Črna kronika

Črn vikend v gorah: na Kaninu umrl 34-letnik iz Ljubljane, pod Triglavom planinca obšla slabost, žal mu niso mogli pomagati

Bovec, 30. 07. 2017 16.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Znanih je več podrobnosti o smrti planinca na Kaninu. 34-letnik iz Ljubljane se je oprijel za oprimek v skali na Črnem Voglu, skala se je odkrušila in padla nanj. Planinec, ki je bil pravilno opremljen za gore, je izgubil ravnotežje in padel čez previs. Pod Triglavom pa je planinca obšla slabost, kljub takojšnji pomoči je umrl.

Znanih je več podrobnosti o sobotni nesreči, v kateri je pod Kaninom umrl planinec.

Okoli 14. ure je skupina treh planincev hodila po neoznačeni poti iz Malega Kanina proti Velikemu Kaninu. V kraju Črni Vogel se je zadnji v koloni, 34-letni planinec, doma iz Ljubljane, oprijel za oprimek v skali, ta se je odkrušila in padla nanj, so sporočili s Policijske uprave (PU) Nova Gorica.

Planinec je zgubil ravnotežje in padel preko previsa okoli 50 metrov v globino ter obležal na melišču.

Eden izmed planincev, ki so hodili s ponesrečencem, je nemudoma poklical na številko 112. "Na kraj je odšla dežurna ekipa za helikoptersko reševanje v gorah in na kraju ugotovila, da je ponesrečeni zaradi poškodb na kraju umrl, prepeljan je bil v dolino," je povedal Iztok Berginc s PU Nova Gorica. 

Vsi trije planinci so bili pravilno opremljeni za pohodništvo v gorah.

Pod Triglavom umrl planinec

Z Uprave za zaščito in reševanje pa so sporočili, da je ob 6.27 na poti nad planinsko kočo Planika proti Triglavu planinca obšla slabost. 

Občani so s pomočjo defibrilatorja oživljali osebo, a mu žal niso mogli pomagati. Dežurna ekipa GRS Brnik je s posadko helikopterja Slovenske vojske pokojnika s helikopterjem prepeljala na Rudno polje in ga predala delavcem pogrebne službe.