Črna kronika

12 Alžircev v Krmačini odtujilo kombinirano vozilo

Koper, 30. 05. 2019 10.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Novomeški policisti so obravnavali primer kraje vozila, ki je izginil z dvorišča stanovanjske hiše v Krmačini. V bližini Metlike so vozilo izsledili in ga v več poskusih skušali ustaviti. Ko jim je vozilo s pomočjo stingerja uspelo zaustaviti, se je več oseb iz kombija pognalo v beg. Policisti so jih ujeli in ugotovili, da gre za 12 državljanov Alžirije, ki so državno mejo prestopili nezakonito.

Danes v zgodnjih jutranjih urah je oškodovanec policiste obvestil, da je nekdo z dvorišča stanovanjske hiše v Krmačini odtujil kombinirano vozilo. V izsleditev odtujenega vozila je novomeški OKC takoj napotil razpoložljive policijske patrulje na območju Bele krajine. V bližini Metlike so vozilo izsledili in voznika ustavljali s svetlobnimi in zvočnimi signali, vendar kršitelj znakov policistov ni upošteval in je s hitrostjo več kot 120 kilometrov na uro nadaljeval z vožnjo proti Gradacu. 

V okolici Črnomlja so vozilo ustavili s pomočjo stingerja – sredstva za prisilno ustavljanje motornih vozil. Takoj po ustavitvi je več oseb iz kombija skušalo pobegniti, vendar so jih policisti prijeli. Ugotovili so, da gre za 12 državljanov Alžirije, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo. Okoliščine nezakonitega prehoda in kaznivega dejanja policisti še preiskujejo. 

12 Alžircev je državno mejo prestopilo nezakonito.
12 Alžircev je državno mejo prestopilo nezakonito. FOTO: POP TV

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti PU Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja meje na območju krajev Prilipe, Oštrc, Orehovec, Brezje pri Veliki Dolini, Sinji vrh, Gorenja Pirošica in Sevnica izsledili in prijeli 22 državljanov Bangladeša, osem državljanov Sirije in Pakistana, sedem državljanov Palestine, šest državljanov Iraka, tri državljane Sirije, državljana Afganistana in državljana Tunizije. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni. 

Na območju PU Koper so policisti od včeraj do danes zjutraj obravnavali 37 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. Tri osebe so zaprosile za mednarodno zaščito, ostale bodo vrnili po opravljenih postopkih hrvaškim varnostnim organom. Policisti so obravnavali 15 državljanov Turčije, devet državljanov Pakistana, pet državljanov Afganistana, dva Alžirca ter po enega Tunizijca, Malijca, Albanca, Poljaka, Kosovca in Avstrijca. 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (207)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

culokafrija
01. 06. 2019 10.35
+5
Samo čakam dan ko bodo ''begunci'' nekoga potolkli do smrti... kakšni bodo potem izgovori !?
Thruma
02. 06. 2019 07.05
+4
Culokafrija.Ne bo izgovorov.Bo pa tovarisica Fajonova ugotovila,da so ned fiziki in zdravniki tudi avtoelektricarji,mehaniki in vozniki.Fajonova nam bo verjetno kmalu svetovala naj se,zaradi lazjega sporazumevanja,naucimo arabsko.
ssbobo
01. 06. 2019 08.24
+6
hodijo opravljat taisti migrantje na ozemlje kjer je vojna svoje poslanstvo za njihovo prepričanje da bo nekoč vse pod ialamom....... uspeva jim ...... vodilni se pa slepijo
anakondabox
31. 05. 2019 08.00
+9
Tega preprosto ne razumem. Sem pač butasta za današnje sisteme in državno ureditev. Najprej napeljejo še več žiletkaste žice in njeno 'strašljivost' zamenjajo s panelnimi ograjami. Tudi to ne zaleže, zato nam mejo varuje še več vojske in policije. 'Vrhovi' zagovarjajo 100% varnost. Sama bi temu rekla...#nevarnost
Malinha
30. 05. 2019 18.08
-46
"Pod tem člankom vsaj ni takšne spletne borbe, kot pod tistim o "Spletni avtobus demokraciji".". Seveda, pod tistim člankom odlično piše kako ste svečkarji rekrutirani. In "Tu smo si vseeno bolj enotni"; če si svečkarji ne boste enotni, kakor vam Božanstvo iz Trstenjakove zapoveduje, potem bo pač konec z vami. In ne mislite, da je zanimivo, ko si izberete 'svoj tabor', separiran od omenjenega članka. Takšna je pač vaša usoda: odrinjeni, pozabljeni.
