Črna kronika

Tovornjak zgorel zaradi okvare na tovornem vozilu

Ajdovščina, 19. 07. 2019 09.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na odseku hitre ceste Selo–Ajdovščina je zagorelo tuje tovorno vozilo. Kot so sporočili z novogoriške policijske uprave, je vozilo v celoti pogorelo, nastala pa je tudi večja materialna škoda v višini približno 40 tisoč evrov. 21-letni poljski voznik v požaru ni bil poškodovan.

Kot smo že včeraj poročali, je bila okoli 17.45 policija obveščena, da je na odseku hitre ceste H4 Selo–Ajdovščina, približno 500 metrov od izvoza Selo, zagorelo tuje tovorno vozilo. Policisti PU Nova Gorica so ugotovili, da je 21-letni voznik tovornjaka, s katerim je prevažal sedem velikih kolutov pločevine, opazil, da se izpod zadnjega dela vozila vali dim, nato pa je počila še zadnja pnevmatika tovornega vozila. Poljski voznik je takoj zatem zapeljal desno ob rob vozišča in ustavil vozilo ter iz njega izstopil. Ogenj se je začel širiti na sprednji del tovornega vozila in priklopnik.

Zagorelo je na htiri cesti H4 približno 500 metrov od izvoza Selo.
Zagorelo je na htiri cesti H4 približno 500 metrov od izvoza Selo. FOTO: PU Nova Gorica

Tovorno vozilo je v požaru v celoti pogorelo, prav tako je pogorela sprednja polovica priklopnega vozila. Zaradi požara je po prvih ocenah nastala večja materialna škoda, za približno 40 tisoč evrov. Na kraju so posredovali tudi poklicni gasilci GRC Ajdovščina in gasilci PGD Selo, ki so požar dokončno pogasili ter iz rezervoarja vozila prečrpali več sto litrov goriva. 21-letni poljski voznik v požaru ni bil poškodovan. Cesta na tem odseku je bila znova odprta in normalno prevozna za ves promet od 22.13.

Nastala je večja materialna škoda v višini približno 40 tisoč evrov.
Nastala je večja materialna škoda v višini približno 40 tisoč evrov. FOTO: PU Nova Gorica

Pri ogledu so prometni policisti ugotovili, da je zagorelo na zadnji osi tovornega vozila. Vzrok požara je bil najverjetneje okvara na tovornem vozilu. Ker policisti niso ugotovili morebitnih znakov kaznivega dejanja, so o dogodku s pisnim poročilom obvestili pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RamzesII
19. 07. 2019 16.47
+4
Kako nerodno pisanje, kot da ne bi razlikovali med priklopnikom, tovornjakom in tovornim vozilom, slednje dvoje je namreč isto, med ko je priklopnik prikolica, ki jo vleče vlačilec oz. tovornjak. Tovornjak je lahko s prikolico ali brez, tovorno vozilo pa je enak objekt oz. vlačilec oz. tovornjak s prikolico.
Periot222
19. 07. 2019 14.55
-1
Ja tujec kot vedno!
felix59 drugič
19. 07. 2019 10.11
+3
Bukselj , zaradi tebe in tebi podobnih firbcev moramo ostali udeleženci stati v koloni , poleg tega takim bedakom , kot si ti je nemogoče dopovedati neuporabo telefona med vožnjo.
batom@pinkponk.com
19. 07. 2019 16.05
+2
ja. ker okvare so planirane in to je naredil nalašč.