Črna kronika

Na Bovškem umrla motorista iz Slovaške

Bovec, 19. 06. 2019 16.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ceste na Severnem Primorskem so terjale še osmo in deveto smrtno žrtev letos. V okolici naselja Soča na Bovškem sta umrla voznik motornega kolesa in njegova sopotnica, oba slovaška državljana. Nesreča se je zgodila, ko je motorist prehiteval avtodom in izgubil oblast nad vozilom.

V okolici naselja Soča na Bovškem se je nekaj minut čez 14. uro zgodila huda prometna nesreča, v kateri sta umrla 59-letni voznik motornega kolesa in njegova 58-letna sopotnica, oba iz Slovaške. 

V vasi  Soča  je slovaški motorist, ki je v skupini motoristov vozil prvi, na ravnem delu vozišča začel prehitevati avtodom s priklopnim vozilom, ki  ga  je  vozil 55-letni voznik iz Nemčije. Ko je zaključil s prehitevanjem, je začel isto vozilo prehitevati tudi  zgoraj  omenjeni 59-letni motorist s sopotnico, in sicer v neposredni bližini ene od  tamkajšnjih stanovanjskih hiš, kjer se vozišče regionalne ceste prične vzpenjati v klanec navzgor v blagi desni pregledni ovinek.

Ko je bil slovaški motorist vzporedno z avtodomom, je s prednjo zavoro močno zavrl.  Ker hitrosti in načina vožnje ni prilagodil svojim vozniškim sposobnostim, je izgubil oblast nad vozilom. Zaradi zaviranja je motorno kolo najprej zdrsnilo v desno, kjer je z  desno ročico krmila oplazil omenjeni avtodom po sredini levega boka. Po tem je  motorno kolo zaneslo v levo, tako da sta 59-letni slovaški motorist in njegova sopotnica posledično padla po vozišču in drsela po njem do bankine na levi strani  vozišča, kjer sta oba s silo telesa trčila v betonski obcestni kamen. Oba je nato odbilo v desno, kjer sta obležala na vozišču in podlegla telesnim poškodbam. 

Zdravnica ZD Tolmin je na kraju lahko le potrdila smrt obeh slovaških državljanov in odredila sanitarno obdukcijo na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani.

Zaradi prometnih nesreč je na Severnem Primorskem v letošnjem letu umrlo že devet oseb.

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3