Groucho Marx
30. 05. 2019 18.41
+38
O Guru in Božanstvo levega komentiranja, mi se Ti najgloblje klanjamo in s strahospoštovanjem opazujemo Tvoj piedestal tam v nam nedosegljivih višavah... Še zmeraj me pa zanima, ali si opravil domačo nalogo in k sebi domov popeljal prvih deset brezdomcev, na katere si naletel med kratkim sprehodom po mestu?
arizonadream
31. 05. 2019 15.20
-1
Kako le, saj z mamo in bratom živimo v dvisobni garsonjeri
User792410
30. 05. 2019 18.03
+16
V tem prispevku mi je najbolj padlo v oči 15 državljanov Turčije, ki naj bi nezakonito prečkali mejo!? Glede na to, da lahko Turki v EU bivajo do 30 dni le z navadnim potnim listom je ta podatek nekako nelogičen. Če gre res za Turke je edina logična razlaga, da imajo prepoved vstopa v EU, bolj verjetno pa je, da gre za državljane tretjih držav, ki so pri sebi imeli ponarejene turške dokumente!?
BYT3
31. 05. 2019 10.41
+5
Nezakonito preckas mejo tam kjer ni mejnega prehoda. Nima veze kaksen potni list imas/dovoljenje za bivanje.
Zantaja
30. 05. 2019 18.00
+27
Bodo nagrajeni, najprej z toplim obrokom, sobo in mesečno rento. Mi pošteni pa garajmo za takšne potem pa kolikor nam še ostane si pa še sami kaj privoščimo.
deerar
30. 05. 2019 17.57
+21
Družino in sebe bom zaščit z vsemi sredstvi
roxerc
30. 05. 2019 17.32
+21
Nisem nestrpen človek, ampak kar je preveč je pa preveč. Saj so se ljudje od nekdaj preseljevali in iskali boljše življenje drugod, a so vsaj ponižno zaprosili za pomoč in jo tudi dobili. Danes pa prihajajo same horde kriminalcev, ki se jim delati tako ne ljubi. Ko bi bili vsaj miroljubni, tako pa je kar lep procent teh prišlekov delinkventov. Ljudje, imam predlog ... Ne zagovarjam posredovanja vojske in iztrebljanja. To je nehumano in skrajno radikalno. Potem nismo nič boljši kot nekdanji fašisti. Sem pa zato, da se postavi na meji poostren nadzor in psihološka evalvacija tistih, ki pridejo. Saj pa imamo veliko psihologov, ki znajo oceniti in presoditi, kateri ljudje so primerni za bivanje in so-delovanje v naši državi, kateri pa ne. Pač se ustanovi komisija, prevajalec in psihološki vprašalniki, na podlagi katerih se ugotovi, komu bo azil odobren in komu ne. Men se zdi to čisto pošteno. Morda bo komu storjena krivica, glede na to, da je pri evalvaciji vključen človeški faktor in subjektivnost, a je po mojem mnenju vseeno mogoče določiti konstrukcijo osebnosti na podlagi objektivnih parametrov. Jaz pa tu sploh ne vidim problema. Človek, ki je normalen in nima nobenih perfidnih vzgibov, bo zagotovo prestal to preverjanje, medtem ko ostali pač ne. Zato pač nismo nečloveški, ampak neko sito pač mora obstajati; vsaj minimalni standardi. Bodimo vsaj enkrat država, ki nekaj stori na lastno pest in to pokončno zagovarja. Saj ni treba, da smo Orbani in Salviniji ...
