ČRNA KRONIKA

Na črno zaposloval državljane Severne Makedonije

Nova Gorica, 16.03.2023, 15:26 | Posodobljeno pred 13 urami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Delodajalec na bovškem gradbišču je na črno zaposloval delavce iz Severne Makedonije, so ugotovili policisti. Policisti so med nadzorom med drugim ugotovili, da posamezni delavci na gradbišču nimajo urejenega delovnopravnega statusa. O zadevi je Policija obvestila pristojno tožilstvo v Novi Gorici, ki tudi usmerja predkazenski postopek.

Policisti so 4. marca letos na enem od gradbišč na Bovškem ugotovili kršitev zakonodaje, ki ureja prebivanje in zaposlovanje tujcev v Republiki Sloveniji. 

Gradbeni delavci
Gradbeni delavciFOTO: Shutterstock

Policisti so med nadzorom med drugim ugotovili, da posamezni delavci na gradbišču, vsi državljani Severne Makedonije, ki so stari 35, 47, 51 in 56 let, nimajo urejenega delovnopravnega statusa. Ker so obstajali razlogi za sum, da je njihov delodajalec, sicer samostojni podjetnik z območja PU Nova Gorica, s tem, da je zaposlil omenjene delavce in jih ni prijavil v ustrezna zavarovanja, storil kaznivo dejanje zaposlovanje na črno. 

Prav tako so policisti zoper posamezne tuje državljane ukrepali zaradi kršitve določil Zakona o tujcih in Zakona o prijavi prebivališča. O zadevi so s policisti sodelovali tudi uslužbenci FURS, ki so na delovišču izvedli določene ukrepe zoper tuje delavce, skladno s svojimi pristojnostmi.

Namizna aplikacija Internet Explorer odhaja v pokoj

Zagotovite si nemoten vstop v svet aktualnih novic in jo nadomestite z najnovejšo verzijo Chromea, Firefoxa, Safarija ali Microsoft Edgea.