Črna kronika

Motorist peljal v nasprotno smer in umrl

Zagreb, 18. 04. 2010 12.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Hrvaški motorist je na avtocesti Bregana–Zagreb vozil v nasprotno smer. Zaletel se je v avto, v katerem je bila družina s tremi otroki in umrl na kraju nesreče.

Znak za nesrečo
Znak za nesrečo FOTO: Policija.si

Motorist iz Siska je včeraj okoli 21. ure iz Slovenije preko Bregane pripeljal na Hrvaško in na avtocesti proti Zagrebu začel voziti v nasprotno smer, čeprav je predel dobro označen s tablami, poročajo hrvaški mediji. Po prvem kilometru je naletel na volkswagen polo, ki ga je vozil moški, v njem pa so bili še njegova žena in trije otroci.

Motorist je čelno trčil vanje, vrglo ga je v zrak, njegov motor pa je pristal na zaščitni ograji. Na licu mesta je bil mrtev. Od sile udarca se je na polu dvignil pokrov motorja.

Voznik avtomobila ni poškodovan, je pa ostal na kraju nesreče, medtem ko so njegovo ženo in otroke odpeljali v zagrebško bolnišnico. Tam so potrdili, da je s soprogo vse vredu, poškodbe otrok pa še niso znane.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (95)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jurjur
20. 04. 2010 09.49
hondacbf1000: Motoristov je na cesti bistveno manj, kot avtomobilov, zato primerjava števila pijanih avtomobilistov in motoristov na treznjenju ni povsem realna. Je pa med motoristi precejšnje število (ne vsi) takih, ki vozijo noro. Ja, jih vidim, ko me posredno ali neposredno ogrožajo. Ali bi rekel, da je vožnja po zadnjem kolesu normalna? Ali pa vožnja z polnim gasom, brez tablic? Sekanje ovinkov na nepregledni cesti?
hribc74
19. 04. 2010 21.40
zapravico ko takole berem mi gre na bruhanje, in kaj bi potem bilo mnenje ljudstva ko bi policija lovila objestna motorista kot v primeru iz pre nekaj dni ko se je horda ljudstava zgražalakako nedopustno je lovljenje motorista, ter, da ujamejo le male ribice, kaj je torej še večja riba ? morda bi motorist katri je vozil nereg. motor brez izpita nameščene je imel reg. tablice od traktorja, da ne omenjam ,da je ogrožal vsaj 20 ljudi po približno 25 km lovljenja. mogoče res ni streljal z motorja, kar bi verjetno moral, da bi vi vseumneži doumeli da policisti niso nadnaravneži ter da karkoli storijo ni prav. Obsojate lovljenje motoristov, kot obsojate nemoč le teh ko se ne odločijo za pregon. P kaj je z vami folk!
a-dmin-je-gnoj
19. 04. 2010 17.21
Od sile udarca se je na polu dvignil pokrov motorja. ,,,ta je huda...
J83
19. 04. 2010 17.03
Krivi so napačno projektirani dovozi,priključki na avtocesto.Veš,kako je moteče ko na Slovenski strani greš na AC po strani ki na Hrvaškem in Avstriji pelje dol z AC,in si prepričan,da greš prav.Tudi mene zelo moti.Če od Krškega vstopaš na AC za LJ ali Brežice,vedno misliš,da voziš narobe.Kriv je projekt in pika.
nikajana
19. 04. 2010 16.02
nisem komentirala vožnje v nasprotno stran...ampak odgovorila nekaterim, ki mečejo vse motoriste v isti koš...........
mare989
19. 04. 2010 14.34
dj nikajana ce ne ves da je voznja v nasprotno smer bolana pol pa nvm.
nikajana
19. 04. 2010 14.15
tudi mene je lovil BMW, se mi je prilepil na rit....sem ga spustila naprej....ko se ride končajo, je bil BMW preverjen na streho....Sem ustavila, in najraje bi ga na......saj veste....In potem vedno obsojate nas motoriste....dej nehajte že........so izjeme me avtomobilisti in motoristi..... Če hoče kdo točen datum, kje in kdaj. mu zaupam:).........
nikajana
19. 04. 2010 14.11
voznik je bil Hrvat....vi pa vsi, pač slovenc...še brati ne znate, kako le lahko kritizirate:)...
hondacbf1000
19. 04. 2010 09.25
