Črna kronika

Na Ajdovskem se je huje poškodoval poljski jadralni padalec

Ajdovščina, 17. 06. 2021 15.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

47-letnega jadralnega padalca je, ko je letel s Sinjega vrha proti robu vzletišča Kovk, presenetila nenadna sprememba vetra. Poljak je bil prisiljen nemudoma reagirati in si je ob hitrem pristanku huje poškodoval nogo. Na kraj so takoj prihiteli gorski reševalci, kasneje so padalca s helikopterjem prepeljali v ljubljanski klinični center na nadaljnje zdravljenje.

Policisti PU Nova Gorica so bili včeraj okoli 15.40 ure obveščeni o nesreči jadralnega padalca na pobočju Kovka v občini Ajdovščina. Preiskava je pokazala, da je 47-letni jadralni padalec, državljan Poljske, okoli 13.30 ure vzletel na vzletišču za jadralne padalce Lijak pri Novi Gorici. Ko je letel s Sinjega vrha proti robu vzletišča Kovk, je v zraku prišlo do nenadne spremembe vetra, ki je Poljaka z jadralnim padalom potisnilo k tlom. Padalec je nagonsko pričel s postopkom pristanka, pri hitrem spustu oz. pristanku si je huje poškodoval nogo.

Na Ajdovskem se je huje poškodoval poljski jadralni padalec. (slika je simbolična)
Na Ajdovskem se je huje poškodoval poljski jadralni padalec. (slika je simbolična) FOTO: Shutterstock

Kasneje je na kraju nezgode posredovala ekipa reševalcev gorske reševalne službe Tolmin, enota Ajdovščina, nato pa so huje poškodovanega jadralnega padalca prevzeli člani dežurne ekipe Helikopterske nujne medicinske pomoči z Brnika in ga z vojaškim helikopterjem prepeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center.

O dogodku je policija poleg pravosodnih organov preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi Gorici obvestili tudi preiskovalca letalskih nesreč in incidentov. 

Koronavirus pasica nova
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

oježeš
18. 06. 2021 21.13
+1
Nihče ne športa zato, da bi se poškodoval ali ubil. Lahko se pa ravno to pripeti vsakemu na vsakem kraju, tudi doma. Nekateri imajo pač zadovoljstvo, da se malo bolj izpostavljajo ampak, ne zato, da bi škodovali drugim ali poškodovali sebe. Kdor pač tega ne razume ima svojo predstavo, ki pa ni prava. Skratka, nesreče se dogajajo kjerkoli, zato ni treba biti kritičen do ponesrečencev.
adonai
17. 06. 2021 17.08
+5
Nimam rad športov, kjer je izredno malo prostora za napake in nepričakovane dogodke, posledice so pa lahko tragične,..
Armonia
17. 06. 2021 19.59
+2
Drž se mami za krilo, to je ziher:) Pa upam, da si v službi v javni upravi, to je skupaj z mami dvojna garancija:))) Zdrži še mau, garancija je večna buahaha
adonai
17. 06. 2021 20.11
+1
Ti k si tak junak si pa kar sam plačaj zdravljenje, če se boš kje bog ne daj razsu,... ;)
User1538643
17. 06. 2021 15.51
+1
Gledam jih, ko delajo akrobacije, obrate in ostale vaje, ki so, po moje, rezervirane le za trdo krilo.