Črna kronika

Pijani voznik na prehodu zbil 55-letno peško, ki je na kraju umrla

Ljubljana, 11. 03. 2020 06.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V torek ob 19.05 se je na Jurčkovi cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrla 55-letna peška. Prometna nesreča se je zgodila, ko je 28-letni voznik osebnega avtomobila trčil v 55-letno peško, ki je prečkala cesto na prehodu za pešce. Voznik je bil preizkušen z alkotestom, rezultat je pokazal 0,43 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

V torek ob 19.05 se je na Jurčkovi cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrla 55-letna peška, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

Prometna nesreča se je zgodila, ko je 28-letni voznik osebnega avtomobila trčil v 55-letno peško, ki je prečkala cesto na prehodu za pešce. V trčenju je bila peška tako hudo telesno poškodovana, da je na kraju nesreče umrla.

Voznik je bil preizkušen z alkotestom, rezultat je pokazal 0,43 mg/l alkohola v izdihanem zraku. "Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi s sumom storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti. Zaradi obravnave prometne nesreče je bila Jurčkova cesta v Ljubljani zaprta do 24. ure," so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Alkohol ubija, največkrat nedolžne!

Ljubljanski policisti ob poročilu nesreče ponovno opozarjajo, kako smrtonosno je, če se nekdo pijan usede za volan:"Vozite le trezni! Če boste uživali alkoholne pijače (ne glede na zaužito količino), se ne odločite za vožnjo v cestnem prometu. Če ste uživali alkohol, naj vozi kdo, ki alkoholnih pijač ni užival ali uporabite javna prevozna sredstva. Dosledno upoštevajte tudi druga cestnoprometna pravila, še zlasti pravila o hitrosti, prednosti, prehitevanju, uporabi varnostnih pasov in mobilnih telefonov ter varnostni razdalji."

Trčil v pešca in pobegnil

Iz Policijske uprave Murska Sobota pa so sporočili, da se je včeraj okrog 20.15 na ulici Štefana Kovača v Murski Soboti zgodila prometna nesreča. "Zaenkrat neznani voznik osebnega avtomobila je na prehodu za pešce trčil v pešca in s kraja odpeljal. Pešec je v nesreči utrpel telesne poškodbe," je sporočil Robert Kreft iz PU Murska Sobota.

Pomurski policisti pozivajo vse, ki imajo informacije o prometni nesreči, da to sporočijo na številko 113 ali na najbližjo policijsko postajo.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1