Malinha
30. 05. 2019 18.27
-23
".. po mojem mnenju vseeno mogoče določiti konstrukcijo osebnosti na podlagi objektivnih parametrov". Aha. Subjektivnost se meri po objektivnih parametrih. "Nisem nestrpen, ampak... naj se postavi na meji psihološka evalvacija"; če to ni nestrpnost, potem nestrpnost ne obstaja. ".. ljudje od nekdaj preseljevali... a so vsaj ponižno zaprosili za pomoč"; zahodni imperialisti, ki so dejanski krivci okupacij držav iz katerih beže migranti, so ponižno prosili za odobritev, če lahko te države raketirajo, bombardirajo, zavzamejo s svojimi kadri vlado ter ostale državne institucije (šolstvo, zdravstvo...), prevzamejo nadzor nad prosto trgovino, ustanovijo lastne privatne družbe, kupijo tovarne, elektrarne, etc., v katerih nameste svoje, uvožene delavce, domači prebivalci pa... kaj nas briga. "Nisem nestrpen... nismo nečloveški, ampak.." (Ta 'ampak' je vedno tako zanimiv) Ta citat bi prešerno tako spremenil: "Sem nestrpen... smo nečloveški.."
roxerc
30. 05. 2019 19.20
+10
No, pa sam določi nekakšno regulacijo. V primeru, da si za politiko "brez meja", pa se boš pač primoran soočiti z negativnimi posledicami. Te že čutijo prebivalci na Švedskem in v Nemčiji. In to ni več neka paranoja radikalnih desničarjev, sedaj na stran "domnevnih" radikalcev prestopajo tudi tisti, ki so bili zapriseženi liberalci. Ampak žal so že marsikaj zamudili ... Saj bi bilo vse super, če bi migranti bili hitro integrirani in ne bi povzročali težav, tako pa pa tudi zavoljo svoje vere delajo sranje in se enostavno ne želijo prilagoditi evropski kulturi. Povej kaj me dela nestrpnega ???? Mogoče to, da predlagam psihološke vprašalnike? Še vedno stojim za tem. V primeru, da obstaja povečano število odklonskih dejanj s strani migrantov, je uvajanje psiholoških vprašalnikov povsem smotrna odločitev. Posegam v svobodo drugega, ker le-ta posega v moj prostor z nezaželjenimi kriminalnimi dejanji. Da pa bi ta dejanja zamejili, je treba uvesti nekakšno regulacijo. (če ne želimo, da se postavljajo razni zidovi, ustanavljajo radikalna desničarska gibanja, ki pa ne bodo več uporabljala vprašalnikov)
Malinha
30. 05. 2019 20.03
-20
Predikat "negativne posledice" s svojo performativnostjo kaže na tvojo konservativnost ali samo na/pred strahom negativnosti kot take? Kje si, kaj te dela nestrpnega? Očitno sam ne veš kaj pišeš: "ponižno zaprosili... Danes pa prihajajo same horde kriminalcev, ki se jim delati tako ne ljubi..."; predikat 'ponižna prošnja' izkazuje tvojo popolno zavračanje integracije, oz. ta naj bi temeljila na ponižni prošnji, ki jo okronaš s "psihološko evalvacijo" (psihološka evalvacija.. dejansko niti ne vem kaj naj bi to pomenilo, morda to, kar sam predlagaš: dati človeka na sito), v isti sapi pa rokohitrsko preobrneš antimigrantstvo in lastno nemožnost integracije z "če bi migranti bili hitro integrirani". "zavoljo svoje vere delajo sranje in se enostavno ne želijo prilagoditi evropski kulturi", kaže zopet na tvojo nesprejemljivost integracije, drugič pa to, da je dejansko "evropska kultura" v začetku renesanse s pomočjo Averreesa in Tomaža Akvinskega 'vzela nase, sprejela' arabsko kulturo, točneje: znanost, matematiko, astronomijo, filozofijo, ki jo je arabski svet v začetku 12. st. prenesel k nam iz starogrških modrosti, bistveno nadgrajenih. Tvoja 'kriminalna dejanja' dejansko dela zahod, ki se je vtihotapil v tvoje nezavedno in tam krmari svojo avreolo "poseganja svobode" na, upam da ne, dolgoročen populistični način.
