Črna kronika

Med sanacijo potoka v Cerknem se je huje poškodoval tuji delavec

Cerkno, 22. 11. 2019 11.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Pri sanaciji struge potoka Oresovka se je huje poškodoval 26-letni delavec ene od gospodarskih družb, ki je podizvajalec del. Državljan Severne Makedonije se je ponesrečil pri betoniranju struge kanala potoka. Utrpel je poškodbe prsnega koša in noge.

Nekaj minut po osmi uri zjutraj so iz Cerkna poročali o delovni nesreči. Na delovišču se je pri betoniranju struge potoka Oresovka z delovnim strojem poškodoval 26-letnik iz Severne Makedonije. Delavec se je s strojem damper peljal po dovozni poti in se pri tem prevrnil na streho ter se predvidoma huje poškodoval, so sporočili s PU Nova Gorica. Utrpel naj bi poškodbe prsnega koša in noge.

Nesreča se je zgodila na Gorenjski cesti v Cerknem.
Nesreča se je zgodila na Gorenjski cesti v Cerknem. FOTO: POP TV

Poškodovanega delavca so izpod delovnega stroja potegnili sodelavci, kasneje pa so mu zdravniško pomoč na kraju nudili reševalci NMP ZD Idrija, ki so ga po nudeni zdravniški oskrbi z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Idrijski policisti so tujo krivdo izključili in bodo o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Poleg preiskovalnega sodnika in Državnega tožilstva v Novi Gorici je bila o delovni nezgodi obveščena tudi pristojna delovna inšpekcijska služba.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Brabus
22. 11. 2019 15.34
+4
Hudo, naj se čimprej pozdravi.