Črna kronika

Na regionalni cesti Višnja Gora–Ivančna Gorica do smrti povozil pešca

Ivančna Gorica, 14. 12. 2014 10.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na regionalni cesti Višnja Gora–Ivančna Gorica se je zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena pešec in voznik osebnega vozila. Voznik je na neosvetljenem vozišču trčil v pešca, ki ni nosil odsevnih teles. Policija prosi za dodatne informacije.

Sinoči nekaj minut čez 19. uro se je na regionalni cesti Višnja Gora–Ivančna Gorica izven naselja Podsmreka zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena pešec in voznik osebnega vozila, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Voznik avtomobila je vozil po regionalni cesti proti Višnji Gori. Na poti je dohitel pešca, ki ni uporabljal odsevnih teles ali baterije, ki je hodil po neosvetljenem vozišču v isti smeri kot voznik, ki je kljub zaviranju vanj trčil.

Pešec je zaradi poškodb umrl na kraju nesreče. Pri ogledu sta bila navzoča tudi preiskovalni sodnik in državna tožilka, so pojasnili na PU Ljubljana.

Policija naproša vse, ki bi karkoli vedeli o sami prometni nesreči ali dogajanju pred njo (ravnanje pešca pred nesrečo ...), da to sporočijo na Postajo prometne policije Ljubljana, in sicer na telefonsko številko 01 583 88 20 ali na interventno številko policije 113.