roxerc
30. 05. 2019 20.48
+8
Od kdaj je besedna zveza "negativne posledice" predikat in zakaj bi bila besedna zveza "ponižna prošnja" predikat? To namreč nista niti povedka niti privedka. Razumem, da si z elokventnimi frazami želel pridodati substančno vrednost svoji misli, a ti je v poskusu podajanja sofisticirane misli prav neposrečeno spodletelo. Ja, drži, ta besedna zveza je mišljena performativno, kar pa ne kaže na mojo konservativnost, temveč na mojo progresivnost. Seveda je prisotna averzija do negativnih konsekvenc priseljevanja. Besedna zveza "ponižna prošnja" ne izkazuje moje zavračanje integracije, temveč kaže na to, da sem z vedenjskimi vzorci, ki jih kažejo prenekateri migranti nezadovoljen, saj njihovo obnašanje ni le nespoštljivo do države, v katero vstopajo, temveč je mestoma že kar naduto in prestopniško. Očitno je vam, ki imate nadeta rožnata očala in spadate v kategorijo salonskega levičarstva, zelo težko pokazati in dokazati, da sprejemanje vseh migrantov, ne glede na to, kakšno vedenje izkazujejo, ni zaželjeno in zatorej ni kongruentno z interesom varovanja pravic državljanov ter konec koncev slovenske kulture. Slovenska kultura je tudi krščanska vera, in kolikor vem, krščanska vera in muslimanska vera enostavno nista kompatibilni. S tem s strinjata tudi Dalajlama in Žižek. Slednji govori o nekakšnem kondomimiomu evropskega prebivalstva, ki za svoj obstoj ne sme dopustiti nenadzorovanega penetriranja mej, medtem ko Dalajlama pravi, da je Evropo treba pustiti Evropejcem. Sta ta dva tudi nazadnjaška?? Psihološka evalvacija je nekakšen psihološki test, na podlagi katerega bi ločili pleve od zrna in bi seveda bil objektiven, saj komisija ne bi svoja dognanja osnovala na podlagi subjektivnega izpraševanja, temveč bi objektivni parametri bili odgovori na vprašanja, ki bi jih ljudje podali na testu. Primer vprašanja: Ali meniš, da bi šeriatsko pravo moralo veljati za ves svet?; Ali menite, da je ženski spol inferiorni spol? Svoje odgovor elaborirajte.; ipd. ... Mislim, da razumeš, kaj zaobsega t. i. psihološki test. In še to, govoriš o arabski kulturi, ki to več ni. Arabska kultura je bila izjemno progresivna vse do 12. stoletja in bila sploh od 8. do 10. stoletja na višku, a je kasneje žal nazadovala. Zakaj mešaš jabolke in hruške? Nismo vsi tako neumni, kot si bi morda želel.
roxerc
30. 05. 2019 21.19
+2
Se opravičujem za kakšno narobe postavljeno vejico ali pa "jabolka". ter upam, da sem dovolj nadrobno obrazložil moje videnje.
Malinha
30. 05. 2019 21.36
-5
Zdi se mi kakor, da sem tovrstne penetracijske misli že bral na tem portalu, seveda, pod drugim nickom. Zgolj tri stvari repliciram, ker si itak absurdum per se: 1.) "substančna vrednost"; tu se morda sklicuješ na Hegla, ki je zapisal, da je subjekt substanca in substanca subjekt, vendar to zgolj preko površnega branja. Substančna vrednost kot taka apriorno obstoji zgolj preko subjekta, v strogem pomenu besede pa v svoji narativnosti ne pomeni nič. 2.) "konservativnost, progresivnost, vedenjski vzorci, naduto, prestopniško, salonsko levičarstvo, sl. kultura, krščanska vera, pleve od zrnje, šeriatsko pravo, ženski spol, mešanje jabolk in hrušk..." Vsi ti performativi izkazujejo tvojo pozicijo izjavljanja konservativnega desničarja. 3.) Žižek je govoril o kondomimiomu ev. prebivalstva. Ha! Hvaljen Jezus, da si ga narobe razumel, če je sploh to dejansko rekel, kar pa težko verjamem. "krščanska vera in muslimanska vera enostavno nista kompatibilni"; še kako sta "kompatibilni", oz. današnje katolištvo je mnogo bolj "kompatibilno" z islamom, kakor pa s pravoslavno cerkvijo. Da bi se omenjena s tem strinjala težko verjamem, vsaj Žižek ni tak i.dio.t, da bi kaj takega izustil, Dalajlama je pa nazadnjaški. No, najbolj me pa spravlja v smeh tvoj omenek 'sofisticirane misli'. Moje pisanje je prej dialektično, tvoje pa šolski poskus slabe sofistike. PS.: "Nismo vsi tako neumni, kot si bi morda želel." Si morda želiš, da bi v mojih očeh bil neumen?
