Črna kronika

Vozniki ustvarili reševalni pas, a konvoj je vseeno obtičal v zastoju

Vučja vas, 17. 01. 2024 10.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
K.K., U.Z.
Komentarji
0

Na pomurski avtocesti, malo naprej od Vučje vasi v smeri Maribora, se je prevrnilo tovorno vozilo in prebilo zaščitno ograjo. Voznik, 52-letni državljan Ukrajine, je na kraju nesreče umrl. Konvoj gasilcev in reševalcev, ki je hitel proti trčenju, pa je znova obstal. Vozniki so sicer ustvarili reševalni pas, a takoj, ko je na levem pasu vozilo širše od dveh metrov, vzporedno s tovornim vozilom, reševalne enote obstanejo. Avtocesto je treba razširiti ali pa nemudoma prepovedati prehitevanje vozil, širših od dveh metrov, opozarjajo v Zavodu Reševalni pas.

Policisti so bili nekaj čez 9. uro zjutraj obveščeni, da se je na pomurski avtocesti, na relaciji Vučja vas–Dragotinci v smeri Maribora, prevrnilo tovorno vozilo tujih registrskih oznak, ki je prebilo tudi zaščitno ograjo. Voznik tovornega vozila je na kraju podlegel poškodbam.

Pokojni udeleženec je letošnja prva smrtna žrtev prometnih nesreč na pomurskih cestah, so sporočili s PU Murska Sobota. 

52-letni državljan Ukrajine je vozil skupino vozil, sestavljeno iz tovornega vlečnega vozila s polpriklopnim vozilom, na katerem je imel naloženo koruzo v velikih vrečah. Voznik je med vožnjo zapeljal na desno bankino in nato nazaj na vozni pas, kjer se je vozilo prevrnilo in prebilo zaščitno ograjo med obema smernima voziščema, tovor pa se je razsipal po vozišču. 

Voznik je v nesreči utrpel tako hude poškodbe, da je na kraju kljub zdravniški pomoči umrl. Na vozilih in prometni infrastrukturi je nastalo po nestrokovni oceni za 50.000 evrov materialne škode. Dejanski vzrok prometne nesreče policisti še ugotavljajo.

Kraj prometne nesreče sta si ogledala tudi dežurni preiskovalni sodnik in dežurni državni tožilec.

Reševalni pas blokiran, gasilci tekli po avtocesti 

Zavod Reševalni pas je danes znova opozoril, da je pretresljivo videti vse intervencijske službe, ko obstanejo v zastoju. "Takole je danes obstal konvoj, ki je hitel proti trčenju na pomurski "avtocesti". Ta si tega naziva ne zasluži! Vozniki so sicer ustvarili reševalni pas, a takoj, ko je na levem pasu vozilo širše od 2 metrov, vzporedno s tovornim vozilom, reševalne enote obstanejo," so opozorili. 

Avtocesto je treba razširiti ali pa nemudoma prepovedati prehitevanje vozil, širših od dveh metrov, pozivajo. "Danes smo na cestah spet izgubili življenje človeka. Dokler ni avtocesta razširjena ali ne velja prepoved prehitevanja za širše od 2m, pa prosimo voznike, da se v primeru zastoja ustavijo "cik-cak", v primeru da je vzporedno z njimi tovorno vozilo. Gre za življenja," so še dodali.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.