Črna kronika

Med kurjenjem se je huje opekel 75-letnik

Maribor, 08. 10. 2021 11.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

75-letnik je, ker ni mogel zanetiti ognja s pomočjo papirja in drv, v peč prilil še nafto, zaradi česar pa je, ko je znova prižgal ogenj, vanj šinil ogenj. Vnela so se mu oblačila, rešila pa ga je žena, ki ga je ogrnila z odejo. Oba so prepeljali v mariborski UKC.

V četrtek zjutraj, okoli 9.30, je 75-letni moški v Polički vasi želel zakuriti v peči na trda goriva, ki stoji v kletni etaži njegove hiše. Ker mu s papirjem in drvi, ki jih je pripravil, ni uspelo zanetiti ognja, je – kot že večkrat poprej – v peč prilil neznano količino nafte, so sporočili s PU Maribor. 

Moški se je med kurjenjem huje opekel (simbolična fotografija).
Moški se je med kurjenjem huje opekel (simbolična fotografija). FOTO: Kanal A

Kot so dodali, je, ko je znova prižgal ogenj, iz peči v moškega šinil ogenj, zaradi česar so se mu vnela oblačila, pri tem pa se je hudo opekel. Ogenj je v peči še naprej gorel, toplota pa je poškodovala elektroinštalacijo in izolacijo bojlerja.

Dim iz kurilnice je zaznala 72-letna žena poškodovanega, ki je bila ta čas na vrtu. Zaradi dima je lahko v kletne prostore vstopila le skozi shrambo. Na tleh hodnika je našla klečečega moža, na katerem so še vedno gorela oblačila. Pokrila ga je z odejo, ki je bila v bližini, in mu pomagala iz kleti v zgornje nadstropje, nato pa se je vrnila in dokončno pogasila ogenj. "Vseeno so posredovali tudi gasilci. V požaru je nastalo za okoli 3.500 evrov materialne škode," so sporočili s PU Maribor.

Poškodovanega 75-letnika so z reševalnim vozilom odpeljali v mariborski UKC, kjer je ostal na zdravljenju, saj se je v požaru hudo poškodoval. V UKC Maribor so z reševalnim vozilom odpeljali tudi 72-letnico, ki se je nadihala dima in ostala na opazovanju. "Zaradi ognja ni bila neposredno ogrožena, vdihovala je le dim ob reševanju moža," so sporočili mariborski policisti.

"Policisti so opravili ogled kraja požara ter zbirajo obvestila in materialne dokaze zaradi suma storitve kaznivega dejanja 'povzročitev splošne nevarnosti' po 314/I-3. členu Kazenskega zakonika (KZ-1)," so dodali.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

totnhem
15. 10. 2022 08.01
Kaj še" kapljač" stalno sanjaš o Janši,ti si za Hrastovesc. Družini pa čimprejšnje okrevanje
kapljač1
09. 10. 2021 21.17
+2
Ma ja Hojsovi buksli??? Za povzročitev splošne nevarnosti bi morali preiskovati sebe in predvsem Hojsa in Janševo vlado .
slimy12
09. 10. 2021 20.38
stari si je mislil zapaliću sve slike na zidu..
gasper111
09. 10. 2021 14.03
+0
bumb∆r - ne morem drugega reči.