Črna kronika

Med prevozom v rešilcu odtrgal nevaren predmet, nato izgubil zavest in umrl

Ljubljana, 23. 01. 2024 11.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Zaradi nasilnega vedenja 61-letnega državljana Moldavije so v eni od zdravstvenih ustanov na območju Novega mesta ponoči posredovali policisti. Med uničevanjem inventarja je moški utrpel lažje poškodbe, kasneje so mu odredili zdravljenje v Psihiatrični kliniki Ljubljana. Med prevozom proti Ljubljani pa je prišlo do novega incidenta, ko je moški odtrgal nevaren predmet ter z njim ogrožal varnost zdravstvenega osebja in policista, ki je nudil asistenco. Po postopku je 61-letnik izgubil zavest in na kraju kljub takojšnjemu oživljanju umrl. Vzrok smrti trenutno še ni znan.

Novomeški policisti so ponoči posredovali v eni izmed zdravstvenih ustanov na območju novega mesta. Obveščeni so bili namreč o nasilnem vedenju 61-letnega državljana Moldavije, ki se je pri uničevanju inventarja tudi lažje poškodoval. Policisti so zoper moškega uporabili prisilna sredstva, ga prijeli in predali zdravstvenemu osebju.

61-letniku so kasneje odredili zdravljenje v Psihiatrični kliniki Ljubljana, zdravstveno osebje pa je za zagotovitev varnosti med prevozom na relaciji iz Novega mesta proti Ljubljani zaprosilo za asistenco Policije.

Reševalci
Reševalci FOTO: iStock

Kot so sporočili s Policijske uprave Ljubljana, je moški po prvih podatkih med prevozom iz reševalnega vozila odtrgal nevaren predmet ter z njim ogrožal varnost zdravstvenega osebja in policista, ki je nudil asistenco. Zaradi tega je voznik reševalno vozilo ustavil na območju Grosuplja, na pomoč pa so prihiteli tudi drugi policisti.

Moški je po postopku izgubil zavest. Kljub takojšnjemu oživljanju je na kraju umrl.

Na Policiji so povedali, da vzrok za smrt še ni znan in je trenutno predmet nadaljnje preiskave, v kateri bodo preverjali vse okoliščine dogodka in tudi morebitno povezavo smrti z uporabo prisilnih sredstev.

Ogleda kraja se je poleg okrožnega državnega tožilca in preiskovalnega sodnika udeležil tudi policist Specializiranega državnega tožilstva.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3