roxerc
31. 05. 2019 11.03
+1
No, da še sam podam repliko na tvoje skrajno nekoherentne misli, ki niso postopoma razvite, temveč so povsem izolirane in zatorej nerelevantne v kontekstu neke smiselne celote. V tvojem »reductio ad absurdum« poskusu si v bistvu samo še enkrat dokazal in osvetlil dejstvo, da je tvoje pisanje pa resnično »absurdum«. 1.) Pa naj bo substančna vrednost merodajnost oziroma vsebinskost misli. Je to bolje? 2.) Vse te besede so nanizane/se pojavijo v določenem kontekstu in zavzemajo validno pozicijo znotraj argumentativne strukture. Potemtakem bi lahko tudi jaz brezsramno vzel nekaj leksemov iz tvojih tipičnih "liberalnih" nebuloz in jih izpostavil: antiimigrantstvo (indiciranje na moje »hujskaštvo« (ki to ni) ter v esenci beseda, ki jo vsepovprek mečejo liberalni hujskači), "bogata" arabska kultura (četudi je tega že celo tisočletje; medtem ko se današnja arabska kultura, ki je prežeta s konzervativno muslimansko miselnostjo, ne sklada več z nekdanjo (kar precej lučajev v preteklost) veličino arabske kulture), "zahodni imperialisti" (kakšno vezo imajo zahodni imperialisti z našim postopanjem glede migrantov?; razumem, da vzrok vojne tiči v imperializmu, ampak to ne spremeni našega soočanja in spopadanja s posledicami), ... 3.) Žižek sicer govori o kondomimiumu etničnih skupnosti (kot so recimo Romi), pri tem pa svojo "teorijo" prenese tudi na evropsko skupnost. Mislim, da sem ga kar dobro razumel in ne rabim dodatne razlage. Morda pa jo potrebuješ ti ...? No, vsekakor so besede, ki jih uporabljaš za to, da prikriješ plehkost in mediokriteto svojega razmišljanja, povsem odveč. Zakaj bi pri argumentiranju uporabil besede, kot so: predikat in performativnost? - pa še to napačno. (očitno moram ponovno preveriti definicijo dialekta) Razumem, da je na tem forumu veliko neizobraženih "svečkarjev", za katere predvidevaš, da niso zmožni dešifriranja tvojih intrikatov, s katerimi se postavljaš v nadrejeno pozicijo. Reduktivno ti brez vseh teh okraskov preostane le še imitacija "obubožane" mainstream liberalne misli. p. s. Jaz bi se na tvojem mestu odslej posvetil vsebini, da se nadalje izogneš ad absurdum »nabijanja«, ki je zavit v celofan navidezno komplesnih izrazov. Za začetek ti priporočam, da si pogledaš Toulminovo argumentativno shemo, s pomočjo katere boš smiselno izgradil svoj argument, nakar ti svetujem, da opustiš branje Guardiana in gledanje CNN-a ter ABC-ja, ki očitno zavirajo razvoj tvoje kritične miselnosti. No, sicer tvoje pisanje res ne morem označiti izključno kot pisarjenje, ker ni vse eno samo blefiranje, ampak bi bilo pa lepo, da bi vsaj poskusil pogledati tudi na drugi breg. Biti a priori samo na eni strani je zelo nevarno. Pa še to: Ni vsak hibrid tudi hipokrit ali priložnostni konvertit. Verjamem, da razumeš, kaj želim povedati. Pa lep pozdrav ;)
Malinha
31. 05. 2019 13.20
+1
