Črna kronika

50-letnik hodil sredi ceste, policisti iščejo voznika, ki ga je zbil do smrti

Renče-Vogrsko, 20. 12. 2023 06.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Okoli polnoči so v naselju Lukežiči v občini Renče-Vogrsko na cestišču našli težje poškodovano osebo, ki je kmalu zatem umrla. Po podatkih Policije je v 50-letnika, ki je hodil sredi ceste, trčil voznik neznanega motornega vozila, nato pa s kraja dogodka odpeljal, ne da bi mu ponudil pomoč. Policija prosi vse, ki bi karkoli vedeli o dogodku, da jim to sporočijo.

V torek ob 23.56 so bili novogoriški policisti obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila na lokalni cesti Renče–Oševljek, v bližini tamkajšnjega pokopališča. 

Po prvih zbranih podatkih je neznani voznik neznanega motornega vozila okoli 23.50 med vožnjo trčil v 50-letnega pešca, ki je hodil po sredini vozišča. Ta je po trčenju obležal na desnem smernem vozišču in zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče. Voznik je s kraja odpeljal, ne da bi se na ustavil in poškodovancu nudil pomoč oz. o tem nemudoma obvestil Policijo. 

Policisti so o tragični nesreči obvestili tudi preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča in okrožno državno tožilko v Novi Gorici. Preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča je odredila sodno obdukcijo na Inštitutu za sodno medicino, da bi ugotovili natančen vzrok smrti. 

Policisti Postaje prometne policije okoliščine prometne nesreče s smrtnim izidom še preiskujejo v smeri suma kaznivega dejanja Povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti in suma kaznivega dejanja Zapustitev poškodovanca v prometni nesreči brez pomoči, so sporočili s PU Nova Gorica.

Da bi razjasnili vse okoliščine prometne nesreče, policisti prosijo vse morebitne očividce, ki bi lahko nudili koristne informacije, naj jih pokličejo na telefonsko številko 05 393 41 00, jim to sporočijo na elektronski naslov ppp_nova_gorica.pung@policija.si ali pokličejo znano interventno številko policije 113. Njihov poziv velja tudi udeleženemu vozniku, ki je s kraja odpeljal.

Prometna nesreča se je zgodila na lokalni cesti Renče–Oševljek.
Prometna nesreča se je zgodila na lokalni cesti Renče–Oševljek. FOTO:

Po podatkih Policije so sicer v zadnjih 24 urah zabeležili 147 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda, v 13 nesrečah so bili udeleženci lažje, v dveh pa huje telesno poškodovani. V dveh prometnih nesrečah sta dve osebi umrli.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja