18°C

Med obravnavo na Okrajnem sodišču na Ptuju udaril sodnika

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
Urša Vrečar /
KOMENTARJI
71
Med obravnavo na ptujskem okrajnem sodišču so napadli sodnika iz Ljutomera, ki je na obravnavi sodeloval kot priča. Obdolženi Boštjan Klement je med zaslišanjem priče - sodnika iz Ljutomera s pestjo desne roke udaril v predel leve spodnje čeljusti. Varnostniki so ga nato odstranili iz dvorane.

Spletni Siol poroča, da so med obravnavo na Okrajnem sodišču na Ptuju pretepli sodnika iz Ljutomera, ki je sicer na obravnavi sodeloval kot priča. Podpredsednik Okrožnega sodišča v Murski Soboti Franc Granfolje potrdil, da je do dogodka prišlo 7. septembra med kazensko obravnavo zoper obdolženega Boštjana Klementa, ki je obtožen kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari, in sicer sodne zgradbe v Ljutomeru. 

Klement je med zaslišanjem priče - gre za sodnika sodnika Okrajnega sodišča v Ljutomeru Gorazda Tivadarja- po predhodno izrečenih žaljivkah pristopil do priče Tivadarja in ga s pestjo desne roke udaril v predel leve spodnje čeljusti, na kar je bil obdolženi s strani varnostnika odstranjen s sodne dvorane. Sodnik Tivadar je v tej zvezi podal prijavo, ovadbo na pristojni policijski postaji in pristojnem tožilstvu na Ptuju.

"Ob tem je dodati, da so navedbe, ki jih Boštjan Klement v javnosti oziroma medijih podaja na račun sodnika Tivadarja neresnične in žaljive," dodaja Granfol. 

Z Okrajnega sodišča Ptuj pa so na naša vprašanja odgovorili, da je glavna obravnava "potekala neovirano vse do trenutka, ko je bila obdolženemu dana možnost postavitve vprašanj navedeni priči". "Namreč obdolženčevo ravnanje se je v tej fazi začelo kazati v žaljenju priče, katero kljub opozorilu razpravljajoče sodnice v skladu s procesnimi določili Zakona o kazenskem postopku ni prenehalo. Fizični napad obdolženega na pričo, ko jo je enkrat udaril v predel ličnice, se je pripetil hipno." 

Sodnik naj bi utrpel lažje poškodbe.
Sodnik naj bi utrpel lažje poškodbe.FOTO: Shutterstock

Na Policijski upravi Maribor so potrdili, da so pretekli ponedeljek, 7. septembra, policisti PP Ptuj na ptujskem okrajnem sodišču obravnavali kaznivo dejanje Oviranje pravosodnih organov po prvem odstavku 289. člena in kaznivo dejanje lahke telesne poškodbe po prvem odstavku 122. člena Kazenskega zakonika (KZ-1). 

Po do zdaj zbranih podatkih je med obravnavo ena oseba udarila drugo in jo pri tem lažje telesno poškodovala."Policisti o dejanju še zbirajo obvestila v predkazenskem postopku, zato drugih podrobnosti preiskave še ne moremo pojasniti," dodajajo na PU Maribor.