".. nekoherentne misli, ki niso postopoma razvite, temveč so povsem izolirane in zatorej nerelevantne v kontekstu neke smiselne celote"; smiselna celota koherentnosti torej tvori samo misel. Aha. ".. naj bo substančna vrednost merodajnost oziroma vsebinskost misli. Je to bolje?" Ne, še slabše. ".. validno pozicijo znotraj argumentativne strukture"; argumentativna struktura sloni na validnosti. Mhm. To je v redu, hecno je samo to, da ta validnost stoji na lastno proizvedeni 'argumentativni strukturi'. Če je nezavedno strukturirano kakor govorica, potem 'argumentativna struktura' potrdi lastno validnost. Seveda, nezavedno. ".. medtem ko se današnja arabska kultura", navezujoč na "govoriš o arabski kulturi, ki to več ni"; arabska kultura je diahrono in sinhrono prisotna še dandanes, če tega ne uvidiš, je to enako, kakor da bi rekel, da Slovanske kulture več ni. "vzrok vojne tiči v imperializmu.. to ne spremeni našega soočanja in spopadanja s posledicami"; uf, pa še kako. "nadrejena pozicija"; se ob tem počutiš inferioren? "Toulminovo argumentativno shemo"; če misliš s tem tudi na knjigo Argumentacija v jeziku, Igor Ž. Žagar, Mojca Schlamberger Brezar, je to vrsta knjig, ki mi sprožajo krohot. Netno stran Guardiana sem res v življenju odprl štirikrat, petkrat, CNN sem v življenju skupno gledal več sekund (ob menjavanju tv kanalov), ABC nikoli. No, ne vem od kje ti te ideje... "kritična miselnost"; to pa bo nekaj. Samo, ne vem, ali naj bo miselnost tu naperjena proti kritičnosti, ali kritičnost proti miselnosti, ali pa mešanica obojega. "poskusil pogledati tudi na drugi breg"; sem pogledal. Kaj sem tam videl, ti ne povem. - No, če verjameš, da razumem kaj želiš povedati, potem to verjemi naprej. Sam ne verjamem, temveč, zate in zase, vem. - Skratka, ne vem kaj bi me sploh rad naučil. Oz. drugače povedano: zakaj sem jaz to, kar ti praviš, da sem? Zato, ker te morda moje pisanje spravlja v unheimlich statusu histerika, ki se boji, da se bo spotaknil ob jejezik? .. Btw.: če si Žižka dobro razumel in ne potrebuješ dodatne razlage, je to super. Ker ravno s tem zanikaš razumevanje Žižka.
roxerc
31. 05. 2019 14.24
+2
Kaj naj rečem .... dobra anamneza .... not. Škoda, ker ne razumeš ali pa ne želiš razumeti komentarja. Arabska kultura je seveda prisotna, a je v večini arabski držav dobesedno ujeta v spone radikalnega islamizma in je ni moč enačiti s kulturo katolicizma. Pa še to ... pri nas je zvestih pripadnikov krščanstva mogoče 30 - 40 % (čeravno je registriranih katolikov okoli 70 odstotkov), medtem ko je odstotek zvestih Muslimanov mnogo višji - čez 90 % (registriranih Muslimanov je v večini arabskih držav nad 95 %). Si predstavljaš, da je recimo 20 % migrantov radikalnih muslimanov, katerih končni cilj je uvedba Šeriatskega prava in po možnosti poboj tistih, ki ne bi želeli konvertirati v Islam? Btw, tvoje pisanje prej kot histerijo sproža nekakšno otopelost.
