0°C

Med preiskavo zaradi nasilja v družini odkrili prostor za gojenje konoplje

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
AVTOR
N.S. /
KOMENTARJI
51
Zaradi prijave nasilja v družini so se policisti odpravili k 57-letnemu osumljencu, pri katerem so našli več kosov orožja, za katere je sicer imel orožno listino, a jih ni hranil pravilno. Našli pa so tudi prostor, v katerem je gojil konopljo.

Sevniški policisti so na podlagi sodne odredbe opravili hišno preiskavo pri 57-letniku, ki je grozil žrtvi kaznivega dejanja nasilja v družini. Osumljencu, ki ima orožno listino, so zaradi groženj z orožjem in nezanesljivosti zasegli dve lovski puški, pištolo in več nabojev. 

Med hišno preiskavo pa so odkrili tudi prirejen prostor, v katerem je gojil prepovedano konopljo. Zasegli so 122 sadik konoplje, posušene delce konoplje in pripomočke za gojenje.

Kot so sporočili s PU Novo mesto, bodo osumljenca kazensko ovadili zaradi nasilja v družini in neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog. Na upravno enoto bodo podali tudi pobudo za odvzem orožja in uvedli postopek o prekršku zaradi nepravilne hrambe.