No kaj pa tole ko že tolk kritizirate motoriste: Celjski policisti so čez vikend imeli na treznjenju 22 voznikov, med njimi 50-letnika, ki je po avtocesti vozil v napačno smer. Po temu se da sklepat da je večina potencialnih povzročiteljev nesreč v prometu med avtomobilisti. Če predvidevam da so policisti na celjskem ujeli 5% pijanih tisto noč potem se jih je na celskem vozilo piajnih 1100. Neverjetno. Pa ne zagovarjam motoristov ampak pravim, da so norci na cesti med vsemi vozniki. Tako da ne pljuvajte tako grozno samo čez motoriste. Jaz vidim v večini komentarjev okoli motoristov samo slovensko favšijo, ker se pač vsak ni sposoben peljati na dveh kolesi. Na štirih pa se lahko pelješ tudi totalno pijan. A ne
tajadi
19. 04. 2010 08.38
Groza!!!!Res vas ne razumem tako radi komentirate in pametujete o motoristih in o njihovih nesrečah.Dajte no saj ste vsi vsak dan udeleženci v prometu na kakršen koli način in vsakemu se lahko zgodi karkoliin nihče ni popolni voznik ,pešec ali kolesar!!!!Razmislite najprej o sebi!!!!!
franceljtancelj
19. 04. 2010 02.59
Kol med špice pa bo mir.
cilinder
18. 04. 2010 23.09
sandicar ne palamudi kr nimaš pojma!! kaj mislš da smo leta 80 ku so kifli meli bele golf dvojke,ku so spredi mele pov tone velik radar??žal ne! mene je u naselju ujel z ročnim radarjem velikosti mau večjim od škatlce cigaret pa gor je skor še moj rojstni dan pisalu
pijanec22
18. 04. 2010 23.08
Edina rešitev za prehitre motorje so radarji, ki slikajo od zadaj. Lovljenje motoristov samo prinese več nevarnosti ostalim udeležencem.
2Shy
18. 04. 2010 23.02
zapravico 18.04.2010, 22:09 policist bi motorista z dvignjeno roko ustavljal zaradi storjenih hujših prekrškov....misliš, da bi omenjena motorista veselo ustavila...seveda ne bi....potem pa recimo, da bi se policista zapeljala za motoristoma....javila drugim patruljam ,da motorista ne ustavita..pa spet divjanje...pa kdo pade...nesreča...poškodbe...in bo spet policija kriva...zakaj sta šla za njim...zaradi enega prekrška..in bla bla...spet 1000 različnih komentarjev...za tistih borih 700 EUR, kolkr pravijo, da majo plače....mislim, da policija veliko dela...kulture nekaterih voznikov in motoristov pa ne bom niti omenjal...srečno vožnjo
zapravico
18. 04. 2010 22.57
torej prehiteva lahko na polno crto??? Dajte no!!
sandi91
18. 04. 2010 22.50
zapravico, naj ti jaz razložim, kako je z motorji na ročnih radarjih, če še nisi vedel oz. se delaš neumnega. Noben motor nima spredaj tablice ali kateregakoli drugega dela, ki je ploščinsko gledano raven, kar pomeni da boš na radar lahko ujel le ''nič'', zato pa noben policaj niti ne poskuša, ker ne more izmeriti točne hitrosti zaradi neravnih površin. točna hitrost je pa seveda prvi pogoj za nadaljne ukrepe.
sarpis
18. 04. 2010 22.16
kva je to kej novega? niti ne
zapravico
18. 04. 2010 22.11
posljem komentar pa mi napise, vas komentar je bil shranjen, pa kaj je sedaj to ??????????????
zapravico
18. 04. 2010 22.09
Morda moj komentar ne sodi sem vendar od besa ne zdrzim, da ne povem kaj se dogaja: Danes sem v blizini Ljutomera videla kako policija v naselju meri hitrost z radarjem- o.k. s tem ninic narobe, in kaj se zgodi- pripelje se osebni avto po predpisih seveda za mnim pa pridrvita 2 motorista, seveda ju policist sploh ni ustavljal , ceprav sta pripeljala z vecjo hitrostjo kot dovoljeno ( zakaj to vem, ker se je avto vozil pocasi onadva pa sta naenkrat priletela). Eden motorist je paralelno z policisti na polno crto v naselju v nepreglednem ovinku prehitel osebni avto, nato pa je isto storil se drugi.Eden policist je v roki drzal merilno napravo, drugi pa se je veselo pogovarjal po telefonu, ter se ni zmenil za dogodka. Voznik osebnega avtomobila je verjetno bil jezen in se ustavil ter z zvocnim signalom ter z mahanjem policista opozarjlal kaj se dogaja. Ta pa se ni zmenil za dogodek. BRAVO NASA PLOCIJA. MOTORISTI PA SE NAJ UBIJAJO, SAJ SE SE NOBEN POCASEN NI UBIL. OGROZAJO PA VES PROMET, PA PRAVI g. KRESAL DA IMAMO ZELO DOBRO POLICIJO. SRAM JO NAJ BO!!!!!!!!!! verjamem pa da se to v nasi ljubi demokraticni drzavi dogaja dan za dnem, vendar so vse pritozbe zoper policiste neupravicene, ker oni so brez napak. KAKSEN SEF, TAKI DELAVCI !!!
Jezek_SS_032
18. 04. 2010 22.00
samoubistvo ...