Malinha
31. 05. 2019 16.46
+1
Škoda, da ne razumeš, da ti skozi popačeno, necelo sliko tebe skušam predočiti tebe 'čistega', pa še vedno necelega; pisal sem o tem, da imata islam ('čisti, običajni', ne pa radikalni) in katolicizem več skupnih konceptov, kakor pa islam in pravoslavna cerkev; ne vem od kje ti podatek, da je arabska kultura (ne glede na to, da je kultura tako širok in v končni fazi zvodenel pojem) v njih državah v sponah radikalnega islamizma; tvoje sklicevanje na statistične podatke me spominja na Grimmseljna in njegovih 50 milijonov migrantov; si predstavljaš, da je recimo 80% migrantov radikalnih muslimanov, katerih končni cilj (v Evropi) - po možnosti - NI uvedba šeriatskega prava? Seveda ne, ker tvoj imaginarij sloni na želji, da bi ta radikalizem bil takšen, oz., da v najmanjši meri že obstaja možnost (in nevarnost), da bi se to zgodilo. Od tod ni potreben korak, da si v protiislamističnem diskurzu, ki se napaja s samovšečnim, nevarnim imaginarijem, statistiko, ter seveda populizmom, ker si v njem že: dvakrat si omenil radikalni islamizem. Spet namreč ne vem od kje ti podatek, da so migrantje vsi islamisti, nato radikalni islamisti, nato radikalni z željo uvedbe šeriatskega prava, ter končni - po možnosti - radikalno islamistični morilci. - Da končam ta najin dialog: že 30 let imam odličnega prijatelja, pravega, lahko bi celo napisal orto muslimana: enkrat samkrat ni spregovoril o religiji, kaj šele, da bi bil nek "radikalni, z možnostjo pobojev". Asimiliral, integriral se je odlično. TVOJA sposobnost neintegracije pa je izpričana v tem celotnem, 'dolgem' dialogu.
roxerc
31. 05. 2019 18.20
+3
Upam, da bo tvoje videnje prevladalo in da se bo večina migrantov res brez težav integrirala ter pridodala pozitiven prispevek k družbi. Tega si resnično želim. Veš, tale dialog si imel z nekom, ki ni zvest podanik desne struje, ampak z nekom, ki prej pledira za levico kot pa za desnico. Sem pa glede migrantov zelo pazljiv, skeptičen in tudi kritičen. Saj pa ni težava samo ugrabitev kamiona, pa ugrabitev možakarja pred dobrim tednom, ... To so anekdotične zgodbe, ki seveda ne morejo služiti postavitvi teze, ki pravi, da so migranti zlo. Glede na policijski zapisnik pa je teh zgodb vedno več in kriminalnih dejanj, ki jih zagrešijo migranti, je tudi vedno več. Tudi tvoje poznanstvo je izključno anekdotična zgodba in ne more biti relevanten podatek pri sestavljanju celostne slike. Tudi jaz nasprotujem ekstremizmu, ampak zgodovina nas je že večkrat naučila, da brezpogojno sprejemanje ni nujno dobro. Pojdi danes na Švedsko in v kraje, kjer so nastanjeni migranti, in si poglej situacijo. Lahko greš tudi na you tube in si ogledaš video posnetke o migrantih. Poglej, kaj se je zgodilo ameriškim domorodcem, ko so pred pol tisočletja sprejeli evropejske klavce. V razdobju 30 let jih je bilo 95% iztrebljenih (nekaj sicer zaradi bolezni, večina pa je bilo brutalno umorjenih; skupaj circa 23 milijonov v samo 30 letih). Želim biti človekoljub, ampak skepticizem, kritičnost in konec koncev tudi razum prevladajo.
Rade 74
30. 05. 2019 17.32
+37
To niso navadni migrantje , to so vse šolani borci, pripravljeni na ukaz takoj odreagirati. Štartali bodo pa takrat, ko jih bo dovolj in ko se bo začela islamska revolucija v osrčju Evrope. Ena od točk, bo tudi BIH, ki je edina evropska država v katero imajo prost vstop vsi Muslimani iz celega Sveta.
blue3dragon
30. 05. 2019 17.24
+11
12 + "Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju krajev Prilipe, Oštrc, Orehovec, Brezje pri Veliki Dolini, Sinji vrh, Gorenja Pirošica in Sevnica izsledili in prijeli 22 državljanov Bangladeša, po osem državljanov Sirije in Pakistana, sedem državljanov Palestine, šest državljanov Iraka, tri državljane Sirije, državljana Afganistana in državljana Tunizije." (Posavski obzornik, 30.5.2019). Ni ilegalcev in ni krize...
