Črna kronika

Na Primorskem dve hudi prometni nesreči s smrtnim izidom: umrla motorista

Koper, 13. 08. 2021 15.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na Obali sta se zgodili hudi prometni nesreči z dvema smrtnima žrtvama. V obeh primerih sta umrla voznika motornega kolesa. Najprej je počilo na cesti Valeta–Lucija – trčila sta motorno kolo in osebno vozilo, v nesreči je umrl 62-letni voznik trikolesnika iz Portoroža. Nato pa se je pri Bertokih smrtno ponesrečil 56-letni motorist iz Italije. Regionalna cesta pri Bertokih je bila nekaj časa zaprta, obvoz je bil možen po lokalnih cestah.

Prva prometna nesreča se je zgodila nekaj pred poldnevom v občini Piran, druga pa malo po 14. uri v Kopru, piše na spletnih straneh Uprave RS za zaščito in reševanje (URSZR). Kot je za 24ur.com potrdila predstavnica za odnose z javnostmi Policijske uprave (PU) Koper Anita Leskovec, gre v obeh primerih za nesreči s smrtnim izidom – umrla sta motorista. Regionalna cesta Dekani–Bertoki je bila pri Bertokih nekaj časa zaprta, obvoz je bil možen po lokalnih cestah, je poročal Prometno-informacijski center za državne ceste (PIC).

Na Obali sta sta se danes zgodili dve hudi prometni nesreči.
Na Obali sta sta se danes zgodili dve hudi prometni nesreči. FOTO: Shutterstock
Gasilci JZ GB Koper so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator na vozilu ter nudili pomoč poškodovanemu motoristu in voznici osebnega vozla do prihoda reševalcev. Zdravniška ekipa NMP je poškodovani osebi odpeljala v SB Izola, kjer je motorist podlegel poškodbam, piše na spletni strani URSZR.

Polististi koprske policijske uprave so bili o prvi nesreči, ki se je zgodila na cesti Valeta–Lucija, obveščeni ob 11.53. Voznica osebnega avtomobila, 55-letna domačinka, se je vključevala iz zaselka Kampolin na glavno cesto G2/111, v levo proti Luciji. Pri tem je izsilila prednost 62-letnemu vozniku trikolesa iz Portoroža, ki je pravilno pripeljal iz smeri Lucije proti Valeti ter tako trčil v prednji levi bok vozila. Voznika motornega kolesa, ki je uporabljal pripeto homologirano čelado, so s kraja odpeljali v Splošno bolnišnico (SB) Izola, od koder so policiste obvestili, da je umrl. Cesta je bila zaprta vse do 13.35. Povzročiteljici sledi kazenska ovadba.

Gasilci JZ GB Koper so zavarovali tudi kraj dogodka v Bertokih, odklopili akumulator na vozilu in posuli po vozišču z vpojnim sredstvom. Kljub posredovanju reševalca na motorju in reševalcev Prehospitalne enote Obala je poškodovani motorist na kraju podlegel poškodbam.

Ob 14.03 pa so bili policisti PU Koper obveščeni še o eni prometni nesreči, in sicer pri Bertokih. "Po do sedaj znanih podatkih sta trčila 67-letna voznica osebnega avtomobila iz Kopra in 56-letni motorist, državljan Italije, z motornim kolesom Yamaha. Motorist se je pri padcu huje poškodoval, na kraju so ga oživljali, zatem pa je zdravnik potrdil njegovo smrt," je sporočila Leskovčeva. Podrobnosti poteka prometne nesreče še niso znane, ogled kraja še vedno poteka. Regionalna cesta od Bertokov proti Dekanom je zaprta. Policisti bodo pregledali tudi posnetke kamer in opravili vsa druga preiskovalna dejanja. Na kraj sta prišli preiskovalna sodnica in državna tožilka, za voznico osebnega avtomobila je odrejen strokovni pregled. Odrejeno je tudi izvedeništvo cestnoprometne stroke, so sporočili policisti.

Letos  je na območju PU Koper umrlo že šest oseb (lani v enakem obdobju štiri), med katerimi je kar pet motoristov, so še dodali na Policiji.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3