ČRNA KRONIKA

Na Tolminskem se je huje poškodoval 59-letni nemški jadralni padalec

Tolmin, 04.08.2022, 8:32 | Posodobljeno pred 19 minutami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Na območju Kobale na Tolminskem sta kmalu po vzletu trčila nemška jadralna padalca. Na padalu 59-letnika je nastala poškodba, zato je začel izgubljati nadzor nad padalom. Pri zasilnem pristanku se je huje poškodoval.

Policisti so bili o nesreči blizu naselja Ljubinj obveščeni v sredo zgodaj popoldne. Kot so ugotovili, sta dva jadralna padalca, oba državljana Nemčije, okoli 12. ure vzletela v lastni režiji na vzhodnem pobočju vzletišča na Kobali. 

Kmalu po vzletu na višini približno sto metrov od tal sta padalca iz neznanega razloga trčila med seboj. Na padalu 59-letnika je nastala poškodba in posledično je začel izgubljati nadzor nad padalom. Pristal je na travniku blizu ene od stanovanjskih hiš v Ljubinju. 

Arhivska fotografija jadralnega padalca na območju Kobale na Tolminskem
Arhivska fotografija jadralnega padalca na območju Kobale na TolminskemFOTO: Miljko Lesjak GRS Tolmin

Pri zasilnem pristanku se je 59-letnik huje poškodoval, 39-letna jadralna padalka pa je kasneje nepoškodovana pristala na območju Tolmina. Reševalci so poškodovanca oskrbeli na kraju, nato pa so ga z vojaškim helikopterjem prepeljali v ljubljanski klinični center. 

Policija je o nesreči obvestila tudi pristojnega preiskovalca letalskih nesreč in incidentov. 

Namizna aplikacija Internet Explorer odhaja v pokoj

Zagotovite si nemoten vstop v svet aktualnih novic in jo nadomestite z najnovejšo verzijo Chromea, Firefoxa, Safarija ali Microsoft Edgea.