo v večjem neutrjenem kanalu za odvodnjavanje. Po prevrnitvi traktorja je voznik ostal ujet pod traktorjem in zaradi hudih telesnih poškodb umrl na kraju nezgode," je povedal Dean Božnik s PU Nova Gorica.

Poleg policistov so na kraju posredovali tudi poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica in reševalci NMP ZD Nova Gorica. "Zdravnik je na kraju potrdil smrt voznika traktorja in odredil sanitarno obdukcijo na Inštitutu za sodno medicino, da bi ugotovili natančen vzrok smrti," so sporočili s Policije, od koder so o tragični nesreči obvestili tudi pristojne pravosodne organe (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici).

"Glede na vsa ugotovljena dejstva okoliščin delovne nesreče so policisti PP Nova Gorica tujo krivdo izključili in bodo o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili novogoriško Državno tožilstvo," je zaključil Božnik.

Koronavirus pasica nova
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3