Črna kronika

Na sojenju Krklecu zaslišali izvedenko sodne medicine

Celje, 17. 03. 2023 14.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Sojenje Branku Krklecu, ki mu tožilstvo očita umor dveh pomočnikov sodnega izvršitelja februarja lani v občini Šmarje pri Jelšah, se je na celjskem sodišču nadaljevalo z zaslišanjem izvedenke sodne medicine. Po njeni oceni sta izvršitelja umrla zaradi strela v glavo. Podala je tudi mnenje o uporabi razpršilca v dogodku.

Branko Krklec
Branko Krklec FOTO: Kanal A

Krklec je namreč dejal, da sta se s pomočnikom sodnega izvršitelja sprla, nato pa ga je ta z razpršilcem poškropil po očeh in ga začasno oslepil. To je obtoženega razjezilo in je šel v hišo po pištolo, s katero je potem ustrelil oba izvršitelja.

Kot je dejala izvedenka, je izvršitelj na pravilen način uporabil razpršilec in z njim ni onesposobil obtoženega, ki je imel med umorom v krvi od 1,3 do 1,8 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

Obramba je sicer zahtevala izločitev mnenja kliničnega psihologa, ki je na januarski obravnavi povedal, da je Krklec nagnjen k zavajanju, ima narcisoidno osebnostno motnjo, empativno pa je omejena oseba. Izvedenec je še ugotavljal, da obtoženi reagira agresivno in impulzivno, ko je pod stresom. Po njegovi oceni je obtoženi v času izvršitve kaznivega dejanja nadzoroval svoje obnašanje.

Obramba je prav tako na današnji obravnavi podala še dodatne ugovore, zato je tožilstvo zahtevalo določen čas, da jih preuči in se do njih opredeli.

Pomočnika sodnega izvršitelja sta februarja lani prišla h Krklecu po službeni dolžnosti zaradi rubeža vozila. Krklec se je ob tem razjezil in ju ustrelil. Pri tem je 27-letni pomočnik izvršitelja umrl že na kraju, njegova 42-letna sodelavka pa v bolnišnici. Policiji je dogodek prijavila storilčeva žena, aretirali so ga na njegovem domu.

Obtožnica Krkleca bremeni, da je umora storil iz maščevalnosti in nizkotnih nagibov. Za vsako od dejanj mu grozi najmanj 15 let zapora.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Grcha boy
20. 03. 2023 09.00
+2
tezko bo tule tehtnico pravice uravnovesit. a prav gotovo clovek ni morilec kar tako. da sodni iztirjevalec ni ravnal razsodno je tudi dejstvo. in posledica je ocitna. dvoje mrtvih, tretji bo do smrti v zaporu in sorodniki vseh zrtev trajno travmatizirani. je pravici zadosceno!? je bilo vredno!!!!????
Darko32
19. 03. 2023 11.35
+10
Ta pa je dobra. Sodni izvedenec sedaj natolcuje da je bil pravilno uporabljen solzilec. Tukaj vidimo en drugi paradox in to je zloraba sodnih izvršiteljev in manipulacija z stanjem pravne države. Videli smo priemre tistega HOJSA, ki je kradel denar ljudem v sopomoči sodnišč in njihovih zaposlenih. DObiček pa so si delili fifti fifti. Tukaj je očitno šlo za isziljevanje z ciljem, da se določeno osebo zlomi. Zato bi jaz prvo preveril sodnico-sodnika na podlagi kakšnega zahtevka sta dala ozimora dal- dala odredbo za rubež. Če je človek rekel, da nemore takoj plačati. Vemo pa vsi, da so to konci, ki so gospdoarsko slabše razviti in je revščina na višku. Nekdo si hišo gradi 15 let, ker nima denarja za takoj. SODNIKI in druga javna uprava pa si delijo plače po 5000€ in naprej. Zato natolcevanje glede pravilne uporabe solzilca je malo za lase privlečena, saj ni videla in je samo jasna zloraba imena sodni izvedenec. To je sito tako kot tam v Ljubljani, kjer si doktarji kar en drugemu držijo štango pri lumaprijah. KO pa gledamo kazenske obravanve pa vidimo, da so ti doktarji celo sodni izvedenci in so sočasno tudi največji sleparji in prevaranti. Zato tukaj tega ne obsojam ampak se sprašujem ali morda niso malo preterali z izsiljevanjem v tem primeru. NAjvečji kriminal je prav po sodnijah, javni upravi in tudi POLCIJI, kakor sedaj vidimo, da so še v zdravstvu mnogo hujši kalibri.
Jack Herer
19. 03. 2023 16.49
+6
Intihar
18. 03. 2023 13.05
+7
Ka sodni izvedenec ve da je izvrsitelj pravilno uporabil solzilec??taki as pa res ni da bi to ugotovil
Darko32
19. 03. 2023 11.37
+7
Tukaj gre za dogovor med sodiščem in izvedencem kaj naj napiše in reče. Nihče me ne more prepičati, da je šlo za pravilno uporabo.
Jack Herer
17. 03. 2023 20.08
+11
Ta bi moral dobiti nagrado, ne pa kazen.
mackon08
18. 03. 2023 13.39
-4
Jack Herer se pravi je po tvoje vse ok, da je bil dolžan kdo ve komu vse in poravnanje dolga mu je zadnja briga.
Jack Herer
18. 03. 2023 17.41
+9
Rubežniki so si ga privoščili izven meja zakona, večkrat. Človek je prišel do točke nič in storil, kar je bilo za pričakovati.
Darko32
19. 03. 2023 11.39
+8
Jack Herer Žal imaš prav. Sedaj pa poskušajo po sodniji zmanipulirati dokaze z ciljem, da prikrijejo lumaprije svojih sodelavcev in drugih postopačev. Ta izjava je za lase privlečena in se na 10 kilometrov daleč vidi, dasi je izmislila in zlorabila naziv sodni izvedenec. potem pas e čudimo, če ljudje so prisiljeni stvari vzeti v svoje roke, kar jih prisilijo prav ti.