intel1
30. 05. 2019 17.23
+25
in zakaj placujemo to lovljenje,, meje zapret vosko iz kasarn in konc, a smo davkloplacevalci res loleki
el capitano
30. 05. 2019 17.23
+10
No....kakorkoli že ,migranti so popestrili družbeno življenje v Sloveniji..
intel1
30. 05. 2019 17.21
+3
super pa mamo brate
KAPIBARA
31. 05. 2019 10.45
+2
CestniKolesar370Wattov
30. 05. 2019 17.21
+12
Na Dolenjskem 20 minut od mene se vsak teden zve kakšna nova novica. Zadnjič so jih ujeli za cel avtobus, helikopter ponoči z lučjo sveti po koruzi, terenska vozila specialcev na cesti so stalnica. Zdaj ne vem kaj je fake news. Da ilegalci so, ali pa da jih ni. Go figure.
Bott
30. 05. 2019 16.54
+46
Zakaj poročate samo o migrantih, ki so kradli vozila, ugrabljali, vlamljali v hiše in avtomobile? Zakaj ne poročate raje o vseh teh migrantih kako veliko med njimi je izobraženih ljudi, da je med njimi tudi veliko zdravnikov, ki bi lahko popolnili naše zdravstvene domove in bolnišnice, tu so tudi znanstveniki, ki bi takoj dobili službo na inštitutu Jožef Štefan, pa učitelji, itd...? Verjetno, ker takih migrantov ni o njih ne morete poročati.
prerojeni_vzviseni_toncek
30. 05. 2019 17.20
+11
stvar je v tem da jim je promet upadel ko so cenzurirali vsako temo o migrantih in so se odločil da bodo še oni poročal o teh zgodbah navkljub njihovi marksistični doktrini vseeno od kruha živijo da mal ljudi ki so prešaltal na alternativne medije pridobijo nazaj pa to da ne bo odpuščanj spet.. sam marksist bo marksist in zdej mal lepše besede izbirajo pa omehčajo vso situacijo pa to da so nežno odtujili vozilo katerega lastnik sploh ni potreboval v bistvu pa take fore
Prototip
30. 05. 2019 16.39
+46
Čedalje več si upajo tile krimi nalci in kaj bodo sedaj z njimi?? Na avtobus in direktno v frankfurt z njimi,pa naj nemcem delajo pi.....ije,saj so jih hotel imet..☻☹
TargetHacker
30. 05. 2019 16.35
+57
Bodo zaprosili za azil, vsi rojeni 1.1.2000 in jih bomo lepo sprejeli na davkoplačevalske stroške.
KenBlock
30. 05. 2019 16.34
+10
Uporabnik113189
30. 05. 2019 16.20
+77
Upam da bo lastnik kombija tožil državo za vso škodo. Bolje danes kot nekoč ko bo vse skupaj postalo množično, zato da bo prej postalo sodna praksa. Država je odgovorna za varovanje meje in če preko te meje prihajajo kriminalci delat škodo, potem jo je država dolžna povrniti skupaj z vsemi obrestmi in občutki strahu, negotovosti, slabšega položaja teh prebivalcev proti tistim v Ljubljani, torej neenakopravnosti v družbi, dober odvetnik pa bi našel še kopico drugih problemov ki iz te zgodbe izvirajo.. Tudi gospodarsko škodo navsezadnje, ker lastnik ni mogel opravljati svega dela.
glava2
30. 05. 2019 16.26
+20
jebivoje
30. 05. 2019 16.29
+13
v ljubljani ali pa v velenju si pa varen, kakšna izjava
Uporabnik113189
30. 05. 2019 16.38
+12
Nikjer ne piše da ni mogoče tožiti državo tudi v Ljubljani ali Velenju če ne opravljajo dela za katerega so plačani..
TolstojV
30. 05. 2019 16.09
+59
Država bo morala ukrepati azilna poltika se izigrava in ne dsega namena za kar je bila sprejeta. Slovenija ni sposobna sprejeti na svoje ozemlje pol afrike ki živi človeku nevredno življenja. Migracijsko politiko je potrebno zaostriti tako da tiste migrante ki počnejo kriminal ali ilegalno vstopajo v državo in izgravajo azilno zakonodajo preprosto deportirati nazaj v matično državo!