Črna kronika

Medtem ko je odklepala vhodna vrata, pograbil njeno torbico in stekel stran

Ljubljana, 26. 08. 2018 16.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Policisti na območju Ljubljane so imeli ta konec tedna kar nekaj dela zaradi drznih tatvin. V Mengšu so tatovi zamotili lastnico in jo oškodovali za okoli 1500 evrov. Na Rojčevi ulici pa je ženski, medtem ko je ta odklepala vhodna vrata, neznanec izmaknil torbico. Medtem ko sta voznik in njegova sopotnica spala na zadnjih sedežih, so jima ukradli denar in mobilna telefona.

Kot so sporočili iz PU Ljubljana, so jih v soboto okoli 11. ure obvestili o drzni tatvini iz stanovanje hiše v Mengšu. Neznanci so se do hiše pripeljali in zamotili oškodovanko z izgovorom, da bodo pregledali položen kabel. Eden izmed storilcev je zamotil oškodovanko, ostali pa so  v tem času iz stanovanjske hiše, ki je bila ta čas odklenjena, odtujili nekaj gotovine in nakit ter lastnico tako oškodovali za okoli 1500 evrov.

Medtem ko je oškodovanka odklepala vhodna vrata stanovanjskega bloka, je odložila svojo torbo. V tistem trenuntko je neznanec pograbil njeno torbo in stekel stran.
Medtem ko je oškodovanka odklepala vhodna vrata stanovanjskega bloka, je odložila svojo torbo. V tistem trenuntko je neznanec pograbil njeno torbo in stekel stran. FOTO: iStock

V soboto okoli 18. ure se je zgodila še ena drzna tatvina na Rojčevi ulici. Medtem ko je oškodovanka odklepala vhodna vrata stanovanjskega bloka, je odložila svojo torbo. V tistem trenuntko je neznanec pograbil njeno torbo in stekel stran, lastnico pa oškodoval za nekaj deset evrov.

 Danes okoli 4. ure je neznanec oškodovanki na Trgu MDB pred klubom iz roke iztrgal torbico in zbežal proti Tržaški cesti. Občani, ki so drzno tatvino opazili, so osebo zadržali na kraju dogodka. 19-letnika iz Kamnika so policisti tako prijeli in podali kazensko ovadbo.

Denarnico je vrnil v torbico, iz katere je spotoma ukradel še dva mobilna telefona. V tem času sta voznik in sopotnica spala na  zadnjih sedežih.
Denarnico je vrnil v torbico, iz katere je spotoma ukradel še dva mobilna telefona. V tem času sta voznik in sopotnica spala na  zadnjih sedežih. FOTO: Thinkstock

Na počivališču Cikava pa je okoli 8. ure neznani storilec pristopil do odklenjenega vozila znamke AUDI A4, kjer je iz torbice, ki je ležala pred sopotnikovim sedežem, vzel denarnico in iz nje ukradel denar. Denarnico je vrnil v torbico, iz katere je spotoma ukradel še dva mobilna telefona. V tem času sta voznik in sopotnica spala na  zadnjih sedežih.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mentorhercul
04. 09. 2018 14.37
...kaj če pridejo Šeškotovi iz Maribora red delat v ljubljano, ka pa pol.....
Burt
27. 08. 2018 20.23
+1
Janković mlajši
lahunin
27. 08. 2018 11.21
+0
BEGUNCI BEGUNCI CLOVEKOVE PRAVICE PREDVSEM KO SO SE OTPRLE VZHODNE MEJE JE VSE VEC KRIMINALA
anakondabox
27. 08. 2018 07.48
-1
Mala malca. Mene so za ponarejeno zlato verižico 'nepridipravi' hoteli oskubiti za 4000 evrov. Sem rekla, da imam v torbi pištolo in da morajo teči cik-cak, da jih v nogo ne zadane šibra. In res so izginili kot kafra. #previdnost
FIGEC
26. 08. 2018 21.35
+0
Ne vem, če je na počivališču ravno dovoljeno spati v avtu, je pa terjavo, če se v avto ne zakleneš. Leta 1979 sva s kolegom spala na parkirišču v Kopru v avtu. Policist je hotel razbiti šajbo, tako je delal. Bila sva dva študentska revčka, pa naju je vseeno štrafal in še spati nisva več smela.
ggargamell
26. 08. 2018 18.46
+14
treba je spremeniti zakone ko nekdo pride k tebi ropat mu lahko storiš kar želiš ... tudi policija jih poškoduje nekatere bolj druge manj v nekaterih primerih se storilce celo ubije celo v sloveniji če prav je to praksa bolj v tujini... tako da kakor koli ni sprejemljivo da se ne smemo braniti pred ljudmi ki nam ogrožajo življenja ali našo lastnino
METKA102
26. 08. 2018 18.21
+0
Vsak(a) bi moral(a) paziti na torbico in druge stvari povsod. Zakaj imajo ljudje doma gotovino? Več kot nekaj evrov ne potrebuješ, zato so kartice, ki resda niso 100% varne, pa vendar varnejše. Malo se ozrite naokrog, npr. v trgovinah, kako malomarno ljudje postopajo z denarnicami in torbicami. Morda bi morala policija ali pa mediji večkrat opozarjati ljudi, kako naj postopajo, da bodo varni. Ko nakupujem, imam vedno torbico pred seboj obešeno čez ramo in preko glave, da imam obe roki prosti, da lahko pogledam izdelek ne da bi morala odložiti torbico.
Sany
26. 08. 2018 18.13
+8
Ojoj jaz živim na Rojčevi...sigurno narkomani, ki zaidejo v avlo in se grejejo ter odlagajo igle in opazujejo kdaj lahko kaj ukradejo. Največ kolesa pri dvigalu...policija pa itak nič ne naredi.
misterbin
26. 08. 2018 17.19
+26
Migrant,Kosovar,ali pa trenirkar en od teh je bil
murinar
26. 08. 2018 17.21
+15
Borec21
26. 08. 2018 17.22
+16
ker se taki brezdelneži hitr povohajo so bili vsi trije ker en sam si naupa nič ko jih je več so pa korajži zlasti za metat kamne
Žac
26. 08. 2018 17.56
+3
Eden je bil Zmago Šečerbegović,drugi Novak Ismet. tretjega še lovijo.