Črna kronika

Celjski sodnik Bajdetu izrekel 13 let zaporne kazni za umor partnerice

Celje, 07. 03. 2017 12.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na celjskem okrožnem sodišču so izrekli sodbo Velenjčanu Romeu Bajdetu, ki je osumljen umora svoje partnerice v Velenju decembra 2015. Sodnik je Bajdetu izrekel 13 let zaporne kazni.

Več videovsebin
  • Iz SVETA: Bajdetu 13 let zapora
    01:33
    Iz SVETA: Bajdetu 13 let zapora
  • Iz 24UR: Že obsojen zaradi pedofilije
    01:03
    Iz 24UR: Že obsojen zaradi pedofilije

Celjski okrožni sodnik Zoran Lenovšek je ob 12.15 izrekel sodbo v primeru Romea Bajdeta. Obsodil ga je na 13 let zaporne kazni. Kriv je, da je vzel življenje partnerici v stanju zmanjšane prištevnosti.

Za ogled moraš omogočiti piškotke družbenih omrežij!

Tožilka Simona Razgoršek je v sklepnih besedah ocenila, da so bili vsi očitki iz obtožnice med sojenjem dokazani. Dejala je tudi, da je Bajde umor svoje partnerice priznal policiji, preiskovalni sodnici in na glavni obravnavi, v noči umora pa je na Facebooku izrazil žalovanje zaradi njenega umora.

Po besedah tožilke jo Bajde med sojenjem povedal, da ga je partnerica pred smrtjo zmerjala, vendar tega ni mogel dokazati. Bajde je na eni izmed obravnav dejal, da se ne spomni, s čem je udaril svojo partnerico, kar mu tožilka ni verjela, prav tako mu ni verjela, da se ne spomni kaznivega dejanja.

"Ne drži niti to, da mu je pred smrtjo rekla, da ga ima rada, glede na to, kar ji je storil," meni tožilka, ki jo poudarila, da je Bajde partnerico najprej pretepel in jo potem zadavil.

Ocenila je tudi, da jo je Bajde ubil iz ljubosumja, ker je imela novega partnerja. Tožilka je še dejala, da je Bajde partnerici tudi grozil z odvzemom otrok, če ga bo zapustila, oziroma da bo ubil otroka, njo in potem še sebe.

'Sodišče odločilo, da ni šlo za umor, ampak uboj'

Bajdetov zagovornik Tomaž Bromše je v izjavi za javnost povedal, da sodišče ni sledilo obtožnici tožilke, saj je presodilo, da ni šlo za umor, ampak uboj, zato je sodišče uporabilo drugačen kaznovalni okvir.

Kot olajševalne okoliščine je sodišče vzelo dejstvo, da je bil Bajde v času uboja bistveno manj prišteven, priznanje, da je vzel življenje svoji partnerki in da je tvorno sodeloval v predkazenskem postopku.

Bajde, ki je že bil obsojen na zaporno kazen zaradi spolnih dejanj z 10-letno deklico, je na lanski decembrski obravnavi zanikal navedbe iz obtožnice, da je partnerico ubil iz ljubosumja. Dejal je tudi, da je ne bi smel ubiti in da mu je tik pred smrtjo povedala, da ga ima rada. Svojo partnerico naj bi ubil med prepirom, nato pa jo z vozilom odpeljal do dežurne ambulante velenjskega zdravstvenega doma in reševalcem priznal dejanje.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.